We zijn weer een week verder en het was een hectische week. Ook de eerste keer was er een duivenvlucht in het vooruitzicht vanuit Hazeldonck. Zelf doe ik nooit mee met vluchten onder Duffel of anders gesteld onder de 100 km maar Duffel is idd voor mij net 90 km. Volgende week vliegen we Deurne en dan hoop ik mee te kunnen doen al vind ik de opgestelde procedures vanwege de corona regelingen verre van ideaal, het is niet anders. Veel argumenten ken ik aanvoeren tegen de huidige procedure maar ik onthoud me er nu van anders krijg ik weer de nodige telefoontjes en deze zijn vaak van dezelfde aard van ,, je zit zelf nergens in en levert alleen maar commentaar,, En dan hebben ze nog gelijk ook ik kan er niets tegenin brengen maar hopelijk lezen ze dan wel goed mijn meningen en doen ze er wat mee wat dan weer inhoud dat ik wel degelijk iets doe, ik hou namelijk de boel alert en wakker.

Ik kreeg van een duivenmelker een filmpje opgestuurd betreffende de lossing in Hazeldonck, grofweg gezegd gewoon schandelijk , de duiven moesten hun weg zien te vinden tussen hekken, draden, gebouwen en windmolens die als een duivengehaktmolen door het geloste klad draaide. Ik gooide het filmpje direct op sociaal media en de reacties kwamen overal vandaan , zelfs vanuit Frankrijk werd er schande over gesproken. En inderdaad het NPO bestuur wil hoog van de toren blazen maar een goede controle naar behoorlijke losplaatsen zou wel een eerste vereisten moeten zijn , ook voor concours en lossingscommissies. Dit was een schandelijke lossing en als de PvdD hier vragen over zou stellen zou ik het niet eens onbegrijpelijk vinden. Het was een voorbeeld van slechte organisatorisch vermogen en ondeskundigheid. Ik hoop dat dit eenmalig was en we ook nog niet nog een Vierzonneke als vorig jaar bij krijgen door dezelfde onnozelheid.

Maar postduivencoach de vlucht had toch een goed verloop ? Dus wat klaag je ? Natuurlijk er waren er die ze geweldig hadden maar bekijkt op het filmpje  , de duiven die bovenin de wagens zaten waren direct in één lijn weg en die lager zaten deden er alles aan om de obstakels te ontwijken en waren van slag en bleven draaien. Uiteraard zegt iedereen die ze had het was een pracht vlucht maar …. er zijn er ook nog genoeg die meerdere lege broedbakken hebben en daar wil niemand iets van horen.

Naar aanleiding hiervan verzocht ik op sociaal media of iemand mij precies de taakomschrijvingen kon geven van de diverse NPO commissies en bestuur en van de afdeling besturen en de diverse afdeling commissies, want je kunt natuurlijk niet net als de duiven een commissie bij een windmolen oplaten in een hete luchtballon terwijl een andere commissie volgens de taakomschrijving voor de ellende verantwoordelijk is. maar tot nu toe heeft nog niemand mij het goede pad opgestuurd dus zal ik zelf nog maar wat google en misschien helpt het huishoudelijk reglement van het NPO mij wat verder.

Deze week hebben de oude duiven nog een opleertripje vanuit Numansdorp en de Jonge duiven zijn naar de Mathelingeweg bij het crematorium op Rotterdam zuid geweest. En het verbaasde mij dat ik de jonge duiven niet kon vooruit rijden daar dat meestal de eerste keer altijd het geval is maar nu had Ienepien ze na zestien minuten al in het hok op een achttal na, later kwam er nog eentje twee de andere dag één nog een dag later  en eentje was op straat gevonden en is bij Marco en Bernaldina de Kok opgehaald nadat zij haar door een goede verzorging door een slechte nacht gehaald hadden. Vier zijn er nog weg en in wezen door eigen roekeloos gedrag daar ze in wezen nog te jong waren en tekort in de lucht stonden dus wat dommigheid betreft ken ik zo in een lossingscommisie.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.