Nieuws

zondag 23 februari 2020
Publicatiedatum
 
 
Storm Ciara raasde over het Euregio-land !!

We zijn inmiddels 4 weken verder, de 1e winterstorm is uitgeraasd, maar nog weinig stoelen zijn getroffen door de wind. Zoals ik in mijn vorig bericht aangaf zijn nu de  “ doeners “ aan zet.   
Vanuit elke organisatie zullen een aantal mensen de werkzaamheden die op ons afkomen moeten inventariseren en mogelijk oplossen.
Bestuur ZLU heeft een werkploeg samengesteld die op het ingeslagen pad verder wil gaan.   Jo Bijsmans, Sandra Deckers en Hub Wetzelaer zullen de werkgroep vormen, tevens heeft Hans Bodelier uit Echt ook toegezegd om voor de Euregiovluchten  ook iets te willen betekenen.
  Op de  eerst volgende agenda staat o.m.:
  1.  Ontwerp uniek logo dat herkenbaar is voor de Euregio-vluchten, diverse ontwerpen zijn aangedragen.
  2. Flyer ten behoeve van de inzetlokalen, ook reeds toegepast in het seizoen 2007. Hierop vermeld de vluchten, huldigingen Rodahal, website‘s die de uitslagen plaatsen en last but not lease sponsoren.
  3. Hoe krijgen we alle duiven uit de Euregio  met weinig moeite of investering op 1 lijst, waar een wil is moet ook een weg zijn.
  4. Uitslag wordt uitsluitend per email verzonden, scheelt  100 %  in de portokosten. Deze kunnen beter en anders  besteed worden.
  5. Mogelijkheid bezien of er een eigen wegsite, of aansluiting op een bestaande website mogelijk is. In België mogen geen poule-gelden op de site staan ( Hoe was dit dan bij WPROL ?? )  Eventueel een link naar de website ZLU ??
  6. Omschrijving afhandelen reportage van de winnaar Euregio-vlucht. Wie maakt reportage en waar wordt deze geplaatst. Mogelijkheden te over indien er maar tekst en foto‘s worden aangeleverd. !
  7. Aanpassing kampioenschappen, nu kosten de ereprijzen ca. € 2.000 per seizoen, verdeelsleutel is 1/3 der kosten te betalen door de 3 organisaties.
Op de 1e vergadering werd mededeling gedaan dat de poulebrieven “op “ zijn, misschien een mooie gelegenheid om deze aan te passen aan de “tijd “ incl. logo.
Sportvrienden, dit was maar een kleine opsomming van wat ons nog te wachten of te doen valt. In de volgende uitgave hoop ik een complete lijst van “doeners “op te kunnen geven. Suggesties in welke vorm dan ook zijn graag welkom.Voorlopig komt deze info op de sites van de diverse organisaties, duivensportkrant De Duif, Het Spoor der Kampioenen en tevens op ZLU site, Pipa en PITTS. Wordt vervolgd !!
 
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
17-02-2020
vrijdag 21 februari 2020
Publicatiedatum

Afbeeldingsresultaat voor harde wind


In Heemskerk hebben wij de storm Ciara, die afgelopen zondag over trok, zonder kleerscheuren doorstaan. Uiteraard wel de nodige voorzorgmaatregelen genomen, de duiven had ik zelfs in hun broedhokken opgesloten want het zal je gebeuren dat het dak eraf waait. Hopelijk is iedereen bespaart gebleven van stormellende. Het bleef na zondag nog een paar dagen vrij onrustig maar de laatste dagen trek het verder aan tot weerom stormachtig, nu met de naam Dennis. 

 

Inmiddels is er een ophok plicht voor de commerciële pluimveebedrijven van kracht vanwege de vogelgriep die in Duitsland is geconstateerd. Vooralsnog mogen wij duivenhouders onze duiven gewoon laten vliegen!

 

Er staan de komende weekenden nog wat activiteiten op stapel voor de liefhebbers, De Gouden Duif, een middag met Michel Verwey in Heemskerk, de voorjaarsbeurs in Houten, nog een interessant forum in Zaandam, De Duivenmarkt in Heemskerk, kortom we hoeven ons de komende weekenden niet te vervelen.

