Logboek 2019

De Wilder Boeykens  (27-2)

Rik de Wilder Boeykens was verleden jaar de revelatie van het halve fondgebeuren in Antwerpen. Rik is de broer van Jef, destijds boezemvriend van Stan Raeymakers. Die Jef was enorm succesvol en nu is Rik dat, samen met zijn vrouw trouwens die al even gek van duiven is als hij. Vooral met jaarlingen was de tandem superieur, mogelijk de beste van de provincie. En uiteraard kon het niet uitblijven of Willem en ik brachten het duivenminnend echtpaar een bezoek. We werden geweldig ontvangen. Wat opviel:

-Toen we vroegen of hij een verklaring had voor zijn weergaloos jaar kregen we als antwoord: ‘Je moet niet vergeten dat ik met die tegenwind hier op de voorvlucht ook goed lag.’ Dat was natuurlijk te bescheiden en slechts een gedeelte van ‘het geheim’.

-Hij was volgens hemzelf ook beter gaan spelen omdat hij, op advies van dr. Marien, zijn toevlucht niet meer nam tot medicijnen. Tegen geel kuren? Al jaren niet meer.

-Maar er was nog iets. In het verleden hield hij in de winter de duiven altijd maanden lang vast, zoals velen, uit vrees voor de roofvogel. Daarvan is hij afgestapt, weer op advies van dr. Marien, en dat bevalt hem enorm.

- Helaas was op het hok de Wilder niet al het nieuws goed. Ook bij hem verleden jaar te veel dode jongen. Ik denk dat sprake was van veel meer dode jongen dan algemeen bekend. P Theunis, W de Bruijn, C Bosua, clubgenoot J Gillis, Herman Bevers  enz maakten er nooit een geheim van. Hoeveel mensen echter zwegen?   

Foto W de Br

Een tiental km oostwaarts van waar hij woont ligt overigens Berlaar. En daartegen is volgens de man die altijd eerst blz. drie van De Duif leest niets te beginnen. Niet op vitesse en niet op halve fond. Betere duiven of betere ligging? Rik haalt de schouders op. Hij weet het ook niet. Zoals velen.

Een zieltogende sport? Hmm. Zoveel volk was dus bij de Gouden Duif viering. Foto De Duif