In the Picture

donderdag 13 december 2018

 • Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag…
  Vanaf 13 December 20:00 uur zullen de bonnen die geschonken zijn door diverse grote liefhebbers online
  komen te staan op www.duiven.net.
 • Hou de site in de gaten voor meer info over de Puttense Kampioenendag…
zondag 09 december 2018

Één van de grootste fondiconen is niet meer. Samen met vader Janus en na diens overlijden samen met Lucie creëerde hij het unieke Vd Wegen ras. Een fondstam die wereldwijd de erkenning kreeg die het verdiende en aan de basis stond vele nationale en internationale zeges.
Waren het eerst het Oud Doffertje , de Lamme , de Barcelona die wereldberoemd werden. Later waren het de Turbo de Beer en nog vele anderen wiens nazaten furore maakten.
We begrepen al een tijd dat het niet goed ging maar nu hoorden we dat er een einde gekomen is aan het leven van één der grootste fondiconen. Een hok dat mede het Steenbergse fondras wereldwijd op de kaart heeft gezet.
Sterkte aan de Familie en RIP.

 

zaterdag 08 december 2018

Hartelijk dank!

Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel belangstelling voor de Olympiade kandidaten, een energiek Ledencongres, veel contacten en een hele mooie huldiging van alle kampioenen. Als NPO Bestuur bedanken we alle standhouders, vrijwilligers en bezoekers voor een hele mooie editie van de Nationale Dagen. 

Langzaamaan ontstaat er ook weer tijd voor andere (duiven)zaken. In deze Op (de) Hoogte dus ook aandacht voor overschrijvingen, de vele activiteiten in het land en de voorselecties voor de Olympiade.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur

 
 

Terugblik Nationale Dagen 2018
 

Afgelopen weken is er veel gepubliceerd over de Nationale Dagen, inmiddels zitten de dagen er op en zijn wij blij dat we vele liefhebbers hebben mogen ontmoeten in Nieuwegein. Op www.nationaleduivensportdagen.nl is een sfeerimpressie te zien en op Youtube zijn de beelden van de lezing van de WOWD, het ledencongres en de huldiging terug te kijken. Zo kunt u ook nu nog de sfeer meekrijgen van de Nationale Dagen. Klik hier voor de beelden: Komende weken evalueren we de afgelopen editie en gaan we aan de slag met de editie voor 2019. Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten door uw ideëen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 

AGENDA
Activiteiten in het land
 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende maand wordt er veel georganiseerd, neem dus een kijkje om te zien wat er zoal in duivenland georganiseerd wordt en waar u welkom bent.

Dit weekend staan onder meer op het programma: 
 • Duivenmiddag met bonnenverkoop bij PV De Combinatie in Middelburg
 • Fuidfestival afdeling Friesland '96 in Ureterp
 • Noord-Hollandse Kampioenendag door Afdeling 6 (Noord-Holland) in Heiloo
 • Kampioenendag + tentoonstelling door Duivenvereniging Valkenswaard
 • Tentoonstelling Door Vriendschap Sterk in Marken
 • Tentoonstelling PV De Pool in Baarn
Laat het ons weten
Organiseert uw vereniging een activiteit die ook toegankelijk is voor niet-leden? Stuur dan uw informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek uw activiteit op te nemen op de pagina 'Activiteiten in de verenigingen' en in Op (de) Hoogte. Vergeet u niet om erbij te vermelden welke vereniging de activiteit organiseert én waar de activiteit plaats vindt?

 

Klik hier voor het overzicht van de activiteiten in het land
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Ladies League


Tijdens de Nationale Dagen is de nieuwe Ladies League geïntroduceerd. En met succes.

Het was een drukte van belang op de stand, veel interactie op social media, nieuwe leden hebben zich aangemeld...kortom een succesvolle introductie. Dat betekent ook hard werken om de aanmeldingen te verwerken én om na de beurs te zorgen dat ook via de reguliere website aangemeld kan worden. Naar verwachting is het mogelijk om vanaf medio december aan te melden via www.duivensportbond.nl, inclusief betaling via Ideal. Via Op (de) Hoogte, de websites en social media houden we u op de hoogte.

Het Spoor interviewde tijdens de Nationale Dagen initiatiefneemster en kartrekker Esther Bultman van de NPO. Klik hier om het item te bekijken.

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 5 december 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 

NIEUW

Online duiven overschrijven 

Met de introductie van de nieuwe 'Mijn duivensportbond.nl' is het mogelijk om online duiven over te schrijven. Makkelijk, vanuit huis én snel. In de speciale folder leggen we stap-voor-stap uit hoe het online overschrijven in zijn werk gaat.

Klik hier voor de folder.

 

NPO BESTUUR

Uw duiven naar de Olympiade?

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt.

Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Ook uw duiven laten keuren?
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie in januari. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters ook zelf op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Naar de Olympiade
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester. 
Overzicht kandidaten standaardklasse Olympiade vanuit Nationale Dagen
 
 


WEDSTRIJDEN

Nationaal Vliegprogramma 2019 aangenomen

Zaterdag 1 december kwam de ledenraad tijdens de Nationale Dagen bijeen in een extra ledenraadsvergadering. Op de agenda stond het Nationaal Vliegprogramma 2019. Tijdens de Ledenraad van 10 november jongstleden bleek dat het voorstel nog niet op alle punten kon rekenen op draagvlak. Daarom werd besloten om de knelpunten in kaart te brengen, op 21 november tijdens een extra afstemmingsoverleg deze knelpunten te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Dit alles met als doel om op 1 december tijdens een extra Ledenraad alsnog het Nationaal Vliegprogramma 2019 aan te nemen.

Met dank aan inzet van alle betrokkenen zijn wij er trots op dat het programma voor 2019 op 1 december kon rekenen op alle steun, waardoor het programma voor 2019 nu definitief is.

Voor geïnteresseerden delen we graag de achterliggende documenten, zodat u kunt zien wat er besproken en besloten is. Klik hier voor: Afbeeldingsresultaat voor nationaal vliegprogramma 2018
 

Door: Erik Wilmink

Roofvogelsworkshop voor liefhebber


Voor mijn 50ste verjaardag heb ik van goede vrienden een valkerijworkshop gekregen. Een duivenmelker een valkerijworkshop geven is een bijzonder cadeau. Het bleek de moeite waard en daarom een verslag van mijn bezoek. Want er blijken meer overeenkomsten te zijn dan ik in eerste instantie dacht én bovendien is het leerzaam van experts te horen hoe zij tegen de rol van roofvogels aankijken.

