De “Sproet” van Richard van den Bos wint BLOIS

Op 1 augustus stonden 716 duiven van het samenspel Zuid Hollandse Eilanden in de startblokken om met elkaar de strijd aan te gaan vanuit Blois. 

Voor de vlucht van ruim 500 km met een westenwind moet je duiven in goede conditie hebben om voor de podium plaatsen in aanmerking te komen. 

Op deze dag en deze omstandigheden is het toch vooral Richard van den Bos uit Stad aan t Haringvliet die wederom maar eens laat zien wat hij met zijn duiven ploeg in zijn mars heeft. 

Na 6.5 uur vliegen valt de eerste duif bij hem op de klep en daarna leek het wel een vitesse vlucht. 

Met 11 duiven bij de eerste 20 van het gehele samenspel maakt hij een onvergetelijke uitslag. 

rvandenbos1

Hierbij meer gegevens over de winnares.

De winnares is een vale duivin 18-5126267 alias “Sproet”, en komt uit de 13-877 x 10-237.

De vader vloog zelf enkele malen erg vroeg, ondanks zijn gebroken vleugel als jaarling.

Dit is een zoon van het “superkoppel” van Richard 11-711 x 11-143, welke inmiddels ouders en grootouders zijn van een twintigtal top 10 winnaars in het samenspel!

Moeder komt van Stoop van Huizen en won onder andere 3 eerste prijzen op het programmaspel. Maar ook op Agen ZLU en de najaar klassieker Limoges speelde ze meerdere keren heel knap op tijd.

“Sproet” bleek na mooie prijzen als jaarling ook in het korte seizoen 2020 een vaste waarde te worden en ging bijna iedere week als een van de drie aangewezen duiven de mand in, tot ze vorige week haar prijs miste.

Dat heeft ze nu wel goed gemaakt door een eerste in het samenspel en 2e in rayon west ( 2296 d.) te winnen, al stond ze dus niet bij de aangewezen.

Echtgenote en dochter zullen haar volgens Richard wel weer erg verwennen de komende dagen, daar het een van hun lievelingen is, mede omdat ze zo mak is en enorm graag pinda’s lust.

Na het trage verloop met de jonge duiven, trok de lucht gelukkig goed open.

Ze hadden de eerste duiven zo rond half 4 verwacht en stonden net lekker in het zonnetje toen de vale duivin ineens als een raket op de plank dook.

Richards reactie: Omdat er nog geen andere duiven bekend waren, geeft zo’n vroege duif toch altijd weer een kippenvelmomentje.

Na een aantal minuten kwam de rest van de ploeg ook vlot achter elkaar naar huis gesneld, met de ene aankomst nog mooier dan de ander.

Puur genieten en ontspanning na een week vol voorbereiding en hoopvolle verwachting.

rvandenbos2

Richard, proficiat en veel succes de komende weken !

Bram koppenaal