Afbeelding kan het volgende bevatten: Willem de Bruijn, schoenen

 

Duivensport Voorhout 23-18

Het avondje duivenmelken aan het einde van het vliegseizoen begint inmiddels een terugkerend karakter te krijgen. In 2016 was Albert Winkel te gast, die zijn wetenschappelijke onderzoek naar “het verlies van jonge duiven’ met ons deelde. Het jaar daarop vertelde André van der Wiel op zijn eigen humoristische wijze zijn beleving van de duivensport. Dit jaar had onze voorzitter (Peter Tolk), Willem de Bruijn weten te strikken.
Minder lezen....

Op vrijdagavond 9 november was het dan zover en gezien de grote opkomst (35 personen) bleek dat dit een goede keus was. Willem de Bruijn behoeft geen verdere introductie. De prestaties van deze "vliegende tandarts" kunnen we wekelijks lezen in de uitslagen van afdeling 5. Onze spreker nam ons mee in een verhaal over hoe duiven een rol spelen in zijn leven. Het verhaal begon met hoe hij als jonge jongen met Sheffield tipplers begon, vervolgens om aan "echte goede postduiven" te komen terecht kwam in Koudekerk aan de Rijn, bij de Gebr. de Wit. Maar ook hoe zijn kijk over klasse duiven werd bijgesteld toen hij de duiven van de combinatie Hermans-Custers door zijn handen liet glijden.

Andere onderwerpen die werden behandeld waren: medische begeleiding, verduisteren / bijlichten, kweek en het spel met oude en jonge duiven. Ook is er gepraat over inkorfbeperking, de toekomst van de duivensport en de rol van het NPO. Rode draad in het verhaal was dat het uiteindelijk gaat om de kwaliteit van de duif. Daarnaast is het aan de liefhebber of die kwaliteit kan worden vertaald naar prestaties. Een ieder doet dat naar eigen vermogen en ambitie, maar het belangrijkste is dat we plezier houden bij het beleven van onze hobby.

Willem op zijn praatstoel

Willem heeft een inkijk gegeven hoe het er op zijn hok aan toe gaat en ook nog enkele "tips" prijs gegeven. De avond werd afgesloten met een vragenrondje en een verloting van 2 jonge duiven die Willem de Bruijn had meegenomen. We kunnen terug kijken op en geslaagde en leerzame avond en willen hierbij nogmaals Willem de Bruijn bedanken voor zijn komst en boeiende verhaal.

11-11-2018 Ivo van der Lee