Klik hier om het verslag te lezen.
 
 
NATIONALE DAGEN

Uitslag loterij Nationale Dagen


Heeft u tijdens de Nationale Dagen loten gekocht? Kijk dan of u één van de gelukkige winnaars bent. Heeft u een winnend lot in uw bezit? Neem dan contact op met de medewerkers van het NPO Bureau om een afspraak te maken hoe de prijs bij u komt

U kunt zich melden als winnaar door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch contact op te nemen via (026) 48 34 150
.
 
Uitslag loterij Nationale Dagen 2018
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zaterdag 08 december 2018

Verslag afstemmingsoverleg 21 november en toelichting stemgedrag op 1 december.

Beste liefhebbers,

Woensdag, 21 november, heeft het bestuur deelgenomen aan het afstemmingsoverleg tussen de secties, afdelingen en het NPO bestuur aangaande het nationaal vliegprogramma.

Voorafgaand aan dit overleg is er een bijeenkomst geweest tussen de secties en de afdelingen, zonder het NPO bestuur. Dit overleg was een initiatief van afdeling 5 en de sectie vitesse/midfond. De reden voor dit overleg was om nader kennis te maken en om de kou uit de lucht te halen die er duidelijk was tussen de secties en de afdelingen. Het is een constructief gesprek geweest waarbij alle partijen hun zegje hebben kunnen doen. Belangrijkste punt van kritiek vanuit de afdelingen naar de secties ging over het feit dat de secties geen toenadering hebben gezocht tot de afdelingen. De afdelingen zijn van mening dat er veel problemen voorkomen hadden kunnen worden als dit wel was gedaan. Uiteraard zijn de secties van mening dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Ook is er door de afdelingen nogmaals aangegeven dat we eventuele discussie punten niet via de social media moeten uitvechten en dat het onaanvaardbaar is dat afdelingsbestuurders daar zwart worden gemaakt. Hier waren de secties het unaniem over eens.

Ook zijn de secties en de afdelingen het eens dat de hele communicatie rondom GPS2021 niet bepaald de schoonheidsprijs verdient, dit had breder en duidelijker uitgedragen moeten worden. Maar wat vooral niet duidelijk is op dit moment, waar willen we met GPS2021 nu precies naar toe en op welke manier? Gezamenlijk hebben de afdelingen en de secties het NPO bestuur gevraagd om op korte termijn met een stappenplan te komen, zodat duidelijk is waaraan we met z`n allen aan het werk zijn. Wij hopen hier uiterlijk begin januari 2019 meer over te horen.

Hierna zijn we aan de slag gegaan met het vliegprogramma, de meeste knelpunten zijn eruit gehaald omdat iedereen bereid was water bij de wijn te doen.

Over dit vliegprogramma is vandaag , 1 december, gestemd en zoals u heeft kunnen zien heeft afdeling 5 tegen gestemd. Wij horen u denken, hoe kan dit nu als je zelf mee hebt geholpen aan het tot stand komen van dit programma. Wij zullen u dit proberen uit leggen.

Primair zijn we niet tegen het nationaal programma als zodanig, onze concours commissie is inmiddels bezig met de invulling hiervan. Waar we wel tegen zijn is de wijze waarop er gewerkt wordt in het traject GPS2021. Dit werd nog eens versterkt door een stuk in het Spoor van 23 november, waar op de pagina`s 45 en 48 wordt gesproken over de 10 V`s waarop GPS2021 gestoeld is. We hebben daarbij vooral problemen met de V`s 4,5 en 6

V4 Vliegprogramma`s en kampioenschappen

“Vliegprogramma en kampioenschappen worden door de secties voorgesteld. Elke sectie stelt het voor hen ideale vliegprogramma voor. Kampioenschappen kunnen per sectie verschillend zijn, maar voldoen altijd aan de minimum eisen als aangenomen in de NPO ledenraad.”

Het bestuur is van mening dat dit in strijd is met het huidige wedvluchtreglement.

V5 het vervoer

Vervoer is dan niet meer leidend maar uitvoerend, De sectie stelt het ideale vluchtprogramma voor en het vervoer wordt daarop aangepast. De afdelingen berekenen de kostprijs om te vervoeren naar de losplaatsen en bieden data aan de secties aan.

Het bestuur ziet hier grote bezwaren in. Ten eerste willen we er nog maar eens op wijzen dat het vervoer eigendom is van de rechtspersoon afdeling 5. En je wilt toch graag zelf bepalen wat er met je eigendom gebeurt. Daarnaast zien wij nog te veel onduidelijkheden, hoe kunnen we transportkosten berekenen als we niet eens weten waar we heen moeten of waar we duiven op moeten halen in Nederland. Het risico van vluchten die niet rendabel zijn ligt dan wel bij de afdelingen, want de secties zijn geen rechtspersoon. De vraag is zelfs of vrachtprijzen niet landelijk gelijk getrokken gaan worden, gezien de verschillen die er bestaan binnen het vervoer in de afdelingen onderling lijkt dit voor het bestuur geen haalbare kaart.

V6 Veiligstellen van afdelingsvermogens

Veiligstellen van afdelingsvermogens en dus vermogen van de leden: het vermogen wordt geoormerkt en veiliggesteld.

Het bestuur vraagt zich af wat de achterliggende reden van deze V is. Op papier kun je van alles veilig stellen, echter wie draait er op voor een eventueel verlies? Rechtspersoon Afdeling 5 dus..

Wij kunnen niet voldoende benadrukken dat wij eerst duidelijkheid willen over deze zaken voordat we voor een nationaal vluchtprogramma stemmen wat niet volgens de regels tot stand komt. Stem je nu voor dan ben je het in feite eens met deze manier van werken en stellen de statuten die de autonomie van de afdelingen waarborgen ook weinig of niets meer voor. Om die reden heeft uw bestuur besloten tegen te stemmen om niet in een later stadium in de problemen te komen.

We willen ook benadrukken dat het bestuur ook niet anti- GPS2021 is, echter we zijn wel tegen de manier waarop er uitvoering aan wordt gegeven.