 

Het wordt langzamerhand tijd om ook het laatste papierwerk in orde te maken, zoals de hoklijst uitdraaien, al kun je die ook op een usb stick zetten en in de club in de computer invoeren. Handig om gelijktijdig je klok te schonen. Het wordt door de automatisering steeds gemakkelijker.😎😎 Bij mij moeten de duiven nog gevaccineerd worden tegen paramixo maar gaat gebeuren vlak voor het seizoen en dan kan die lijst ook nog voor 1 april ingeleverd worden. Eerdaags ook het elektronisch systeem op de antennes aansluiten en kijken of alles nog functioneert. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn!

 

Ondertussen gaat het bij de duiven zijn gangetje, de laatste jongen voor broer Peter zijn gespeend dus de komende ronde is voor mijzelf. Samen met wat jongen uit mijn beste vliegers zullen dat er rond de 40 worden. Meer dan genoeg om daar het jonge duivenprogramma mee te starten. Ik heb daarnaast nog een hok/ruimte waar de ‘latere’ in kunnen opgroeien, deze duifjes zullen uitgetest worden op de nalijn en op de andere vluchten die later in het jaar worden georganiseerd. Wat dat betreft heb je mogelijkheden genoeg om je duiven een goede leerschool te geven.

 

Las de afgelopen weken weer een paar mooie slogans…”kansen krijg je niet, die moet je zelf grijpen” en “Koop, kweek veel en speel de beste”. Prachtige slogans voor je motivatie!

 

Bij een aantal liefhebbers WORDEN DE MESSEN ALWEER GESLEPEN, ze worden al minder spraakzaam, vergaderingen, besturen laten zij links liggen. Zonde van hun energie! Zelf vind ik de duivensport te mooi om alles maar te laten gebeuren en bij alles mijn schouders op te halen. Ook bij mij slaat de moedeloosheid regelmatig toe, zeker wanneer afspraken niet nagekomen worden, bij het kinderachtige gekissebis, bij het met modder gooien en op de ‘man’ spelen. Hopelijk horen wij snel het definitieve vliegprogramma met bij behorende kampioenschappen, verder niet onbelangrijk wie gaat of gaan onze duiven vervoeren, wat worden de ophaalschema’s. Deze zaken lijken mij toch met enige prioriteit afgehandeld te moeten worden, de tijd dringt! Toch heeft men gemeend de voorjaarsvergadering van 21 februari te verschuiven naar 6 maart.
Misschien zijn ze dan zover, dat alles in één keer gepresenteerd gaat worden.  Ook dat kan en scheelt weer 'n vervolg bijeenkomst😏

 

Gelukkig hebben wij het op clubniveau goed voor elkaar met ruim 50 vliegende leden!! Onze kring geeft sinds kort een nieuwsbrief uit, de website gaat opnieuw beheerd worden en nog meer veranderingen worden doorgevoerd, het één zal beter uitvallen dan het ander, maakt niets uit. Af en toe moet het anders en elders, niet vastroesten, veranderingen zijn soms nodig. Daarnaast heeft de kring ook nog een grote Ladies league. De dames doen het goed, kunnen wij nog iets van leren.

ren Patrick Mastenmaker

 

Eind vorig jaar kreeg ik het verzoek van Patrick Mastenmaker of hij ’n keer mijn hokken of beter gezegd mijn rennen mocht zien. Het was duidelijk dat hij een soortgelijke ren wilde maar ook zijn wederhelft vond het belangrijk dat er wel iets fraais in de tuin verscheen. Patrick heb ik alles laten zien en gewezen op het belang van de ligging/richting van het hok en dat je niet alles één op één moet overnemen. Ook ik heb in de loop van de jaren wat kleine zaken veranderd maar aan het principe van volop zuurstof wordt niet getornd. Patrick heeft iets moois neergezet samen met familie, vrienden en ‘n clubgenoot. Dirk Verleun heeft gezorgd voor het zwarte voorfront. Mooi zo’n ren in je tuin en het wordt helemaal prachtig wanneer de successen er zijn!

 

gedeelte eigen ren
dinsdag 18 februari 2020
Publicatiedatum

 

P.V. AALTEN
Nieuwe vereniging … nieuwe naam

Gisterenavond tijdens een gezellige Nieuwjaarsreceptie kwamen er een aantal onderwerpen aan bod die interessant waren voor de leden die nu nog lid zijn van de postduivenhoudersverenigingen “De Reisduif” en “De Luchtpost” in Aalten. Die waren bij elkaar gekomen om elkaar alle goeds te wensen voor 2020 en hun vastevoetringen op te halen.
Eén van de onderwerpen was het bedenken van een naam voor de nieuwe vereniging die deze clubs op korte termijn gaan oprichten.
Alle aanwezigen konden suggesties aandragen en die werden genoteerd. Daarna kon iedereen zijn stem uitbrengen op zo’n 15 goede ideeën, om er tenslotte 3 over te houden.
Een zeer ruime meerderheid koos uiteindelijk voor de meest voor de hand liggende naam, namelijk:
“P.V. AALTEN”.

