Zondagmorgen in een koude Noord Beemster, net even onze Sam uit gelaten, maar was super blij dat ik weer binnen was. Het schijnt van de week weer kouder te gaan worden, en voor mij persoonlijk is dat heerlijk die frisse koude lucht, want dan heb ik minder problemen met mijn longen dan zomers, maar aan de andere kant is het wel nadelig, momenteel ben ik aardig druk bezig, maar kan nu de grotere werkstukken niet maken als het zo koud is, want die zet ik buiten in elkaar, dat gaat in mijn kleine schuurtje helaas niet, dus geluk en pech vloeien samen hier in een.

Deze week al diverse berichten mogen ontvangen via Facebook van liefhebbers, met allemaal een doel, laat los die oplichterij van Pieter van Hoolwerff, het gaat ten koste van je eigen gezondheid, laat het aan andere over, natuurlijk je heb gelijk, er komt id. te weinig info er over los, en wat er los komt klopt gewoon niet, maar dit soort praktijken gebeuren overal, en inderdaad, er zit veel waarheid in, maar de mensen die mij kennen weten dat ik hier in blijf door graven, alleen zal ik deze week een uitvoerige mail sturen naar het N.P.O., en naar hun bevindingen vragen, meer kan ik op dit moment niet doen, maar los laten, nee dat kan ik niet.

Maar misschien over een paar weekjes wel, ik ga me verder focussen op andere dingen, leg dit voorlopig naast me neer, maar blijf alles op de voet volgen, c.q. misschien wel eens bij de hokken gaan kijken bij de trainingen, want het aantal duiven wat hij al heeft zitten volgens zijn gegevens, moet het een aardige zonsverduistering opleveren als ze los zijn, maar ik ga me er minder voor inspannen, laat het over aan andere mensen.

Vanmiddag weer naar de Arena, kijken met hoeveel we gaan winnen van N A C , ik zelf zeg 4 - 0 maar het kan zomaar ook meer zijn, we gaan het zien, volgens vele insiders gaat P.S.V. kampioen worden, gisteren avond heb ik P.S.V. zien spelen tegen Zwolle, maar weer het zuiverste geluk aan hun kant, want Diederik Boer stond niet tussen de palen, de tweede keeper werd na een 40 minuten van het veld gestuurd met rood, terecht of onterecht blijf ik van buiten, dan komt de z.g.n derde doelman er een, en is de wedstrijd gedaan, fout op fout en een man minder, dat hou je niet vol, maar goed in Amsterdam geven we nog niet op, het kan nog, ondanks het dure gelijkspel in Utredaby zandbakkie, en nu wordt er ineens wel een nieuwe grasmat in gedaan, over competitie vervalsing gesproken.

Gisteren kwam Dennis het gelaste onderstel brengen dat ik besteld had, ik hoorde van hem, dat hun vereniging 70 jaar bestond [ gefeliciteerd P.v De Reisduif ] en dat hij middags de kampioenen huldiging had, dit werd gedaan in het gebouw van de ijsclub in de Midden Beemster, en niet in het vertrouwde eigen gebouw, de plannen zijn er om van B.E.P. en de Rijp een vereniging te maken, in principe is dit wel een goed idee, dit gebeurd wel bij meerdere verenigingen, maar het geeft altijd toch wel weer de bekende beslommeringen met zich mee, B.E.P. zit nu eenmaal aan een hoge huur van hun pand, en P.v De Reisduif een onkosten plaatje van nul komma nul.

Maar wat willen de leden zelf, ik begrijp dat men niet iedere keer kilometers willen rijden terwijl je in je eigen stad of dorp een clubgebouw heb staan, dus is er een optie om centraal te kunnen gaan, en een van die is om het gebouw van de ijsclub in de Midden Beemster te huren, maar hier zit weer een aardig prijskaartje aan, maar misschien kan een subsidie redding brengen, we zijn immers toch een beschermende sport geworden, dus ik zou zeggen, heren van de besturen, verdiep u zich hier eens in, volgens mij heeft dit plan wel een kans van slagen.

Verder houd Klaas Booij me goed op de hoogte over het verloop van onze duiven die hij van ons gekregen heb, het schijnt dat de 10-236 geen eieren meer legt, dit is de enigste duivin die we ooit verkregen van ,,Bleu Thunder,, en gelijk naar het kweek hok is verhuisd, zij staat gekoppeld op de 06-916 doffer ,,Superkoppel,, dat leek ons een goede koppeling, maar helaas legt ze voor als nog niet, Klaas heeft het koppel inmiddels bevruchte eieren gegeven, misschien dat met het groot brengen van de jongen het weer p wekt, en anders moet ze maar verwijderd worden, en de 06-916 op een andere passende duivin gezet worden.

Zo mensen, dit was het voor deze week, ik ga eten, douchen, en dan naar de mooiste club die er bestaat, en na de wedstrijd een vorkje prikken in Katwoude met mijn voetbalmaat Chris.

Iedereen een gestenigde en vruchtbare dag toe gewenst van uit een steeds kouder wordende Beemster polder.

tot sinas