We hopen binnen een paar weken het vliegprogramma klaar te hebben, deze wordt dan ter goedkeuring aan de ALV voorgelegd.

Het bestuur.

vrijdag 07 december 2018

HEEMSKERK - Natuurvorsers maken een sprongetje van geluk, maar voor duivenmelkers is het opduiken van de zeldzame steenmarter een regelrechte nachtmerrie. Heemskerker Jos Nijman wil na een reeks incidenten zijn omgeving waarschuwen. "Alle mensen in de IJmond en langs de kust met vogeltjes of dieren in de tuin; denk erom en sluit ze goed op."

Want de steenmarter stroopt al wekenlang meedogenloos door Heemskerk. Eerst doodde het beschermde roofdier in oktober tachtig duiven bij duivenmelker Philemon van Goethem. Voorts doodde hij in dezelfde straat, op de Kruipwilg, ook op twee plekken kippen. Een paar blokken verderop heeft de marter nu ook toegeslagen bij duivenmelker Ton Mooij. "Ik werd wakker van gestommel", vertelt Mooij NH Nieuws, die nadat hij was gaan kijken plotseling in zijn pyjama oog in oog met de steenmarter stond. "Je schrikt je rot. Maar als ik niet was wakker geworden dan had hij alle duiven gedood. Nu heb ik nog geluk met 'slechts' vijf dode duiven", aldus Mooij.

Lees ook: Duivenmelker heeft geen duif meer over na aanslag steenmarter

Nijman is, zachtjes uitgedrukt, geen fan van het dier. Hij adviseert iedereen met dieren het hok zo goed als mogelijk af te sluiten. Meer dan twee centimeter ruimte zou al genoeg kunnen zijn binnen te dringen, weet hij. "Komt 'ie toch binnen; dan is alles dood. Want hij doodt echt alles wat in het hok zit."

Bijzonder
PWN bracht deze week bewegende beelden naar buiten van een steenmarter in Egmond. Voor het eerst is het dier gespot in het Noordhollands Duinreservaat. "Ik snap dat ze voor duivenmelkers heel irriant kunnen zijn", vertelt boswachter Veronique van Meurs. "Maar wij vinden dit heel bijzonder, want eigenlijk kwamen ze alleen nog voor in Brabant of in het oosten. Ik wil iedereen die hem spot oproepen om het te melden."

Een melding van een steen- of boommarter kan worden gedaan via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron NH Nieuws

maandag 03 december 2018


Was weer smaak en sfeervol !!

