13 september 2019

Aan alle leden,

Op 19 augustus hebben we als Werkgroep Eerlijk Spel advies uitgebracht aan alle besturen van de afdelingen, NPO, secties en platforms. Met daarbij het verzoek om aan hun leden de keuzemogelijkheden ten aanzien van Eerlijk Spel voor te leggen tijdens de komende afdelings- cq. sectie ledenraadvergaderingen. Het doel? Concrete voorstellen indienen voor de NPO ledenraad van 21 december 2019.
 
Wij hopen dat komende weken de voorstellen besproken worden. Mochten er vragen zijn, dan horen we dat graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke sportgroeten,
 
Werkgroep Eerlijk Spel
  • Bob Berendsen - sectie vitesse/midfond
  • Arie Heezen - sectie marathon
  • Boris Dirks - platform jong
  • Marc Palinckx - sectie jonge duiven
 

Keuzemogelijkheid 1: 
Inkorfbeperking op basis van aantallen


Per kadastraal perceel mogen maximaal 40 oude en 60 jonge duiven aan een wedvlucht deelnemen. Overduiven mogen als invliegduiven meegegeven worden maar nemen niet deel aan de wedvlucht.

Keuzemogelijkheid 2:

Inkorfbeperking op basis van aantallen met lijst deelnemende duiven voor seizoen


Per kadastraal perceel mogen maximaal 40 oude en 60 jonge duiven aan een wedvlucht deelnemen. Voorafgaand aan het vliegseizoen worden maximaal 40 oude en 60 jonge duiven aangewezen die aan de wedvluchten mogen deelnemen. Gedurende het vliegseizoen mag niet aangevuld worden met andere duiven. Overduiven mogen als invliegduiven meegegeven worden maar nemen niet deel aan de wedvlucht.

Keuzemogelijkheid 3:

Vliegen in klassen


Geen inkorfbeperking maar spelen tegen gelijkwaardige aantallen (klassen) d.m.v. 3 gescheiden uitslagen, Groot tegen Groot, Klein tegen Klein en volgens de Fondspiegel berekening.

In eerdere informatie hebben we aangegeven nadere uitleg te verstrekken op basis van een nog uit te voeren pilot. Gezien de tijdsdruk en het hoge kostenplaatje van een pilot, hebben we er als werkgroep voor gekozen geen pilot uit te laten voeren en hebben als werkgroep zelf meer uitleg op een rij gezet m.b.t. keuzemogelijkheid 3.
Toelichting

Keuzemogelijkheid 4:

Niets veranderen


Niets veranderen en alles laten zoals het is.
 
 
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook
Twitter
Website