De oprichting gaat uiterlijk in februari plaatsvinden, want begin april 2020 staat het nieuwe vliegseizoen voor de deur. Dan moeten ook alle zaken voor de gloednieuwe club zijn geregeld, zoals de deelname aan de wedstrijdvluchten in de Concourscombinatie “De Achterhoek” en Afdeling 9 Oost-Nederland, als ook aan de Nationale en Internationale vluchten.

Van hieruit wensen we “P.V. Aalten” vast alle succes en een zonnige toekomst!

dinsdag 11 februari 2020
Publicatiedatum

Beeld ter illustratie.

© ANP Beeld ter illustratie.

Commerciële pluimveehouders moeten vanaf middernacht hun dieren binnenhouden in verband met de vogelgriep. Dat heeft het ministerie van Landbouw zojuist laten weten.

De ophokplicht wordt ingesteld om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door het virus. Onlangs was er een besmetting bij een hobbylocatie met pluimvee in Bretzfeld in Duitsland.

"Omdat de recente besmetting in Duitsland westelijker is dan eerdere besmettingen is er een kans dat ook in andere delen van West-Europa het virus in lokale wilde watervogelpopulaties aanwezig is", schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

zaterdag 08 februari 2020
Publicatiedatum

Forum

Op vrijdagavond 14 februari 2020 organiseert de Kaatsheuvelse  Postduiven Vereniging hun traditionele duivenavond met dit keer als gast dagfond- en jonge duivenspecialist Falco Ebben. Een topliefhebber die samen met zijn oom op een kleine accommodatie duizelingwekkende prestaties weet neer te zetten. Op de dagfond zijn zij onnavolgbaar en met de jonge duiven zijn zij gewoonweg superieur. Wij verwachten dan ook dat het voor iedere duivencoach een interessante en leerzame avond zal worden. Het forum begint om 20.00 uur.

 Duivenfoto’s laten maken

Falco is naast duivenliefhebber ook professioneel fotograaf. Voorafgaand aan het forum willen wij u in de gelegenheid stellen om uw kampioenen te laten fotograferen. De kosten hiervan bedragen 25 euro per foto met tekst (afdrukken moet u zelf regelen). Om een planning te kunnen maken willen wij graag vooraf weten hoeveel duiven er komen. Het aantal duiven bepaalt uiteindelijk de aanvangstijd en hierover wordt u geïnformeerd.

 Aanmelden duivenfoto’s

Aanmelden voor het maken van foto’s kan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Twan van Dongen op telefoonnummer 0639843979 (na 19.00 uur).

 Adresgegevens

Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging

Amerikastraat 20

5171 PL  Kaatsheuvel

 Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u of kijken op www.kpvhome.eu of contact opnemen met Twan van Dongen op telefoonnummer 0639843979 (liefst na 19.00 uur)

 Wij zien u graag op 14 februari. Hopelijk tot dan!