In een sport, waar helaas weinig of geen nieuwe zieltjes meer gewonnen worden, voerde WEFO-LIMBURG op zaterdagavond van 20 oktober met de huldiging van haar kampioenen en wedvluchtwinnaars weer een sfeervolle vertoning op. Dit gebeurde in de mooie zaal van het Maaslandcentrum te Elsloo. Ook zoals de andere vele kampioenenhuldigingen van de Wefo was de feestzaal nu ook weer sfeervol en fleurig aangekleed. De velerlei duiventrofeeën en artikelen die op de bühne waren uitgestald die gaven te kennen dat de organisatie weer kosten nog moeite had gespaard om de kampioenen te eren. De mooie bekers, duivenfoto’s, levensmiddelen pakketten, zakken duivenvoer en diverse andere duivenpakketten die er waren uitgestald vormden een lust voor het oog. Het mooie zonnige weer van de dag is wellicht de oorzaak geweest dat velen de kampioenendag hebben bezocht. Het was niet zo dat de bezoekers bij de ingang hebben moeten dringen om de feestruimte in te komen, maar daarentegen was het gezellig druk. Vanzelfsprekend bestond het merendeel van de bezoekers uit kampioenen en klanten van de Wefo. Liefhebbers die niet bang zijn voor de sterke concurrentie bij de concoursen van de WEFO. Want voor hun is een overwinning bij de Wefo nagenoeg vergelijkbaar met een provinciale overwinning. Duivenspel op hoog niveau. Rond de klok van 17.30 beklom de voorzitter Huub Nijsten de trap naar de bühne om de kampioenendag te openen. Na iedereen te hebben begroet sprak hij de hoop uit dat zich iedereen op het feest mocht amuseren en dat niemand met honger naar huis hoefde te gaan. Met een humoristisch praatje liet hij voorop horen dat de koks van het Maaslandcentrum weer hadden gezorgd voor een rijkelijk en heel gevarieerd gevuld eetbuffet waarvan later met hartenlust gesmuld kon worden. Met dit gezegd te hebben kreeg hij al direct de handen van de aanwezigen op mekaar waarmee die lieten blijken dat ze dit zeer waardeerden. Dit applaus was voor de voorzitter al direct een oppepper om met verve verder te gaan met zijn openingswoord. Daarin bedankte hij natuurlijk op de eerste plaats alle liefhebbers die deel hadden genomen aan de 40 Wefo-wedvluchten waarbij totaal 44.101 duiven werden verzonden met een gemiddelde van 1103 duiven per vlucht. En met nog grotere nadruk bedankte hij de schenkers van de duiven en bonnen voor de bonnenverkoop. Jullie zijn uiteindelijk de ziel van de Wefo zo sprak hij. En de Wefo heeft ook een hart. En dit hart van de Wefo dat zijn onze sponsors. Zij zijn het die onze concoursen weer ieder seizoen enorm steunen en het ons mogelijk maken dat we steeds mooie en waardevolle ereprijzen aan de winnaars kunnen aanbieden. Wijzend op de ereprijzen op de bühne dankte hij onder andere de “ firma Havens duivenvoeders te Vierlingsbeek. ”, Duivenkweekcentrum Limburg met name de Gebroeders Simons & zonen te Ransdaal, Belgica Drs. de Weerd de specialist in het begeleiden van postduiven, Bony Farma van dierenarts Drs. Boskamp te Beek, Dierenarts Dr. F Vandersanden te Lanaken en sportprijzenzaak Serco te Amstenrade. Hij hoefde niet te vragen om deze sponsors met een applaus te bedanken want het ging vanzelf. Nauwelijks had hij de namen van deze weldoeners opgenoemd of de handen gingen al op mekaar. Het enorme applaus dat gegeven werd dat gaf heel duidelijk aan dat de vele liefhebbers hun sponsors bijzonder waardeerden. Na deze inleiding kon begonnen worden met de kampioenen en de wedvluchtwinnaars te huldigen. Begonnen werd met de winnaars van de zakken voer die de Fa. Havens had geschonken op de vluchten van de morgen en de middaglossing. Die groep beet de spits af. En het werd meteen al direct een prachtige vertoning. Met de nodige trots poseerden de winnaars voor de fotograaf terwijl de voorzitter met lovende woorden de verrichtingen van hun prestaties toelichtte. De competitie van de morgenlossing werd gewonnen door: (1) Th.Peters - Elsloo. 2) L.Van Bogaert-Maastricht. 3) Th. Wolfs- Maria Hoop. Bij de middaglossing was dat: (1) Gebr. Vluggen-Gulpen. 2) A.H. van Lumich-Maria-Hoop. 3) M.Delissen-Neer. De volgende die het podium betraden dat waren de winnaars van de koppelwedstrijd. Bij de morgenlossing waren dat: (1) Jan Stevens met de Gebr. Hensen (2) Alb. Beunen en Ruud Beunen en (3) Th.Wolfs en M.Schmell. Bij de middaglossing was dat: (1) P.Benders met R. Nijs, (2) M.v.Heel met W.Dircks en (3) M.Clauwers met de Gebr. Frenken. En de winnaars van de koppelwedstrijd in zijn geheel waren; (1) B.Martens & Zn. met Harie Winkens, (2) John van Heel met H.Hermans en (3) H.van Loo met Ron Kusters die respectievelijk 88 -79 en 69 prijzen op het scorebord brachten. Ook deze winnaars werden toe gejuicht en kregen veel applaus voor hun geleverde prestatie. En die luidde toejuiching en applaus dat kregen ook de winnaars van het Vitesse kampioenschap en het Midfond kampioenschap en het Eendaagse fond kampioenschap toen die in de schijnwerper stonden. Het komen en gaan van de kampioenen en wedvluchtwinnaars die geëerd werden dat gebeurde in een geordende volgorde. Iedereen kreeg een toejuichende hulde. De voorzitter had het daar erg druk mee. De clou van de avond was de huldiging van de WEFO-Cup winnaars en van de winnaars van de Marathon van Limburg en de Auto Marathon van Limburg. Met het rood-wit-blauwe lint om hun nek en de knoerten van bekers in hun handen kregen de winnaars van de Wefo-Cup een huldiging die zijn gelijke niet kende. Dat was voor: (1) B.Martens & Zoon, (2) Fam. Jacobs, (3) Dennis Veugelers. Gelijktijdig werden ook de Marathon kampioenen belicht. De beste in dat genre dat was weer J.Corstjens uit Thorn. Niet alleen als winnaar van het Limburgse Marathon kampioen kwam hij uit de bus maar ook als winnaar van het Auto Marathon van Limburg. Voor de Marathon van Limburg was de eindstand: (1) J.Corstjens, (2) W.Dircks, (3) H.C. Peters, (4) R.Nijs. Ook voor de titel van Auto Marathon van Limburgse werd een felle strijd gestreden. De einduitslag hiervan werd: (1) J.Corstjens, (2) Gebr. Frenken, (3) R.Nijs, (4) W. Dircks, (5) Winkens-Rothenburg. Het werd weer een knotsgekke boel toen deze genoemde kampioenen werden geëerd. Staande kregen ze van de bezoekers een ovatie die oorverdovend was en waarbij als toegift het Limburgs Volkslied voor hun werd gezongen. Het voelde aan alsof ze een wereldtitel hadden gewonnen. Voor hun lucratieve kroon op een geweldig seizoen werden nadien de kampioenen door iedereen persoonlijk gefeliciteerd. De receptie was groots! En wat was er nog? De avond kende een brede afwisseling. Zoals lekker eten onder de klanken van levende muziek en met een loterij voor mooie prijzen met als hoofdprijs een moderne damesfiets. En ook de verkoop van de 44 schenkingen die kreeg in de bonnenveiling een grote belangstelling en afzet. Het resultaat daarvan werd de som van €.5240.00 totaal. Een gemiddelde van bijna €. 120.00 per schenking. Het meest bracht de schenking van Joost de Smeyter uit Melden op en wel €. 550.00. Dat werd gevolgd door Thei Daalmans uit Elsloo met €.340.00, Jo Hendriks & Zoon uit Nijswiller €.280.00, J.Corstjens uit Thorn €.225.00, S & A. Deckers uit Meers €.225.00, B.Hanno uit Roermond €.200.00, W.Dircks uit Maria-Hoop €.200.00, J.v.d.Pasch & dochter uit Grubbenvorst €.200.00. Dat zette goede zoden aan de dijk. De klok die wees al in de late uurtjes toen de voorzitter de kampioenendag sloot. Hij deed dat met te zeggen dat hij had gehoopt dat iedereen een fijne avond had gehad en wenste hun verder alle goeds toe. Hiermee kwam het einde van het Wefo-seizoen van 2018. Een einde dat gewoonweg weer fantastisch was. Het bestuur van de Wefo, met Huub Nijsten en Frans Wautlé aan het hoofd die hebben weer bereikt wat hun doelstelling was. De kampioenen en de winnaars van de wedvluchten een eervolle en waardige huldiging te geven. En dat ze daar geslaagd in zijn dat bewees de sfeer en de gezelligheid van de kampioenendag. Het was weer formidabel en dat werd door iedereen beaamd. Onze complimenten !!!!!!

 

Pie Schepers.


J.Corstjens de Marathon Kampioen van Limburg met zijn zoon en kleizoon


B.Martens & Zoon uit Elsoo de Wefo-cup winnaars.

woensdag 21 november 2018

 

In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht.
De totale verkoping van 40 duiven gaat gebeuren op zondag 2 december in lokaal PV De Eendracht Concordialaan 208 in Etten-Leur.
Bezichtiging duiven vanaf 12.00 uur. Aanvang verkoop 14.00 uur.

In juni 2018 is,  na  een slopende ziekte, ons lid Ries van Zundert overleden. Het laatste anderhalf jaar werd Ries al bij zijn hobby geholpen door broer Kees en zoon Piet en verrichtte Ries zijn vrouw Annie  hulp door de duiven los te laten en eten te geven. Aan zijn vereniging De Eendracht is gevraagd het totale bestand van 40 duiven te verkopen. De duiven worden per opbod verkocht zonder opcenten.

