ad2016

Die publicatie over die finale in Thailand heeft heel wat los gemaakt. Wat reacties of gedeeltes daar uit.

-Dag Ad

Ik las net je stukje over Pattaya. Shocking, echt shocking. In een vorig mailtje schreef ik over iemand die zei dat de duivensport ziek was. Dit is echt ziek.
Als echte duivenliefhebber zou je je toch niet willen laten verbinden aan zo'n race. 
Deze week was er een documentaire op Canvas over de eenhoksraces in Zuid Afrika en Pattaya. Vond het toen al een sneu gebeuren. Citaat van Mike Ganus hierin: Send an armee, or stay at home. Ik zou zeggen: gewoon thuisblijven!
Goed trouwens dat je de deelnemers ook met naam en toenaam overneemt. Hopelijk zegt hun morele kompas ze nu dat dit geen vervolg mag hebben.
Vr. groet K

 ---------------

Hallo Ad. Wat fijn dat ik niet de enige ben die een rot gevoel over hield aan de film op Canvas. De hoofdrollen worden gespeeld door zakkenvullers eerste klas. Het kapitaal dus. Dat had de maker denk ik door daarom dat er in het begin een armoedig iemand werd bij gehaald. Het ging bijna alleen maar over heel veel geld. Vooral die Amerikaan die zei dat je met een army moest gaan of thuis blijven. Zoals hij zeker, voor ik denk wel 50.000 dollar of meer duiven ingezet. Hoe dom kan je zijn om zo iets te zeggen. Hij wilde zei hij enkele keren niet opscheppen maar zei behalve die army dat hij duiven had gekocht voor meer dan 100.000, dat hij bij de 10 man was van heel de wereld die het meeste geld verdienden met de verkoop. Dat hij overal zijn naam hoorde fluisteren. Had overigens gedacht dat Pipa wel wijzer was. Fijne dag nog.
vdG

----------------
- Dag A S. Super dat je dat stukje geplaatst hebt. Zou van elke race moeten gebeuren. Met steeds er bij hoeveel duiven mee. Weg met die one loft races. Gaat alleen om geld geld geld.
Groetjes en ga zo door. P
---------------
Zo kreeg ik nog wat reacties, ook op mijn gsm, maar die komen allemaal op hetzelfde neer.  De film is slecht gevallen met de bewuste hoofdrolspelers. Het was zeker geen promotie voor de sport. Men had beter aandacht kunnen schenken aan mannen als Jos Cools, Boeckmans, A v Loon, P Jacobs Sprundel, Jos v d Veken enzovoorts. Mannen die al een half mensenleven de wedstrijden domineren zonder grote uitgaven te hebben gedaan.  Of kampioenen als Paul Gevaert en Falco Ebben die al die jaren aan de verleiding konden weerstaan meer duiven te houden, maar toch met weinig duiven nationale top bleven. Of aan de loopbaan van Bas Verkerk, vanuit het niets naar faam van legendarische afmetingen. Het grote geld op de voorgrond plaatsen heeft geen enkele opbouwende functie naar de sport toe. Alsof die geen andere kanten heeft. Een dikke onvoldoende voor de filmmakers en dat is jammer. Voor de sport an sich een gemiste kans. De zoveelste.