Duivenvereniging ‘De Eendracht Genk’ heeft in stijl zijn honderdste verjaardag gevierd. Voor deze gelegenheid werden de leden met grote honneurs ontvangen op het stadhuis. Ze werden er verwelkomd door burgemeester Wim Dries, schepenen Anniek Nagels en Kathleen Parthoens, en de voorzitter van de Sportraad Jean Bieghs. Tijdens een smaakvolle receptie werden er anekdotes aangehaald. De strafste verhalen werden door Albert Bijnens, die meer dan vijftig jaar voorzitter is van de club, gebundeld in een krachtige speech.

De Genkse delegatie prees de vele vrijwilligers die, zeker in het volle vluchtseizoen, nagenoeg dagelijks hun steentje bijdragen in hun vereniging. “Het is absoluut geen evidentie en mag zeker niet vanzelfsprekend beschouwd worden dat deze goed geoliede samenwerking er is”, klonk het. Jean Bieghs overhandigde een fraai boeket bloemen aan Blondine Claesen. Zij zorgt, samen met enkele dames, ervoor dat het lokaal van de vereniging, die in eigen beheer is, altijd spik en span is. Voorzitter Bijnens kreeg uit handen van burgemeester Dries een aandenken dat weldra nu hangt te pronken in het lokaal van ‘De Eendracht’. Op de trappen van het stadhuis werd de groepsfoto gemaakt, waar tevens een korf duiven in vrijheid werden gesteld.
Na de huldiging op het stadhuis, stapten de leden door naar restaurant The Thrill waar volop genoten werd van culinaire hoogstandjes. Meer dan zestig leden en vrienden waren na afloop unaniem: “Dit was een topdag, in eendracht van en voor elkaar”..