Duiven kunnen tot 1 april 2019 worden overgewend.

Ries van Zundert was ruim 60 jaar lid van De Eendracht en heeft daar vele jaren in kampioensstijl gevlogen. Het was een fanatiek melker die 7 dagen per week intensief van de duiven genoot. Hij wilde graag op alle wedvluchten meedoen en presteren maar zijn specialiteit lag op de eendaagse fond. Vele jaren was hij in een eigen competitie van De Eendracht de marathonkampioen. Vele kampioenschappen in verenigingsverband en op afdelingsniveau op de eendaagse fond waren zijn deel. In 2015 was Ries midfond kampioen bij de blauwe doffer en 25e midfond kampioen van de competitie WHZB. Ries speelde alleen weduwschap met de doffers. Duivinnen werden summier op de natoer gespeeld. De vaandeldrager van het hok van Ries van Zundert is 2010-3015475. Deze doffer werd 2egouden crack Fondclub Zuid Nederland in 2012. Zie koop 34 met in de verkoop ook nog 5 kinderen van de “475”.

Ries zocht voortdurend naar aanvulling om de kwaliteit te verhogen. In 2001 bekwam hij van de combinatie Hemert van Ouwerkerk uit Nieuwendijk 5 jongen. Uit 2 van deze duiven zijn nu nog duiven  verwant in zijn stam. Daarnaast ruilde hij duiven met zijn broer Kees, ook specialist op het korte werk tot aan de eendaagse fond toe. Ook hiervan zitten nog enkele duiven in de verkoop. Ook nog enkele duiven die verwant zijn aan een doffer van Ed Mol. Verleden jaar heeft Ries wat jonge duiven opgedaan bij Ad van Dijk uit Oud Gastel. Ad heeft het soort zitten van Combinatie J. den Hartog en zn. uit Culemborg, de generaal kampioen van afdeling 7, duiven van Andre van de Wiel-Schreuder uit Luyksgestel en Joop van de Vrede uit Rilland-Bath.


Koop 1 doffer 2011-3022859 blauw

Komt uit 2007-1918003 maal 2009-1288782.De “859” is een geweldige doffer op de vitesse en midfondvluchten. Na de vele prijzen op de vitesse en op de midfond was 2015  het beste jaar voor de”259”. Hij won toen het 5e vitesse kampioenschap in de Eendracht maar op de midfond stond er geen maat op. Hij werd eerste kampioen midfond in zowel de vereniging als bij de samenspel De Blauwe Doffer met 7 vroege prijzen. Op Gien dat jaar speelde hij dat jaar de eerste prijs in de vereniging en de 2e over 1180 duiven in samenspel De Blauwe Doffer.  Was in 2015 9ebeste midfondduif van Nederland. In totaal speelde “859” in zijn vliegperiode 42 prijzen.

Koop 2 duivin 2016-3619413 blauw
Komt uit 2011-3022859( koop 1) gekoppeld tegen de 2013-1322939( koop 9).

Koop 3 duivin 2017-1353635 blauw
Komt uit de 2011- 3022859( koop 1) gekoppeld tegen  2016-1602172( koop 14)

Koop 4 doffer 2012-3218549 blauw
Komt uit 2002-1755953 gekoppeld tegen de 2011-1834723.De “953” komt nog rechtstreeks uit de 2001-1781923 van Comb.Hemert-Ouwerkerk uit Nieuwendijk. De “549” werd in 2013 op de midfond ingespeeld. Behaalde drie prijzen waaronder een vijfde prijs op Pithiviers.  Speelde in 2014 een 10e prijs La Souterraine. Daarna niet meer gespeeld. Zat op het kweekhok.

Koop 5 duivin 2013-1322928 blauw
uit de 3218549( koop 4) maal 3916243. Deze komt uit de 739 maal 024.

Koop 6 duivin 2015-1786751 blauw
 Komt uit 2012-3218549 (koop 4) maal 3916243(739/024)

Koop 7 duivin 2017-1353613 blauw
Komt uit de 2013-1322921. Niet meer op het hok aanwezig. De“921” won vele prijzen op de vitesse en midfond en ook enkele malen op de eendaagse fond. Won als jaarling 10 prijzen. De “921” komt  nog uit de “140”.  De “140” komt nog rechtstreeks uit de doffer 2001-2010123 van Comb. Hemert-Ouwerkerk uit Nieuwendijk . De “921”was in 2017 gekoppeld tegen de 1322928( koop 5)

Koop 8 doffer 2012-3218548 blauw
Komt uit 2004-2162140 gekoppeld tegen 2011-1834726. De “140” komt nog rechtstreeks uit de doffer 2001-2010123 van Comb. Hemert-Ouwerkerk uit Nieuwendijk. Ook de duivin de”726”komt uit de “140”. De “140”zat in 2011 gekoppeld tegen de”330”.

De 548 was bij Ries een zeer regelmatige vlieger. Gestart in 2013 op de midfond behaalde de doffer 5 regelmatige prijzen. In 2014 ingezet op de eendaagse fond werd hij 4e duifkampioen. In 2015 11e duifkampioen eendaagse. In 2016 werden drie prijzen behaald waaronder een 7e prijs op Argenton. In totaal werden 15 prijzen behaald op de eendaagse fond. Een toppertje.

Koop 9 duivin 2013-1322938 blauw
Komt uit de 2011-3022857 gekoppeld tegen 2004-2416160. De 857 komt nog volgens de administrtierechtstreeks uit een doffer van Ed Mol de 2003-1251395. Niet te achterhalen waar “160” uitkomt.

Koop 10 duivin 2013-1322939 blauw
Komt uit de 2011-3022857 gekoppeld tegen de 2004-2416160. Zie koop 9.

Koop 11 doffer 2014-1141162 blauw
Komt uit de 82 maal 52. Geen verdere afstamming van de 82 bekend. De moeder is van de 2013-3315452. Zij is nog gekweekt volgens de administratie van Ries uit een doffer van Ed Mol  en de duivin 1322928 (koop5).Behaalde als jonge duif 3 prijzen. Als jaarling op de vitesse /midfond 9 prijzen waaronder een 4e prijs op Sens en als tweejarige 4 prijzen. In 2017 behaalde de doffer nog 5 prijzen.

