Comb. Geutskens wint Morlincourt Door Ton Snoek en Anke Ouwehand


Deze combinatie zien we elk jaar weer terug in de top bij de junioren, maar ook bij oude duiven. Nu mogen ze deze prachtige prestatie op Morlincourt weer bijschrijven. De duiven werden gelost om half acht en om negen over elf valt de winnende duif op de klep bij Combinatie Geutskens met een snelheid van 1624 meter.

Dat de vorm op de hokken goed zat was al zichtbaar op bijvoorbeeld Peronne waar ze met 9 duiven bij de 1e tien in de kring spelen met een 1e,2e,4e,5e,6e,7e,8e,9e en 10e plaats! Dit weekend was er de winst in de afdeling, bij ons in de Fondclub en de kring een uitstekende serie met een 1e,2e,7e,8e,9e en 10e. Met nog één vlucht gaan ze voorlopig aan kop in het onaangewezen en aangewezen kampioenschap. De laatste vlucht gaat de doorslag geven.

Men zegt wel eens dat je goede duiven moet krijgen en ook aan de winnende duif hangt dit spreekwoord een beetje. De combinatie kocht een bonnetje van René Krijger om de kas te spekken van de vereniging. Ze kregen twee jongen mee, de 014 en de 015. De 015 werd helaas gepakt door een roofvogel, wat overigens niet de eerste was. De 014? Dat is dus de winnende duif van Morlincourt. Het bonnetje kopen was eigenlijk niet nodig, want geregeld ruilen ze duiven met René.

De combinatie speelt de jongen de laatste vluchten gescheiden. Twee a drie keer worden de jongen ’s morgens door Gislaine weggebracht als ze naar haar werk gaat. Ze worden gelost op een kilometer tien of vijftien. Ook vanwege de last van de roofvogels, nu staat de teller al op twintig jongen, worden ze gelijk binnen geroepen.

Bij thuiskomst gaat er druivensuiker in het water en krijgen de jongen Zoontjes mengeling. Later krijgen ze Championmix van Tilburg. De laatste voerbeurten krijgen ze Energy mengeling aangevuld met Tovo, P40 en pinda’s.

Hoe de laatste vlucht ook gaat verlopen, de combinatie kan nu al terugkijken op een mooi seizoen met prachtige hoogtepunten. En wie weet komt die kers op de taart er aankomend weekend.

De strijd tussen de plaatsen twee en drie werd tot achter de komma beslist. Uiteindelijk zijn het Kroon en Kroon uit Zandvoort die de tweede plaats pakken met 1623.631 meter. De derde plaats (en overigens ook de vierde) is voor Comb. Paap & Paap ook uit Zandvoort met 1623.117 meter.

Allen van harte gefeliciteerd!
DE TOP 10 1. Comb. Geutskens, Amsterdam 2. Kroon en Kroon, Zandvoort 3. & 4. Comb. Paap & Paap,


www.fondclubnh.nl
Zandvoort 5. & 8. Hein Berkhout, Uitgeest 6. H. Half, Amstelhoek 7. H.C. Pothuizen, Vinkeveen 9. A.J.M. Sluijs, Amstelveen 10. Comb. T. Sirach & Zn., Amsterdam