Het is vandaag 4 oktober, of te wel Dierendag! Voor ons als liefhebber zeer waarschijnlijk niet zo bijzonder, omdat we alle dagen goed voor onze dieren zorgen. Extra aandacht voor dieren kan echter geen kwaad, dus daarom toch even kort aandacht aan Dierendag in deze ODH.

Morgen zijn de sectievergaderingen waarin liefhebbers van de vier secties met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen en plannen van hun sectie. Dit alles om te zien hoe liefhebbers denken over de ideeën voor volgend seizoen om zo samen tot goede voorstellen en adviezen te komen. Zo werken we toe naar goed onderbouwde en gedragen besluitvorming op 21 december tijdens de Ledenraad. De sectievergaderingen zijn te volgen via de Livestream. Verderop in deze ODH en op de website vindt u de linkjes. Afgelopen week is de tweede ODH special verschenen, een editie vol passie en enthousiasme. Dankzij Vincent Hoogerwerf krijgen we een kijkje in de keuken van de winnaars. Komende week verschijnt special 3 met interviews en foto's van onder meer de winnaars van Dax, Bergerac, Cahors/Orange. Ondertussen werken we hard aan de Nationale Dagen en de voorbereiding van het Ledencongres op 30 november en de Ledenraad van 21 december.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 

LADIES LEAGUE
Competitie 2019 zit er op

 

De Ladies League competitie 2019 is ten einde. In diverse kringen en verenigingen zijn er spontaan eigen invullingen gegeven om de dames binnen de duivensport te motiveren en hun eigen wedstrijdelement te kunnen beleven. Wat is dat geweldig!
 
De (voorlopige) uitslagen zijn bekend en we hopen dat alle dames afgelopen seizoen met volle teugen hebben genoten van onze geweldige sport. Zoals met elke tak van sport, kan er maar één winnares zijn, maar zonder al die andere deelneemsters, was er geen competitie. We willen alle dames dan ook hartelijk danken voor hun deelname en motivatie om de duivensport te promoten onder het vrouwelijke geslacht.
 
Goed nieuws
De ervaringen van dit eerste seizoen waren positief. En we kunnen u hierbij mededelen dat er ook in 2020 weer een Ladies League competitie worden vervlogen. Uiteraard met de huidige LL-ringen, als oude duif, én weer een Jonge duiven competitie. De ringen zijn al te bestellen via:
 
https://www.nationaleduivensportdagen.nl/ladiesleague/
 
De ringen worden eind december worden verstuurd in de zelfde zending als de reguliere ringen. Uiteraard kan er ook later besteld worden. Tot 1 maart 2020 is het bestelformulier online te vinden. De ringen die later worden besteld, worden per post naar de liefhebster verstuurd.
 
Ringen/chips binnenkort apart te bestellen
Omdat veel dames ons hebben benaderd met de vraag of zij ringen/chips ook afzonderlijk kunnen bestellen, hebben we besloten om dit mogelijk te maken. Binnenkort kunnen de ringen en chips ook afzonderlijk besteld worden via voornoemde website. De prijs van een setje (Chip en ring) blijft € 2,50. Een losse chip gaat €1,50 kosten en een losse ring €1,25.

De competitie geldt uiteraard voor de roze voetring. Een roze chipring zonder roze voetring kan niet deelnemen aan de Ladies League.
 
Vluchten voor het LL-kampioenschap 2019
 • J27      06 juli
 • J28      13 juli
 • J29      20 juli
 • J33      17 augustus
 • J35      31 augustus
 
J37 (14 september) werd  niet meegeteld voor het Ladies League Kampioenschap. Wel is er voor de snelste duif van deze dag, een prijs beschikbaar en ook die wordt in het Holland Duiven Huis tijdens de Nationale Dagen uitgereikt.
 
LL- Pigeon Champ 
Dit is de duif die het hoogste meter-gemiddelde heeft over de vluchten.
Het vluchtenaantal heeft altijd voorrang, dus een duif die gemiddeld over vijf vluchten 1.000 m gemiddeld vliegt, heeft voorrang op een duif die over vijf vluchten 1.001 meter vliegt.
 
LL-Not Nominated Champion
Per vlucht wordt het aantal meters van alle prijswinnende duiven gedeeld door het aantal duiven dat is ingekorfd van de 7000-serie. Het totaal van de vijf vluchten wordt bij elkaar opgeteld.
 
