Voorwoord


Het vliegseizoen is voorbij en het vergaderseizoen is begonnen. Een nieuwe fase met nieuwe dynamiek. Het proces met de EC leveranciers is in volle gang en nadat we uitgebreid met alle partijen hebben gesproken, komen we er op terug richting jullie, onze leden. Naar verwachting is eind dit jaar duidelijk welke ontwikkelingen de EC leveranciers ons kunnen bieden. Afgelopen maandag vond het overleg plaats over het voorstel herindeling vlieggebieden van de sectie Dagfond. Een avond met veel interactie en ook de livestream werd druk 'bezocht'. Heeft u de presentatie gemist? Geen probleem: er kan worden teruggekeken via https://www.youtube.com/watch?v=mysc8ncWyPc.

Wij kijken uit naar de komende periode om samen met vele betrokken liefhebbers te praten over de duivensport en wat daar voor nodig is op de korte en lange(re) termijn. Impasse, niets doen, steunen en kreunen en verantwoordelijkheid ontlopen of wijzen naar anderen, maakt niets beter. Niet binnen de duivensport, niet in het bedrijfsleven of de politiek. Met elkaar in gesprek gaan, discussies voeren, standpunten uitwisselen en kijken naar mogelijkheden. Kijken naar de grootste gemene deler in plaats van zoeken naar excuses en beren op de weg. Alleen dan is er sprake van constructief samenwerken en kunnen we onze sport behouden en ontwikkelen. Wij hopen jullie te zien tijdens de sectievergaderingen van 5 oktober aanstaande. Aanmelden kan nog tot en met morgen (zie verderop in deze ODH).

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur

 
 
 

NPO BESTUUR
Nationale dagen 2019


Het voorlopige programma voor de Nationale Dagen is bekend. 

Vrijdag
  • 12.00 uur ontvangst buitenlandse gasten en gouden spelddragers
  • 15.00 uur officiële opening Nationale Dagen 2019 + start beurs
  • 21.00 uur einde beursdag 1
  • aansluitend bijeenkomst standhouders, VIP-gasten en buitenlandse gasten
Zaterdag
  • 09.00 uur opening beurs, doorlopend lezingen en keuringen
  • 11.00 uur start Jeugddag (6-16 jaar)
  • 14.00 uur Ledencongres
  • 15.00 uur Duivenkeurderscompetitie
  • 17.00 uur einde beursdag 2
  • aansluitend Holland Duiven Huis: huldiging kampioenen en feestavond
De Nationale Dagen vinden dit jaar dus plaats op vrijdag en zaterdag, waarbij de beurs ook vrijdagavond geopend is. Houd Op (de) Hoogte en de website in de gaten. Binnenkort meer informatie én de mogelijkheid om kaarten voor de beurs, lezingen, congres, de Jeugddag én het Holland Duiven Huis te bestellen.
www.nationaleduivensportdagen.nl
 
.Het officiële vluchtseizoen zit er weliswaar op. Toch staat er nog een aantal vluchten gepland en worden er taartvluchten en attractieconcoursen georganiseerd.
 

NATIONALE DAGEN
Met de bus naar de Nationale Dagen?


Afgelopen jaar hebben we van meerdere kanten de vraag gekregen of het mogelijk is om gezamenlijk met de bus vanuit het land de Nationale Dagen te bezoeken. Wij zijn op dit moment de mogelijkheden aan het bekijken. 

Het idee
Er komt een aantal centrale opstapplaatsen (goed bereikbaar met openbaar vervoer) van waaruit liefhebbers samen per bus naar Nieuwegein reizen. We denken voor 2019 aan de volgende opstapplaatsen:
  • Zwolle
  • Venlo
  • Breda
  • Haarlem
Er komen speciale combitickets om gebruik te maken van dit arrangement die tot twee weken voor de beurs te bestellen zijn. Liefhebbers die gebruik maken van het combiticket hebben tussen 11.00 en 17.00 gelegenheid de beurs en alle activiteiten te bezoeken én om aansluitend de feestavond, met huldiging van de kampioenen, bij te wonen. Indien er voldoende belangstelling is, zullen we bekijken of het mogelijk is om aan het einde van de middag busvervoer in te zetten voor de liefhebbers die geen interesse hebben in de huldiging van de kampioenen.

Waar heeft u belangstelling voor?
Daarnaast horen we graag of er interesse is om gebruik te maken van het NPO Hotelarrangement. Voor liefhebbers die beide dagen willen bezoeken of de liefhebbers die na de feestavond graag in Nieuwegein blijven zodat ze het feestje mee kunnen vieren tot in de kleine uurtjes.

Laat ons weten waar u belangstelling voor heeft door een aantal vragen te beantwoorden. Met uw feedback gaan we in gesprek met vervoerders en hotels om speciale, aantrekkelijk geprijsde arrangementen uit te werken.

 
 
 

LET OP!


Om de sectievergaderingen bij te wonen is het belangrijk om tijdig schriftelijk aan te melden.
Aanmelden kan nog tot en met zaterdag 21 september 2019.

SECTIES & PLATFORMS
Uitnodiging sectievergaderingen 5 oktober 2019
 

Zaterdag 5 oktober vergaderen alle secties. Tijdens de Sectievergaderingen bespreken we de voorstellen die ingediend zijn/worden ter besluitvorming op de NPO Ledenraad van 21 december aanstaande.

De vergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van de betreffende sectie(s).

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

NIEUWS

Postduiven van historisch belang


Vandaag wordt in onze omgeving gevierd dat het 75 jaar geleden is dat de geallieerden ons bevrijd hebben. Allerlei activiteiten zoals een stoet met voertuigen uit die tijd en tentoonstellingen geven extra cachet aan dit feit. Dat de postduiven een belangrijke rol gespeeld hebben getuige dit filmpje. In de Bergeijkse kerk was een mooie tentoonstelling en ook werden daar prachtige verhalen uit die tijd verteld door historicus Jac. Biemans.
 
 
 

In deze film vertellen Hans Eijerkamp en Lex de Jongh over de veiling gekoppeld aan de Habru Duivendag.

 
Presentatie Herindeling vlieggebieden terugkijken
 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.
 

Activiteiten

  • 22 september 2019 Duivenmarkt Onze Sport (Haaksbergen)
  • 5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019
  • 12 oktober: Habru Duivendag 
  • 19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738
  • 2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 
  • 16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3

Vergaderingen 

  • 30 september: bestuursvergadering NPO
  • 5 oktober: Sectievergaderingen
Organiseert uw vereniging een leuke activiteit of wilt u uw vergadering(en) en/of bijeenkomsten ook op de kalender terug zien? Dat kan! Mail tijdig informatie over de actviteit of bijeenkomst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 19 september 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.