Dinsdag 29 oktober Weer thuis

 

Rhodos
Afgelopen zaterdag zijn we weer veilig geland op Schiphol, na een prachtige week op het Griekse eiland Rhodos.
Om alles te beschrijven zou teveel zijn, maar we hebben echt genoten als gezin.
Prachtige natuur, mooie stranden met een blauw groene zee, afgewisseld met mooie stadjes. We zaten in een mooi hotel, en …… (niet onbelangrijk) was het goed eten in Griekenland. De temperatuur schommelde overdag  zo rond de 27c, en das voor mij ideaal.

Actualiteit
Maar goed, ook aan alle mooie dingen komt ook een einde en inmiddels heb ik er alweer 2 werkdagen opzitten. En ook hebben we afgelopen maandagavond weer bestuursvergadering gehad. De agenda is weer opgesteld voor onze najaarsvergadering van de club a.s. zaterdagavond.
Wat dat betreft is er nu iedere week wel wat. Aankomende vrijdagavond is er naast de vergadering van rayon Frisia ook de feestavond van ons samenspel Urk/Noordoostpolder, dus dat is weer lastig kiezen.
Voor Rayon Frisia moeten er ook nog een paar bestuursleden komen. maar het wordt gewoon al moeilijker om hier mensen voor te krijgen.
Bij ons in de club treden 3 bestuursleden af, en we hebben gelukkig 3 leden kunnen vinden die bereid zijn de vacatures op te vullen. De spoeling lijkt ieder jaar dunner te worden wat dat betreft, of beter gezegd, die is gewoon al dun geworden.

Rouw
Net voor mijn vakantie overleed vrij plotseling ons gewaardeerde lid Steven Kramer. Steven was een rustige burger, en ondanks dat hij al wat ouder was, deed hij zijn werk altijd trouw. Iedere vrijdagavond was hij de man die de lootjes aan de man bracht. En tevens zorgde hij ervoor dat de manden weer verzegeld werden.
En zo missen we straks weer een lid. Al is het grootste gemis natuurlijk voor zijn vrouw en (klein)kinderen. Ook vanaf deze plaats veel sterkte toegewenst.

Duiven
Tja, weinig nieuws op dat gebied. De duiven zijn goed verzorgd door ex – duivenliefhebber en visserman in ruste Wouter de Vries. Ze waren tenminste allemaal nog in leven. Dat was wel een meevaller.
Afgelopen maandag nog wel twee jongen opgehaald uit het “Wonderkoppel” wat bij Hans en Evert Jan Eijerkamp zit. Echt 2 prachtige jongen in de hand. Deze broer en zus van “Julia” zijn  uiteraard bestemd voor de kweek.
Verder baal ik er nog steeds van dat de koper van mijn duiven me toch heeft laten zitten. De duiven raak ik wel kwijt, maar er zit gewoon veel meer werk aan.
Ik heb ook nog gedacht aan een verkoop op duivennet, maar dan moet ik er nog weer een paar maanden extra op passen. Maar even kijken hoe ik dat op ga lossen. Er is gelukkig wel wat belangstelling, maar ik wil ze ook niet voor een habbekrats wegdoen. Er is hier toch ook weer genoeg geïnvesteerd wat dat betreft.

Tot zover maar weer even.