LL-Nominated Champion
De meters van de 1e LL-ring die is ingekorfd (LL-1e getekende) worden bij elkaar opgeteld van alle vijf vluchten (7000-serie). Let op! Dit betekent dus dat de 1e “getekende” LL duif, dus de 10e getekende op de inkorflijst zijn, tussen duiven van een andere serie van de liefhebster.
 
General Champion Ladies League 
Het aantal meters van aangewezen plus het aantal meters van de onaangewezen bij elkaar opgeteld over de vijf vluchten.
 
Huldiging van de dames op 30 november 2019
Tijdens de Nationale Dagen worden op zaterdag 30 november  2019 alle kampioenen gehuldigd in het Holland Duiven Huis. Voor de Ladies League worden de volgende prijzen uitgereikt tijdens de kampioenshuldiging:
 • Prijzen LL-Not nominated and Nominated Champion plaatsen 1 tot en met 5:
  • diploma en een blijvende herinnering
 • Prijs LL-Pigeon Champ plaatsen 1 tot en met 5:
  • diploma en een blijvende herinnering
 • General Champion Ladies League:
  • 1e prijs: waardebon Centerparcs ter waarde van € 1000 en wisseltroffee met de naam van de winnares
  • 2e prijs: weekend Welness Hotel/Spa Sanadome Nijmegen, inclusief faciliteiten voor twee personen
  • 3e prijs: tablet/Ipad
  • 4e prijs: waardebon Centerparcs t.w.v. € 500
  • 5e tm 10e prijs: beauty/geuren sets.
  • Tevens voor 1 tot en met 10e prijs: diploma en blijvende herinnering.
 • Extra prijzen
  • 3 waardecheques ter waarde van € 250 per stuk, aangeboden door Eijerkamp Meubelen, voor:
   • de eigenaresse van de snelste duif van J37 (14 september)
   • de laagst geklasseerde liefhebster over de vijf vervlogen vluchten
   • de middelste geklasseerde liefhebster van de uitslag.
Alle winnaressen worden uitgenodigd voor de Holland Duiven Huis tijdens de Nationale Dagen. En omdat het een vrouwencompetitie is, worden de prijzen alleen overhandigd aan de winnende dames!
 
We proberen in 2020 wederom veel dames te kunnen stimuleren  en motiveren om deel te nemen aan deze competitie, zodat duivensport nog meer gaat leven!  Wij weten ook dat alles iets soepeler had mogen verlopen en proberen hier voor 2020 een lering uit te halen! Gelukkig kunnen ervaringen en leringen een sleutel zijn tot verfijning van het succes van de Ladies League!
 
Check snel de (voorlopige) uitslagen! Reclames kunnen worden verstuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

LADIES LEAGUE
Voorlopige uitslagen
 

Hieronder de voorlopige uitslagen van de Ladies League Competitie 2019.  
Check snel de (voorlopige) uitslagen! Reclames kunnen worden verstuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voorlopige uitslag F33_4000
Voorlopige uitslag F35_4000
Voorlopige uitslag F37_4000
Voorlopige uitslag J27_4000
Voorlopige uitslag J28_4000
Voorlopige uitslag J29_4000
Voorlopige uitslag aangewezen
Voorlopige uitslag onaangewezen
Voorlopige uitslag Duifkamp
Voorlopige uitslag Keizer
 

IN HET NIEUWS
Tom en Joep winnen 'Jouw duif, mijn duif'
 

Tom ten Brinke en Joep Mennegat hebben zaterdagmiddag de 1e prijs gewonnen van het hobby uitwisselingsevenement “Jouw duif mijn duif”. Vanaf 17.00 uur verzamelden de voetballers van EV 5 en belangstellenden zich in de tent aan de Zuidermaatweg, bij de familie Buursink.Duivensportpromotie
Het was een mooie manier om kennis te maken met de duivensport. Mooi waren ook de bonuspunten die konden worden behaald met de “Biertakel”. Een hilarisch schouwspel dat niet van invloed op de uitslag.

