Nog nooit verkeerde duivensport in zulk een crisis. Normaal brengt een crisis mensen samen, maar niet in duivensport. Want wat er zich de laatste jaren allemaal niet afspeelde? Hemeltergend. Soms krijg je het gevoel dat je er niet mee bij wilt horen.

-Zo was er het hoog oplopende conflict in Afdeling 5. Het kwam zo ver dat men geen lossingsvergunning meer kreeg en de lossingen niet meer op TT kwamen. Evenmin als de meldingen van NPO concoursen.

-Nog triester was de tweestrijd tussen de NPO en Pigeon Village dat nota bene voor de rechtbank werd uitgevochten. Immense schadeclaims werden ingediend. Heel veel geld, van de liefhebbers, ging naar de enige winnaars: De advocaten.

-Zopas dan heibel in Afdeling 8 en 9 kon je zelfs in De Telegraaf lezen. Weer werd het rechtbank.

-Het bestuur van de Afdeling 10 trad af en dat vlak voor het vliegseizoen.

-Aftreden deed zopas ook dhr Wijnen, de voorzitter van Oost Brabant.

-Verder een enorme heibel omtrent vliegprogramma’s. De liefhebbers van enkele afdelingen konden er zich niet in vinden dat men in met name Zuid Holland elf vluchten voor jongen had en zij ongeveer de helft. Er moesten handtekeningen acties aan te pas komen om de zaak terug te draaien.

-Nota bene tijdens de Olympiade trad de Olympiade commissie af. Ruzie met de NPO.

BAARLE NASSAU
Nu dan groot ongenoegen in Baarle Nassau. Eindelijk meldde zich weer eens een nieuw lid aan, Jan. Hij woont vlak over de grens maar dat geldt voor ongeveer de helft van de club. De vereniging was blij met het nieuwe lid. De NPO, de Afdeling (Brabant 2000) en het Rayon waren minder opgetogen maar stemden schoorvoetend in. Want had de Belg Ide Hoefs niet middels een rechtszaak zijn lidmaatschap van een club in Nederland afgedwongen? Nu spelen er tientallen Belgische en Duitse grensbewoners in Nederland die vaak nog verder van de grens wonen dan Jan. Welkom zou je zeggen, maar dat was buiten Hart van Brabant gerekend. Dat is daar het spel dat volgt op het verenigingsspel. Jan is er niet welkom. Het zou in strijd zijn met een of andere duistere regel. Snappe wie het kan. Hij kan in de club spelen, in het rayon, in de Afdeling en hij kan deelnemen aan NPO concoursen. Maar dit lid van de NPO kan nooit in aanmerking komen voor Nationale kampioenschappen waarvoor vluchten tellen in ‘het spel dat volgt op’. HvB dus. Wat een kleinzielige vertoning. Pas dan dat reglement aan, wees flexibel. Gebrek aan Flexibiliteit zou toch een groot mankement zijn in onze sport? Dan werd Peter Janssen uit het Duitse Kleve anders ontvangen.

Erg veel werk aan de winkel voor Maurice en Co.