Koop 12 duivin 2018-1171761 blauw
Komt uit de 2017-1353617( koop 27) gekoppeld tegen de 2017-1353618( koop 28)

Koop 13 duivin 2013-3315447 blauw
Komt uit  2010-1781560  zie koop 24). Deze is in 2013 verspeeld, gekoppeld tegen de 1705534 kweekduivin Kees van Zundert (koop 38).

Koop 14 duivin 2016-1602172 blauw
Komt uit de 2004-2162140 maal 2010-1781923. De “140” komt nog rechtstreeks uit de doffer 2001-2010123 van Comb. Hemert-Ouwerkerk uit Nieuwendijk

Koop 15 duivin 2015-1786762 blauw
Komt uit 2004-2162140 maal 2010-1781923. Zie koop 14.

Koop 16 doffer 2016-1604577 blauw
 Een duif met een oude ring. Doffer is gekweekt in 2017 bij Ad van Dijk. Is gekweekt uit een doffer van de combinatie van de Wiel-Schreuder Luyksgestel en een duivin van Joop van de Vrede uit Rilland-Bath.

Koop 17 doffer 2017-1353611 blauw
Komt uit 2015-1768757. Komt nog uit de”802”( zie koop 34) gekoppeld tegen de 2016-3619412, zusje van koop 2.

Koop 18 doffer 2017-1353612 blauw
Komt uit de 2013-1322921( zie koop 7) gekoppeld tegen 2013-1322928( koop 5)

Koop 19 duivin 2015-1786758 blauw
Komt uit 2011-3022859(koop 1) gekoppeld tegen 2013-1322939( koop 10)

Koop 20 duivin 2018-1171772 blauw
Komt uit de 2015-3514153 maal 2015-1786751. De “153” is dit jaar verspeeld. Kwam nog uit de 2004-1262140 gekoppeld toen nog tegen 2011-1834723. De 1786751 komt uit de 2013-3315449 en 2009-3916243. De 449 is nog gekweekt uit de 2002-1755953.

Koop 21 doffer 2017-1353623 blauw
Komt uit 2016-1602184(koop 25) maal 2015- 1786758(koop 18)

Koop 22 duivin 2017-1353626 blauw
Is afkomstig van Ad van Dijk uit Oud Gastel. Doffer is gekweekt uit 2 duiven van de vader zoon combinatie Johan en Thomas den Hartog uit Culemborg. Een van de beste allrounders van de laatste 5 jaar met 5 jaar het kampioenschap van afdeling 7.

Koop 23 duivin 2012-1705532 blauw
Is afkomstig van broer Kees. De duivin is gekweekt uit Kees zijn beste duif die hij ooit gehad heeft, de 2009-1288696. Deze doffer speelde in zijn carrière 5 maal de eerste prijs, werd generaal duif van de Eendracht en was midfond kampioen van rayon 2. De “696”speelde in 2011 de 1e van Pithiviers tegen 3855 duiven met een snelheid van 1087 meter per minuut.

Koop 24 doffer 2011-1834737 blauw
Komt uit 2010-1781560. De “560” werd als jaarling op de overnacht fondvlucht Tarbes gespeeld met een 2e prijs als resultaat om in 2012 de eerste prijs van Tarbes te spelen. De moeder van de”737”  is de 2010-1781556. De “556” is gekweekt uit de 2004-2162140.

De 737 is een klasbak van een duif. In zijn eerste jaren werd hij op de vitesse/midfond gespeeld met een regelmatige prijs. In 2015 werd de doffer voor de eerste keer op de eendaagse fond gespeeld. Hij behaalde drie vroege prijzen en werd tweede duifkampioen eendaagse fond. In 2016 ook 2e duifkampioen met  5 prijzen waaronder een eerste prijs op Limoges. In totaal werden er in drie jaar tijd 11 prijzen behaald op de eendaagse. Een voortreffelijke doffer.

Koop 25 doffer 2016-1602184 blauw
Komt uit 2011-1834737( koop 24) maal 2012-1705532(koop 23). Behaalde als jaarling de 25e prijs op Limoges.

Koop 26 doffer 2016-1602185 blauw
Komt uit 2011-1834737( koop 24)  maal 2012-1705532(koop23). Behaalde als jaarling 2 prijzen op de eendaagse fond.

Koop 27 doffer 2017-1353617 blauw
Komt uit 2016-1602185 maal 2013-1322939( koop 10). Dus een kleinkind van de “737” koop 24.

Koop 28 duivin 2017-1353618 blauw
Komt uit 2016-1602185 maal 2013-1322939. Een broer van koop 27 en dus ook een kleinkind van de “737” koop 24.

Koop 29 duivin 2018-1171777 blauw
Komt  uit de 2016-1602185 maal  2015-1786762. Een kleinkind van de”737”.

Koop 30 duivin 2017-3715591 geschelpt
Afkomstig van Ad van Dijk. Is gekweekt uit een doffer van de bekende combinatie van de Wiel-Schreuder uit Luyksgestel en een aangeschafte  duivin Abeelen soort van J. van de Vrede uit Rilland-Bath.

Koop 31 duivin 2017-1373459 blauw
Afkomstig van Ad van Dijk. Gekweekt uit een doffer van de combinatie den Hartog en een duivin van J. van de Vrede.

Koop 32 doffer 2015-3514155 blauw
Komt uit de 2006-1174802 vader van de 3015475 maal 2010-1781926( koop 35). Dus een halfbroer van de klasbak de “475”. De “155” won als jaarling 2 prijzen op de midfond. Als tweejarige 3 prijzen op de eendaagse fond met een 5e prijs op Issoudun.

Koop 33 duivin 2010-1781926 blauw
Afkomstig van broer Kees. Duivin met een oude ring. Is geboren in 2013. Komt uit een kweekdoffer van Ed Mol de 2010-1807799 de witte zwartpen. Hij is gekweekt uit een zoon van Avril die 20 maal de eerste prijs won en afkomstig is van Jos Thone maal dochter Sprint en die verdiende 22 keer de eerste prijs en werd derde en vijfde nationale asduif KBDB en olympiade duif.