donderdag 30 januari 2020
Publicatiedatum

Bij de betere tot superkampioenen, wordt elke ochtend – bij het 1e contactmoment – tussen melker en zijn duiven het vreugdevuur ontstoken. In de beleving van een duif wordt op dat moment zijn dagelijkse ritme gestart tussen enerzijds zijn spijsvertering met anderzijds zijn stofwisseling. Maar bij de melker behoort dit moment al plaats te vinden, vanaf het moment dat hij/zij ’s ochtends de ogen opent. Dit kenmerkt de betere tot superkampioen.
Ik heb hieronder in het kort een aantal fasen beschreven, die model staan voor dit vreugdevuur proces.
0 – fase: Je hebt een sterk en overtuigend idee dat past bij – wat ook wel is wordt genoemd: Je instinct. Dat in het kort staat voor: Je voorliefde om zo goed mogelijk te presteren. Dit bij wijze van spreken “eeuwig” durende prestatievlam, zorgt voor de innerlijke warmte, enthousiasme om bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk op te staan.
Fase 1: Contactmoment: We betreden ons hok en voeren een dagelijks ritueel uit, dat exact past bij de gekozen manier van spelen (bv vitesse-midfond t/m grote fond). Onze gevleugelde vrienden zitten al klaar om zichzelf hier aan op te laden. Dit moment van dagelijks opladen vindt plaats op minimaal drie manieren: Spijsvertering (voer/drinken), stofwisseling (omzetten van voer/drinken), trainen (het verder omzetten van beiden energievormen in wat ik noem “wedstrijdritme.”
Fase 2: Rust- en activiteit: Na het dagelijkse routinewerk kunnen de gevleugelde vrienden beginnen met het afwisselend zoeken naar rust- en activiteitsmomenten op het hok. Dat we kunnen vertalen in o.a.: langzaam verteren van overgebleven voer/water in de krop en beiden anderen magen. Hierbij staat de stofwisseling op een laag pitje.
Fase 3: Herhalen van fase 1 en 2 in de middag- of avonduren. Let op! Bij elke fase behoort het vreugdevuur tussen melker en zijn gevleugelde vrienden te ontbranden. Maar dat is niet aan iedereen gegeven, want niet iedereen is van nature een kampioen in hart en nieren. Ofwel niet elke melker heeft het talent om dagelijks met veel plezier, innerlijke overtuigingskracht zijn kampioen aspiraties waar te maken. Ik denk dat 8 van de 10 melkers (net als ik…) het moeten hebben van een beetje geluk. Ik bedoel het geluk om een paar leuke tot zeer goede duiven op het hok te hebben zitten. Inderdaad waarmee ik zeg dat een kampioen van nature meer uit zijn “gewone” duiven haalt als wij niet geboren kampioenen.

 
 
zondag 26 januari 2020
Publicatiedatum
Logo
Van de projectleiderVoortgang GPS-pilot in Zeeland
We zijn inmiddels een jaar bezig met de pilot in Zeeland en door alle partijen is er veel overlegd en langzaam komen de zaken op gang. Toch wordt het verloop van de pilot als te traag ervaren en dus is erdoor de projectleiding gezocht naar een manier om het tempo erin te krijgen.
Na de regiobijeenkomsten was het duidelijk dat de inbreng van de Zeeuwse liefhebber te weinig aan bod komt en dat het gevoel was ontstaan van een “ver van mijn bed show”. De bedoeling is altijd geweest om de duivensport aantrekkelijk te maken en te houden voor iedereen die hierin interesse heeft.
Op de najaarsvergadering van de afdeling Zeeland is er dan ook een kantelingsdocument vastgesteld waarin de projectstructuur wordt gedraaid richting de liefhebber en zijn wensen. Uiteraard blijven de kaders vanuit het Basisdocument staan, maar door de projecten in te vullen voor en door de werkgroepen kan er op relatief korte termijn meer verbinding komen met de beleving van de hedendaagse liefhebber.

Inrichten Regie- en Reflectiegroep
Op 19 december is er een bijeenkomst geweest met de leden van de werkgroepen. Op de bijeenkomst is zeer uitgebreid de wijze van de aanpassing van het proces beschreven en is er ook een beeld geschetst waar we op afstevenen als we niets gaan doen.
Download hier het document: De Kanteling

De belangrijkste wijziging die wordt aangegeven is de inrichting van een Regie- en Reflectiegroep (R & R groep) die zorg gaat dragen voor het aansturen van de werkgroepen. Vanuit de werkgroepen hebben zich 5 deelnemers aangemeld die hierin gaan functioneren, aangevuld met de projectleider als verbinding naar de hoofdstructuur van de pilot. De laatste beslist niet mee over de keuzes van de leden van de werkgroepen, tenminste als deze niet afwijken van de gemaakte afspraken in de eerder vastgestelde documenten.
Op 8 januari zijn de leden van de R & R groep geïnstalleerd in het bijzijn van de voorzitters van de werkgroepen en de programmaleiders in de pilot. Hier is hun positie geschetst en de zaken die van hun verwacht worden in de resterende pilotperiode.
Afgelopen woensdagavond was de eerste bijeenkomst van de R & R groep en is er na het verdelen van de functies vooral gesproken over de werkwijze komend voorjaar. Richting de werkgroepen zal er een verzoek worden gedaan om hun prioriteiten aan te geven in de pilot zodat de R & R groep deze kunnen wegen en om kunnen zetten in enkele projecten om verder uit te werken. Deze projecten zullen vervolgens worden voorgelegd aan de afgevaardigden op de afdelingsvergadering zodat er volledige transparantie is over de zaken die de werkgroepen gaan uitwerken.

