Nu heeft Roger prijs. Roger, een gepensioneerde Limburger, hoort tot het groepje van vijf, allemaal duivenmelkers, dat elke dinsdagmiddag samen komt in hetzelfde cafe. Over duiven wordt niet veel gepraat. Wel wordt er gebiljart, bier gedronken en heel veel gelachen. Twee zijn voor Wout, de andere voor Mathieu. Den Anderlecht haten ze alle vijf. Ook Nederlanders komen aan de beurt. Volgens twee: ‘Grootste woord, grote bek, ze praten te hard en lachen te hard.’ De andere drie: ‘Die zijn recht door zee, eerlijk, je weet wat je er aan hebt.’ Over vluchtelingen zijn ze het allemaal eens. Als die onderwerp van gesprek zijn wordt het hardst geschreeuwd. Zo gaat dat daar, in dat kleine cafe met biljart,bijna wekelijks.

OPPASSEN
‘Ik zou toch maar oppassen’, had ik tegen Roger gezegd. Hij: ‘Och daar komt zo veel volk.’ ‘Daarom juist.’ Nu heeft hij dan prijs. Corona en goed ook. Nog een van de groep is besmet,  de derde is een twijfelgeval.

OOST BRABANT
Ook in Oost Brabant meerdere besmettingen onder melkers die op 6 november naar de manifestatie waren geweest. Sommige zelfs ernstig. Het bestuur nam het serieus en richtte zich zelfs middels een rondschrijven tot de liefhebbers. Dus toch maar oppassen beste mensen. We zijn er nog niet van af.  In de buitenlucht zou je veilig zijn. Dat was vandaag deze snoek niet voor de kleinzoon.

adscha

Anders dan de kleinzoon had ik als 10-jarige al plezier in duiven.