Koop 34 doffer 2010-3015475 blauw
Komt uit 2006-1174802 en deze komt uit een rechtstreekse duivin Hemert Ouwerkerk Nieuwendijk uit 2001 namelijk 2001-2010127. De “127” is gekweekt uit de 9e asdoffer WHZB en 9e asduivin competitie Vredesduif en behaalde 6 eerste prijzen in haar carrière. De moeder van de “475” is de  2006-1174828 en gekweet uit de 97/657. De “802”speelde als jonge duif al de eerste prijs op Peronne. Deze doffer is jarenlang de vaandeldrager van het hok van Ries van Zundert geweest. Hij speelde als jonge duif al 7 prijzen. Als jaarling werd de “475” al 5e kampioen op de midfond. Als tweejarige in 2012 begon zijn carrière nog meer vorm te krijgen op de eendaagse fond. Hij werd daar direct eerste fondkampioen met 5 prijzen waaronder een eerste vanuit Poitiers en 2e gouden crack Fondclub Zuid Nederland. In 2013 werd de 475 4e duifkampioen eendaagse fond. In 2014 2e duifkampioen met een eerste prijs op Bourges en tegen 3980 duiven een 7e prijs met een teletekstvermelding. In 2015 in zijn laatste vliegjaar werd de doffer 6e kampioen op de eendaagse fond bij de Eendracht. In totaal behaalde de vaandeldrager 18 prijzen op de eendaagse fond.  In de competitie van de Fondspiegel werd deze doffer in de periode 2012-2015 duifkampioen.

Koop 35 doffer 2014-1141176 blauw
Komt uit de 3015475 (koop 34) maal 2010-3015479. Deze duivin komt uit de 826 maal 297.
De “176”is een zeer regelmatige prijsvlieger. Behaalde in 2016 2 prijzen op de eendaagse fond(12 en 48) en in 2017 drie prijzen op de eendaagse(17-18-35).

Koop 36 duivin 2014-3420837 blauw
Komt uit de 3015475(koop 34) maal 2010-3015479. Deze duivin komt uit 2011-1174826 maal 297

Koop 37 duivin 2017-1353638 blauw
Komt uit de 3015475( koop 34) maal 1705534(koop 38)

Koop 38 duivin 2012-1705534 blauw
Is afkomstig van broer Kees. Komt uit de 2006-0719294. Was in 2007 eerste duifkampioen op de midfond en was in zijn loopbaan een zeer regelmatige prijsvlieger

Koop 39 doffer 2018-1171764 geschelpt
Is een late jonge doffer uit de 3015475 (koop 34) maal 3715591(koop 30)

Koop 40 doffer 2018-1171774 blauw
Is een late jonge doffer uit de 3015475 (koop 34) maal 3715591(koop 30)

De informatie van de verkoop komen uit 2 schriftjes startend in 1980. Zoveel mogelijk heb ik de afkomst van de duiven kunnen traceren. Bij enkele duiven is dat maar gedeeltelijk gelukt.

Voor verdere informatie en eventuele kooporders kunt U contact opnemen met
Chris den Braber 06-86658396

zondag 18 november 2018

Beste sportvrienden,

De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de beste bedoelingen van de meeste duivenliefhebbers. Dat is wat we nu juist niet kunnen gebruiken in deze tijd dat de duivensport een uitstervende unieke sport aan het worden is. Willen wij met ze alle nog meerdere jaren kunnen genieten van deze sport zullen we allemaal (gezamenlijk) de schouders er onder moeten zetten. Dit zal vragen om een flinke omslag op de manier zoals we nu onze sport hebben georganiseerd. De tijd dat we voor een bekertje van een paar euro's alles deden is reeds ver voorbij.

De commercie viert momenteel hoog tij in onze sport. Daar hebben we allemaal aan bijgedragen door al jarenlang niets te doen aan eerlijker regels wat betreft de vluchten. De zogenaamde " Mega hokken" hebben kunnen ontstaan door de manier zoals de duivensport was en nog steeds is geregeld. En ik kan ze geen ongelijk geven hoe zij hun duiven houden, wij bieden ze met ons alle deze mogelijkheid.

Ook ik heb in het verleden in combinatie met mijn vader in het begin van het seizoen met wel eens 150 oude duiven gespeeld maar wij speelde toen wel alle vluchten van Duffel tm Barcelona dus moesten de fondduiven ook ingespeeld worden. Tevens kwamen we dan met ongeveer een 100 jongen (incl. de fondjongen) in het begin van de jonge duiven vluchten. Maar we deden ook in diezelfde jaren met max. 10 duiven mee op de meeste overnacht-fondvluchten en er werden meerdere kampioenschappen en ook duifkampioenschappen behaald en dit meerdere jaren en op meerdere niveaus. En ook daar zaten vluchten bij van 9 mee en 9 prijzen. En O wat waren we trots op dit soort uitslagen en niet op bv 60 prijzen van de 100 jongen te beginnen met de eerste prijs. Natuurlijk vonden we dat leuk maar dat gaf duidelijk een ander gevoel.

Wie van de echte fondliefhebbers weet nog de inschrijving van max. 2 duiven op Pau en een maximale aantal duiven over Nederland zodat de inschrijving soms binnen 1 a 2 dagen vol was. Je zorgde dat het geld op de eerste dag van de openstelling van de inschrijving via de bank direct werd gestort op de rekening van de ZLU (Ook dat ging niet zo vlot als tegenwoordig) En Pau was doen één van de mooiste vluchten met de beste duiven van de liefhebbers van de grote fond.

Natuurlijk weet ik dat de tijden veranderen en juist daarom is het nu tijd om de duivensport zo te organiseren dat er zoveel mogelijk liefhebbers op hun manier kunnen blijven genieten van hun manier van duiven houden maar dan wel in een zoveel mogelijke eerlijke sport.

Een verdere verdeling zal daarbij niet helpen we moeten allemaal met elkaar plezier blijven behouden in onze prachtige hobby of beroep. Dit geldt voor zowel kleine ,grote en megahokken, amateurs, profs, liefhebbers voor de snellere vluchten, de wachters van de lange adem of diegene die graag met de jeugd aan de slag gaan en als laatste die alle vluchten mee willen doen.

Ik denk dat het belangrijk is dat je als "gelijke" aan de wedstrijd begint, dus elke deelnemer met dezelfde aantal duiven. En niet de één met 12 duiven en de andere met meer dan 300. Omdat te bereiken is er een flinke omslag nodig en daar lijkt mijn nu de juiste tijd voor.