Tot slot
Als projectleiding zijn we ontzettend blij dat er altijd nog liefhebbers zijn die de duivensport naar een hoger plan willen tillen met het behoud van de duivensport van de huidige leden, maar zeker ook de interesse wekt van mogelijke nieuwe leden. Door te werken aan onderwerpen die zowel worden aangedragen door de aangesloten leden (= de werkgroepen), maar ook na afweging verder worden uitgewerkt door diezelfde werkgroepen wordt de pilot ook echt van de liefhebbers. De bedoeling is dat deze pilot de impuls wordt die niet alleen in Zeeland een positief resultaat geeft, maar ook op landelijk niveau laat zien dat met samenwerking veel mogelijk is.
 
Bricon in de Zeeuwse GPS-pilot
 
In de onderstaande link naar de PowerPoint nogmaals overzichtelijk uiteengezet waar we staan en gaan met onze Bricon pilot zoals die in 2019 bij ons in de Nishoek werd gestart en in 2020 verder opgepakt kan worden.
Inkorven zal dan mogelijk zijn enkel nog met de zogenaamde “slimme” antenne, te weten zonder computer, printer, klok of atoomklok. De “slimme” antenne is immers nu 100% cloud-based en kan dus volledig zelfstandig functioneren.
Op het hok hangt dan de nieuwste versie van de PAS box waar nu de eigen voedingsadapter komt te vervallen en de antenneconnectie tevens ook de stroomvoorziening zal zijn.
Verder gaan we ook werken met de PAS App. Deze is momenteel in ontwikkeling. De testversie kan reeds worden getoond. Is eind februari klaar en gratis te downloaden uit de app store. Werkt op de smartphone ( eenmalig aanmelden ) en werkt met pushberichten. Wordt allerlei informatie gepushed zoals b.v. lostijden, aankomsttijden duiven en allerhande bijbehorende informatie. Verder komen er ook belangrijke links in de app.
Waar we in 2019 voor alle geconstateerde duiven reeds automatisch de meldingen zagen op PAS Live in de Cloud, zullen we dat in 2020 verder uitbreiden met automatisch en voorgeprogrammeerd ( vluchtcode gerelateerd instelbaar op hoofdniveau ) melden naar b.v. Compuclub, IFC en ZLU
Ook zullen we in de loop van 2020 het vullen van de koppeltabellen ( chipringen toekennen ) automatisch via de “slimme” antenne laten lopen.
Aandachtspunten dit jaar zijn o.a. inzet NPO server, uniformiteit, standaardisatie en privacy
Zoals gezegd, alles wordt via de link naar de PowerPoint nog eens duidelijk uitgelegd, incl. de voordelen voor de liefhebber en de vereniging.
 
De programmaleider ECS van de Zeeuwse Pilot
Andries van Iwaarden
Website Grafic 2 Innovate
Hier uw banner? Dat kan!
Om te adverteren in deze 2/3-wekelijkse uitgave, informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
zaterdag 25 januari 2020
Publicatiedatum

PROPERE VLEUGELS ONGELOOF ALOM 21 januari 2020

Hierbij het verhaal achter de foto’s van 12 jan. 2020. Voor degene die de foto’s niet gezien hebben, zie mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/ .

De betreffende duif werd in november 2019 te Westerlo dood gevonden op straat.

Een sportieve persoon deed wat meer zou moeten gedaan worden, “aanmelden” en zo kwam men met elkaar in contact.

Uit het telefonisch gesprek nadien bleek dit een duif te zijn van liefhebber Wijnen Paul uit Waltwilder, de aanmelder vertelde dat hij duif 5002995/2019 dood op straat gevonden had. Eerst dacht Paul dat er een foutieve ringnummer vermeld werd, want hij wist dadelijk over welke duif het ging de enige bonte van het hok, de ouders van deze jonge duif waren een geschenk van zijn overleden broer, en vroeg dan de aanmelder om nog eens na te kijken of de cijfers wel juist waren. Aan de andere kant van de lijn werden dezelfde nummers herhaald, toch kon de liefhebber het nog steeds niet geloven, de bonte zat daarstraks nog op het hok. Paul begreep het niet de bonte zat er nog altijd en aan de andere kant van de lijn bleef men dezelfde cijfers herhalen, er werd dan besloten om foto’s te maken en door te sturen.(De geplaatste foto’s bij de prijsvraag.)

