14 september 2019, een fantastische dag bij Combinatie Grinwis van Alphen te Ouddorp. Op de laatste jonge duivenvlucht maken ze een droomuitslag.

Van de Nationale vlucht Pointoise werden 518 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden gelost om 9.00 uur. Met een Noord Oosten Wind moesten de duiven zich los maken van de massa aan de Oostkant en dan alleen de weg naar huis vinden. In theorie was het mogelijk ! Het bleek ook in de praktijk haalbaar. Om 13.20 uur viel de winnares met hoge snelheid op de klep ! Het bleek een zeer vroege duif en tot laat in de middag moest er gewacht worden op de definitieve uitslag ! Eerst 1e van het samenspel, daarna van de afdeling tegen 6517 duiven en toen de droom van iedere melker 1e Nationaal Sector 2 tegen 8068 duiven !

Een prachtige prestatie waar het gehele gezin gedurende het seizoen aan meewerkt. Zonder hun support kan Huib met zijn werk geen duiven op dit niveau houden. Al vele jaren toont hij met overwinningen het succes van hun aanpak aan !

De afstamming van deze blauwe duivin is wederom uit de succeslijn met duiven van wijlen Henk Kleijn. De vader is ook “de Henk van 2008” en de moeder komt van Bustraan Pigeons en omvat de lijn van Koen Minderhoud ( Gebroken Vleugel en De Geelooger) en de Harry lijn van Jan Hooymans. Een prachtige stamboom !

De jonge duiven van de 1e en 3e ronde worden op de deur gespeeld en vliegen later in het seizoen 1x per dag een uur met de oude duiven. Als voer de Versele lijnen met de Toppigeons korrel daarboven op en verder geen poespas.

Het bleek dat de winnares net tegen een nieuwe partner was aangelopen, wat wellicht extra motivatie gaf. Het jonge duiven team was duidelijk in super conditie want al snel na de eerste vielen

de volgende jonge duiven om 13.24, 13.27 ,13.28 en nog een keer op 13.28 uur. Ze pakten hiermee het gehele podium van het samenspel en daarnaast plaats 5 en 7 !

De combinatie pakt hiermee bij de jonge duiven Midfond Kampioenschap van het samenspel zowel aangewezen als onaangewezen de 1e plaats en tevens de eerste 3 duifkampioenen.

Huib en Lia van harte proficiat met dit prachtige seizoen.

Bram Koppenaal