Lees meer over Tom en Joep en 'Jouw duif, mijn duif'
 

Sectievergaderingen 5 oktober via Livestream


De vergaderingen van de secties Jonge Duiven, Vitesse/Midfond, Marathonn en Dagfond zijn te volgen via Livestream:

 

NPO BESTUUR
Persoonlijk stemmen tijdens sectievergaderingen

 

Tijdens de sectievergaderingen vindt de stemming plaats op naam. Dit betekent dat er alleen persoonlijk gestemd kan worden door afgevaardigden die fysiek aanwezig zijn. Stemmen op afstand en bij volmacht is binnen de huidige reglementen (nog) niet mogelijk. Stemkaarten worden voorafgaand aan de betreffende sectievergadering persoonlijk uitgereikt.
 
 
 

NPO BUREAU
Herhaling oproep 'niet thuis te brengen duif'

 


Vorige week dede we in Op (de) Hoogte een oproep voor een Thaise duif die we niet kunnen thuisbrengen. Helaas is per abuis niet het gehele nummer vermeld in ODH. Daarom nu een nieuwe poging:

wie is/kent de eigenaar van duif met nummer: Thailand 2017 CHA 13600?
 
 

WEDSTRIJDEN
Voorlopige eindstanden Nationale Kampioenschappen zijn bekendDe voorlopige uitslagen van de Nationale Kampioenschappen zijn bekend en te vinden op de site van Compuclub. Graag de uitslagen controleren en eventuele reclamaties indienen vóór 21 oktober 2019 via https://www.compuclub.nu/uitslag/standen/2019/index.html?subject=Reclamatie%20voorlopige%20uitslagen%20NK%202019">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, lidnummer, afdeling, categorie en waar nodig ringnummer.

We verzamelen alle reclamaties en geven die in week 43 verzameld door aan Compuclub. Na controle en eventuele aanpassing(en) informeren we u via de website en Op (de) Hoogte over de gecorrigeerde eindstanden.

Belangrijk!
Controleer de voorlopige uitslagen goed. Het is voor ons als NPO Bureau en Compuclub niet na te gaan of alle juiste uitslagen zijn toegestuurd. 
 
Voorlopige uitslagen Nationale Kampioenschappen
 
 

IN DE MEDIA
Holland van Boven neemt kijkje in de keuken van Duivenwereld XLOnlangs maakte het team van Holland van Boven van SBS6 opnames bij Duivenwereld XL. Zondag 6 oktober aanstaande zendt SBS6 deze opnames uit van 14.55 tot 15.55 uur.

 
 
 

LADIES LEAGUE
Uitslag en impressie De Zwaluw (Westkapelle)
 

   
   
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen/afdelingen in het land georganiseerd worden.
 

Activiteiten

 • 4 oktober: Forumavond PV Airborne Renkum
 • 5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019
 • 5 oktober: Prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente
 • 5 oktober: verkoop 1e prijswinnaars 2019, PV Steeds Verder (Twello)
 • 12 oktober: verkoop late jonge duiven PV Nooit Gedacht (Ochten)
 • 12 oktober: Habru Duivendag 
 • 18 oktober: Duivenavond met Michel Verwey bij PV De Voorhouter
 • 19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738
 • 2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 
 • 16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3

Vergaderingen 

 • 5 oktober: Sectievergaderingen
Organiseert uw afdeling/vereniging een leuke activiteit of wilt u uw vergadering(en) en/of bijeenkomsten ook op de kalender terug zien? Dat kan! Mail tijdig informatie over de actviteit of bijeenkomst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Compleet overzicht Activiteiten in het land
 

RECTIFICATIE

Prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente


Zaterdag 5 oktober vindt de prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Fond Union Twente plaats in Rijssen. De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Het Luchtvermaak, Marijkestraat in Rijssen.

Voor meer informatie: Wim van Zon.

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 oktober 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

05 januari 21
Antibiotica en Paratyfus  Het was al in de jaren negentig van de vorige eeuw duidelijk dat het overmatige gebruik van antibiotica het risico in hield, dat de bacteriën die ze moesten bestrijden zich meer en...

Columnist in Spotlight

r23 12
23 december 20
Hallo ,  Het is eigenlijk weer de tijd om een...
rc13 12
12 december 20
Ik ga een beetje uit de losse pols aan mijn...
r nov1
28 november 20
Lissewege 20 november 2020 . 8 uur. Een nieuwe...
rogier 21
25 oktober 20
Lissewege 21 oktober 2020 Op 12 oktober...
rc1010
12 oktober 20
Mijn vader zei dikwijls....AN  JE EIGEN ZELVEN ,...
roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40