ONGELOOF ALOM

Onlangs op een kijkdag,kwam ik in gesprek met Paul waar hij mij zijn verhaal deed. Bij mij ging dadelijk een belletje rinkelen, vorige winter na een panelgesprek kon ik nog even napraten met een der grootste, waar het gesprek toen over asduiven ging. Ik kon toen niet geloven dat er asduif titels gewonnen werden met namaak ringen, daar bleef het destijds bij. NU kreeg ik het bewijs wel door dit voorval. Nu was het duidelijk: vervalste ringen bestaan. En klopt het verhaal dan toch van een jaar geleden? Als de ringen vervalst zijn dan is het maar een kleine stap om ook de eigendomsbewijzen te vervalsen. Wat kan de bedoeling zijn van dit bedrog? GELD

Wel opvallend is hier dat duiven geringd werden door iemand die zelfs niet in het bezit is van de originele ringen met eigendomsbewijzen.

IS DE COMMERCIE HIER DE OORZAAK VAN?

Volgende week vervolg.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/

donderdag 23 januari 2020
Publicatiedatum

 
Ja Ja het feest was TOP echt jammer dat niet iedereen er was ....maar wie weet na zoveel
positieve reactie's is dit voor herhaling vatbaar elk jaar ?? pin me er niet op vast maar als
voorzitter ben ik ook wel lichtelijk OM.

Kijk 65 jaar is heel wat, we hadden speciaal voor deze gelegenheid een ander onderkomen
gekozen dan ons Club gebouw en met verre te vrede over deze beslissing,de Gezelligheid
spatte er vanaf en menig èèn had aanhang mee genomen echt een leuke zweer, na een kort
voorwoord van mij en de BBQ man van ons verblijf in Espel ter ''de Ducdalf''  is Sien
gelijk de startblokken uit gevlogen om het voor proeven te doen, ''dankje Sien'' maar onze
na proever was ook aanwezig ''dankje Danny'' nee echt zonder gekheid een geslaagde BBQ buffet was dit.

Na een uurtje te hebben gegeten ben ik begonnen met de uitreiking van de Kampioenen met
daar bij Dirk Huizinga en Coen Brugman als verre van Nr 1 qua prijzen percentage heren van
harte en natuurlijk alle andere ook, daar naast de Jaarlingen Competitie en ook daar
waren er 2 met hoge percentage's Dirk Huizinga en Henny Visscher waren daar de toppers, ook
waren er 2 mannen die alweer 25 jaar verbonden waren aan onze club, echter vond ik het jammer
dat er 1 vd 2 er niet was maar hoop op een ander juist tijdstip dit alsnog uit te mogen rijken, de ander
was Frank Huigens nog maar een jonge kerel en dan al 25 jaar ? ik ben 35 jaar hij zit er dicht
bij dus tel maar terug tussen de 10 a 12 jaar moest deze geweest zijn, nee echt het is je gegund kerel.
En wel altijd het laatste maar o zo belangrijk Dhr J Vos, onze ComputeratractieTTstellingman
''lang woord zeg'' hij kreeg een NAAM bordje voor zijn Computer ruimte of wel

/ HET VOSSENHOL / Jochem Bedankt Topper.

En dan ja een afsluiting waar de vreugde van af spatte , drank, nuchter of niks het maakte niet
uit 4 bowling banen stam vol en gooien maar, 1 blondine met krullen stalde wel de show met
strike of spare en dit voor de 1ste keer ??? op je hoogte punt stoppen dacht ik maar zo,

''als ik volgend jaar wil winnen is zij niet uitgenodigd..................................... geintje natuurlijk''
of heb ik nu al toe gezegd voor volgend jaar oke mits het volgend jaar weer is dan ???

Nou goed verder was het 23.30 voor mij sluiten terwijl yoel nog aan de bitterballen zat te kauwen
maar goed ook deze moesten om 24.00 uur de zaal verlaten want het was sluitings-tijd dus
ook hun zullen huis waards gekeerd zijn. Hoop ik!!!!!

Hoe is het verder met de duifjes ? nou daar kom ik woensdag op terug.

latersssssssssssssssss
maandag 13 januari 2020
Publicatiedatum

In ons clubgebouw aan de Kreekstraat in Mookhoek

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40