ad2016

Ook kansen

Het moet ongeveer een jaar geleden zijn dat vdB kermde hoe dom hij was geweest. Tegen adviezen in van sport genoten had hij op Internet een oude duif gekocht met een pedigree om van de watertanden. En dat nog voor zeer veel geld ook.
De doffer werd tegen drie verschillende duivinnen gezet, vol verlangen werd uit gezien naar de jonge duiven vluchten, maar helaas.  Het bleek rommel.
Hoewel hij het had kunnen weten werd contact gezocht met de eigenaar en hem werd netjes gevraagd waarom hij die duif verkocht had.
Het antwoord dat hij kreeg deed vdB enige tijd in diep gepeins verzinken.
'Waarom weg gedaan? Omdat zijn jongen geen platte prijs konden winnen." Nu is het niet zo dat je definitie je handen af moet houden van oude duiven.  

HUIJSMANS
Zo staan er op internet duiven te koop van een van de beste liefhebbers van Nederland. Sommigen vinden hem zelfs de beste. Ditmaal geen uitgeselecteerde duiven die voor de eigenaar niet goed genoeg zijn, maar heel zijn kampioenencollectie, zonder uitzondering. Maarten heeft immers geen hokken meer.
Kijk, in zo’n verkoop zitten met 100% zekerheid bewezen goede! Superieure kwekers ook.

KAS MEYERS
Kas Meyers is een liefhebber uit het hoge noorden. Evenals Maarten nog jong en eveneens iemand die geen meeloper wil zijn, maar absolute top en dat is hem aardig gelukt.
Het is een pientere knaap, bij de les, en zocht kwaliteit waar die te vinden was: Bij de beste liefhebbers in de regio Berlaar. Kas moet het een stuk minder gaan doen en zijn asduiven, olympiade duiven, winnaars en hun ouders, jongen en broers en zusters staan ook te koop. Zoals van Maarten Huijsmans op Pipa.
Geen pedigree duiven maar bewezen klasbakken. Ik ken Kas als een zeer eerlijk iemand die steeds zijn best doet anderen aan kwaliteit te helpen.
Dus ‘nooit oude kopen?’ Dat is weer te kort door de bocht.