placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Verslag ledenraad 10 maart 2018
Op 10 maart jongstleden stond er een ledenraadbijeenkomst op de agenda. De notulen en bijbehorende actie- en besluitenlijst staan op de website en zijn te lezen via onderstaande links.
Lees verder
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad op maandag 13 augustus 2018
Maandag 13 augustus organiseert de NPO een extra ledenraad. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
 

Klik hier voor de conceptagenda.

De ledenraad begint om 20.00 uur en vindt plaats in Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem.

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Grand Prix Beyers: de koninginnevlucht in 2018​
Saint-Vincent-de-Tyrosse
De officiële opening van het fond seizoen start dit weekend met een lossing vanuit het welbekende Saint-Vincent-de-Tyrosse. Natuurlijk houden we de traditie in stand en wordt het Nationale vliegschema geopend met deze klassieker! De klassieker die dit jaar Grand Prix Beyers heet, vernoemd naar  hoofdsponsor Beyers van deze vlucht. 
 

Met een konvooi van in totaal 12.298 duiven werd er afgelopen dagen naar de zuid Franse plaats afgereisd. Een vlucht die tot de verbeelding spreekt. Vroeger, maar ook nu nog! Wie droomt er niet van om ooit deze vlucht eens te winnen?

De weersvoorspellingen zijn onzeker. Toch wordt er al druk gespeculeerd over de lossing en de eventuele aankomsten. Iets wat bij elke wedstrijd gebeurd, maar wanneer de duiven vanuit Saint-Vincent vliegen lijkt het allemaal net iets spannender. Wie wordt de opvolger van C. de Ridder en Zn. Deze liefhebbers wisten in 2017 in alle vroegte hun winnaar te klokken en wonnen daarmee Nationaal Saint- Vincent 2017! 

Wie gaat er in 2018 pronken met de gouden medaille? Namens bestuur NPO wensen we elke deelnemer veel succes! 

Beyers: hoofdsponsor van de vlucht Saint-Vincent-de-Tyrosse

Jonge duiven: vliegen naar de toekomst!
Het oude duivenspel is nog in volle gang, maar het spel der jonge duiven staat al ongeduldig om de hoek te kijken! Sommige jonge duiven zijn al bijna volwassen, sommigen zijn nog heerlijk bebost met gele nesthaartjes.

Maar het seizoen komt snel, voor de ene afdeling begint het jonge duiven seizoen  eerder dan voor de andere afdeling. Maar voor een ieder geldt dat er voorbereidingen getroffen dienen te worden.

Het treffen van de voorbereidingen is voor elke duivenmelker/melkster anders. Waar de één het als voorbereidingen ziet voor aankomende vliegjaren, zijn er ook liefhebbers die uit het “Jonge Duivenspel” als speldiscipline hun voldoening halen.

Sommige liefhebbers brengen hun jonge duiven talloze malen ter africhting weg, hetzij met eigen vervoer of ze maken gebruik van de africhtingsmogelijkheden van de afdelingen.  Sommigen verkiezen de “verkorte” africhtingsversie, door ze praktisch niet af te richten.
Alles is ook afhankelijk van het “willen weg trekken”, duiven die de kilometers in hun trainingen maken op grotere afstanden verkennen dagelijks een groot gedeelte van het gebied rondom hun thuisbasis. Dat kunnen tientallen kilometers zijn in de straal rond om het hok.

We weten allemaal dat onze jonge dieren gezond moeten zijn eer ze klaar zijn voor de africhtingen/ vluchten. Een vroeg bezoek aan de dierenarts kan zinvol zijn om niet voor onaangename verrassingen te komen staan tijdens het seizoen. Uiteraard zal de zelfde dierenarts de jonge duiven ook dienen in te enten tegen het PMV-virus. Een verklaring van deze inenting van al uw jonge duiven is noodzakelijk bij aanvang van de vluchten en zal bij uw vereniging ter controle moeten worden aangeboden. Evenals de hok-lijst en eigendomsbewijzen, deze dient u ook in het bezit te hebben bij aanvang van het seizoen. Bent u een eigendomsbewijs kwijt, dan kunt u altijd een duplicaat aanvragen bij het NPO. 

De duiven dienen uiteraard ook gechipt te worden, hiervoor maakt u een afspraak met uw vereniging-functionaris. Let wel, u bent niet de enige die de chips toegewezen dient te krijgen aan uw duiven, dus op tijd hiervoor een afspraak maken is voor de verenigingsfunctionaris ook prettig!

Jonge duiven zijn nieuwe hoop, nieuw geluk,  nieuwe toekomst! Wij wensen u veel plezier, spelgenot en heel veel succes met uw jonge garde!
placeholder_600x120.png
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 14 juni 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het actuele overzicht van aangevraagde duplicaten
NPO BESTUUR
Omruilen chipclips
Recentelijk is de leden de mogelijkheid geboden middels het formulier “opgave hulpringen” aan te geven dat er in de vereniging behoefte is aan hulpringen. Dit omdat er dit jaar, door problemen bij de leverancier, geen combiringen zijn verzonden.

Het NPO bestuur heeft gezocht naar een oplossing voor deze problematiek en heeft er voor gekozen geen aparte hulpring speciaal te laten produceren. Dit in verband met de omvang van het probleem, de kosten voor de betrokken liefhebbers, de organisatie en het feit dat naar alle waarschijnlijkheid de combiring ook in 2019 niet geproduceerd kan worden. Dit is nadrukkelijk niet de wens van het NPO bestuur maar door de problemen in het productieproces de best mogelijke oplossing.

De leden wordt, via de ringenadministrateurs, de mogelijkheid geboden de ongebruikte chipclips, volgens opgave, kosteloos te ruilen voor chipringen. Dit geldt alleen voor de liefhebbers die vóór 4 juni 2018 hun opgave hebben gedaan.

De ringenadministrateurs ontvangen een overzicht van het aantal bestelde ringen binnen hun verenigingen en door wie deze zijn besteld. Hen wordt verzocht het aantal “oude” chipclips centraal binnen de verenigingen te verzamelen en in één zending aan de NPO te retourneren. Na ontvangst van de zending worden de ringen verzonden met een maximum van het door de leden aangevraagd aantal.
placeholder_600x120.png
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
placeholder_600x120.png
Melden roofvogelaanvallen blijft belangrijk
Het is en blijft noodzakelijk om roofvogelaanvallen te melden. Dit kan eenvoudig via onze website.
Afbeeldingsresultaat voor ingekorfde duiven
WEDSTRIJDEN
Sectorale midfondvluchten van start
​Voor het eerst sinds lange tijd staan dit seizoen de sectorale midfondvluchten op het programma. De vier sectoren korfden gezamenlijk 76.212 duiven in (exclusief afdeling 7). Deze werden onder verdeeld in:
  • Sector 1 Gien: 23.004 duiven
  • Sector 2 Sezanne: 19.408 duiven
  • Sector 3 Nanteuil: 17.701 duiven (exclusief afdeling 7)
  • Sector 4 Morlincourt: 16.099 duiven

Dat de voorbereiding wat voeten in aarde had, is niemand ontgaan. In een periode dat de samenwerking gezocht moet worden, is de organisatie van een sectorvlucht een mooie gelegenheid om samenwerken in de praktijk te brengen. 
 

Het seizoen is tot op heden redelijk zwaar te noemen. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen prima en lijken de duiven het deze keer iets makkelijker te krijgen. Wie mogen zich morgen de eerste winnaars van de Midfond Sectorvluchten 2018 noemen?
 

Bestuur NPO hoopt op vlotte wedstrijden en wenst alle deelnemers veel succes!

Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40