ad2016

Je kan op verscheidene manieren aan goede duiven komen. Ik durf zeggen dat ik met mijn 20e al enkele heel goede had. Gekregen van de buurman voor het dagelijks kuisen van de hokken. Zo deed Thierry uit Westerlo soms iets voor mij. Als tegenprestatie mocht hij enkele kwekers lenen. Voorheen had hij bij gekende namen ‘Kittel soort’ gehaald maar hij raakte er niet mee op de uitslag. Om moedeloos van te worden.

Nu is hij erg enthousiast. Speelt met 4 duiven en bijna wekelijks 3 prijzen. Nog niet spectaculair maar als je van zo ver komt verandert dat je leven. Thierry: ‘Nu weet en ervaar ik ook wat goede duiven zijn.’ Afgelopen zondag zou hij van 4 duiven zelfs 3 zeer vroege gehad hebben als er een niet zo bleef vliegen. Twee vaste duiven komen uit zus ‘Olympic Nicole’ die ik weer heb van Kas Meyers. Die Kas moet goede hebben weten ze nu ook in Westerlo. Een halve Kas wint drie weken op rij bij de eerste 15.

UITKIJKEN    
Je hebt tegenwoordig meerdere weersites die soms totaal verschillend weer voorspellen. Een site maakt voor zaterdag gewag van ZO wind. Kracht 4. Thuis blijven met jongen.

LIMBURGER
In Limburg had men enorm geflaterd. Nu kregen de liefhebbers verleden week bericht dat op zondag niet gespeeld zou worden vanwege het voorspelde slechte weer. De waarheid was anders. Overal prima weer. Een Limburger: ‘Met fouten maken kan ik nog leven. Met liegen niet.’
OOST BRABANT  
In Oost Brabant gaat het al vele jaren helemaal mis met jongen. Afgelopen zaterdag was dat ten dele waar. Er was een club waar het concours 2 minuten duurde. In Boxtel kregen ze de jongen niet thuis, in een club amper 10 km daar vandaan vielen ze als het spreekwoordelijke zaad.    

Dhr. B (Limburg) maakt melding van een enquête m.b.t. het jonge duivenspel. Driekwart wil later beginnen en langer doorgaan.