Op zaterdag 2 november vond de jaarlijkse huldiging van de kampioenen 2019 plaats. Daar wordt traditiegetrouw altijd een gezellig feest van gemaakt, waar alle leden met eventuele aanhang van harte welkom zijn.
Dit jaar was het een bijzondere gebeurtenis omdat dit jaar “De Luchtpost” en “De Reisduif” samen vlogen. Dus was er ook één gezamenlijke huldiging van de toppers uit beide verenigingen.

Na een welkomswoord van beide voorzitters (Vincent de Harder en Gert Visser) en nadat iedereen was voorzien van een drankje werden de kampioenen van de verschillende disciplines stijlvol gehuldigd. Ze ontvingen een hand-geschilderd Delftsblauw aandenken in de vorm van een wandbordje of duifje. Iedere kampioen kreeg ruim de aandacht en applaus van de aanwezigen. Dat gold ook voor de vier winnaars van de Koppelvluchten met de groene envelop.

Tussendoor werd de goed gevulde tomatensoep geserveerd om de eerste trek te stillen en als opmaat naar het warm/koud buffet dat later volgde.
Daartussenin was het tijd om de eerste vier kampioenen snelheid te huldiging. Het crème-de-la-crème zogezegd.

Hemmie Knippenborg
Tonnie Knippenborg

Dé kampioenen dit jaar zijn Knippenborg & Zn. (Hemmie en Tonnie Knippenborg).

         

Deny te Vruchte

Tweede is Deny te Vruchte; derde Theo Wiltink en 4e Sjaak Lubbers.
Met de kampioensjerp om en onder de deun van “We are the champions” werden de winnaars hartelijk gefeliciteerd.

 
Theo Wiltink
 
Sjaak Lubbers

.

Kort daarna werd het koud/warm buffet opgediend door “De Admiraal”. Er was voor iedereen wat wils en het ging er goed in.
Het aansluitende ‘toetje’ verhoogde de feestvreugde zichtbaar. Voor verschillende soorten ijs en mousse met al of niet een toef slagroom en verse vruchten bleek iedereen wel in.

Marja Rave en Janni Visser werden in de bloemetjes gezet door de commissie voor het vluchtpenningmeesterschap en voor het bijhouden van de koppelvluchten en het regelen van de kampioensprijzen.

Het kan niet missen of deze feestmiddag droeg zijn steentje bij aan het definitief samengaan van de twee Aaltense postduivenhoudersverenigingen. Plannen daartoe zijn in een ver gevorderd stadium. Volgend jaar – zo is de bedoeling – is een nieuwe vereniging waarin “De Luchtpost” en “De Reisduif” samen opgaan hoogstwaarschijnlijk een feit. De naam van de nieuwe club? Daar moet nog diep over worden nagedacht.

Zoals gezegd werd er gezellig nagetafeld aan tafels die met een bloemetje van Flauwers by Laura waren opgefleurd. Onderwijl kwam de lotenverkoop op gang. Ongelooflijk; maar net als eerverleden jaar was het Paula die een groot deel van de prijzen wegkaapte. Vorig jaar was het Erna de Beukelaer die volop in de prijzen viel.
Maar ondanks alles ging bijna iedereen wel met een leuke prijs naar huis. En zo moet dat ook.

Natuurlijk werd de Evenementencommissie aan het eind van de feestmiddag (die intussen aardig diep in de avond was doorgedrongen) onder luid applaus bedankt voor de organisatie van de prima verlopen en gezellige kampioenenhuldiging.
Loedi Rave, Deny te Vruchte, Jan ten Have, Hemmie Knippenborg en Vincent de Harder …. het was perfect.
Klasse mannen!

Alle foto’s zien: klik hier.