Natuurlijk zijn er meer punten die er bij komen kijken . Maar daar hebben we niet direct invloed op ( talent,ligging, financiële middelen en tijd) Dit is wel te snappen door de buitenwereld. Maar het belangrijkste(gelijk aantal duiven in de wedstrijd) ,daar hebben we wel degelijk invloed op. En dit is dan ook weer begrijpelijk voor de buitenwereld.

De laatste tijd wordt er op sociale media flink gediscuseerd hoe nu verder en dit gaat niet altijd op een vriendelijke en zeker niet altijd op een positieve manier.

Dit voorstel gaat ook naar de diverse werkgroepen van de NPO dus ook naar de werkgroep Eerlijk Spel NPO.

Er zullen op dit voorstel ook wel op en aanmerkingen zijn, mocht dit zo zijn dan hoor ik dat graag.

Stuur dan een mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Jaap Huizer Jr

Bijlage voorstel vliegprogramma :

Vluchtprogramma bestaat per africhting uit 2 delen n.l. een aantal(" voorbereidings")vluchten waarop alle duiven mogen worden ingezet( bij de voorbereidingsvluchten van de jongen mogen ook oude duiven mee) en een aantal vluchten met een beperkt aantal ingekorfde duiven(dus geen enkele andere duiven).Er wordt ook niet ter gelijk een africhting vlucht van de zelfde afdeling gehouden van de zelfde lossingplaats.

Afstand in voorbeeld is qua km een richtlijn.

Elke vlucht wordt op een andere dag ingekorfd. De vluchten met beperkte aantal duiven zouden dan kunnen worden ingekorfd in een aantal beperkte inkorflokalen per samenspel. De voorbereidingsvluchten( behalve Meerdaagse-fond vluchten) zouden in principe in elke vereniging ingekorfd moeten kunnen worden(één en ander rekening houdend met reglementen voor bv minimale aantal van 5 inkorvers)

Afslaan zou ook in elke(eigen ) verenging moeten kunnen. Als er bv een andere vlucht die in eigen vereniging is ingekorfd ter gelijk kan worden afgeslagen

Voor kampioenschappen op vereniging, samenspel en afdeling niveau kan worden gekozen om voor beide een apart kampioenschap te houden . Maar er kan natuurlijk ook worden gekozen om beide kampioenschappen bij elkaar op te tellen .Dit geldt tevens voor de kampioensduiven.

Wat betreft Nationale kampioenschappen:

Vitesse, Mid-fond,,Jong en Oud en Jong : hier tellen alleen de vluchten met een beperkte aantal duiven in het samenspel. Eendaagse Fond en Meerdaagse Fond : hier tellen alleen de vluchten met een beperkte aantal duiven op afdeling niveau.

Nu het belangrijkste, het aantal te tellen duiven en de prijsverhouding op de vluchten met beperkte aantal duiven:

Voorstel bv Vitesse,Mid-fond , Eendaagse Fond en Meerdaagse Fond max. 12 duiven per liefhebber en de jonge duiven max. 24 duiven. En bij Oud en Jong max 24 duiven waarvan max. 12 ouden en max. 12 jongen.

De prijsverhouding zou om mooie concoursen te behouden 1 op 2 moeten zijn (gezien de snelheid cq tijd waar mee tegenwoordig een prijsverdeling wordt afgewerkt moet dit qua tijd geen probleem zijn). De punten (onaangewezen)zouden bestaan uit het totaal aantal punten van alle duiven in de prijzen gedeeld door het aantal gespeelde duiven. Met die aanpassing dat de prijsverhouding 1 op 2 is en dus iemand er maar 1 mee geeft ook maar een halve prijs maakt. Daarom wordt er vanuit gegaan bij de punten telling dat indien je er maar 1 mee geeft de punten altijd gedeeld zullen worden door 2. (bij andere prijsverhouding zou dit natuurlijk aangepast moeten worden)

bv: 1 mee en 2 prijzen aantal punten: 850 = totaal aantal punten 850 gedeeld door het aantal ingekorfde duiven in dit geval 2. dus totaal 850/2 = 425 pnt.

8 mee, 5 prijzen aantal punten : 1000,900,800,700 en 400 punten = totaal aantal punten 3800 pnt. . Aantal punten in dit geval 3800/8 = 475 pnt.

12 mee 11 prijzen aantal punten: 990,850,750,400,300,200,100,80,50,40 en 2 punten = totaal aantal punten 3762 pnt./12 = 313.5 pnt.

Alle prijsduiven vliegen dus voor het kampioenschap. Vroege maar ook latere prijsduiven krijgen hun waardering in het aantal punten. Aangewezen kan blijven zoals het nu is.

Maximaal 2 hokken per kavel(volgens het Kadaster) , uitzondering voor zo genaamde tuintjes met meerdere liefhebber (situatie seizoen 2018)

evt. kampioenschappen voorbereidingsvluchten zo houden zo als nu. Spelverhouding 1 : 4

Voordelen van dit voorstel:

Ongeveer 80 % van de liefhebbers heeft belangen bij Vitesse, Mid-fond, Eendaagse-fond en Jongen en heeft zo een prachtig aantal vluchten en mogelijkheden om op één of meerdere kampioenschappen mee te doen. En dit met een beperkt aantal duiven. Ook kunnen liefhebbers die alleen in hun vereniging willen of kunnen inkorven dit elke week doen. De voorbereidingsvluchten lopen gewoon in elkaar over.

Vitesse en, Mid-fond : 25 vluchten tm 400 km , Eendaagse-fond: 6 vluchten 500-800 km Meerdaagse-fond 7 vluchten boven 800 km

Jongen : 14 vluchten incl Orleans en Oud en Jong : 8 vluchten tm 300 km.

Dus spel /vluchten voor iedereen zowel voor"groot" als "klein"

Africhting naar een bepaalde afstand voor de liefhebbers die een andere africhting tot doel hebben (bv Mid-fond , Eendaagse fond en overnacht/ZLU)loopt met dit vluchtprogramma mooi door.

Meerdere liefhebbers komen in aanmerking voor het hoogste kampioenschap.

Meerdere liefhebbers zullen op de uitslag verschijnen en zullen dus zeer waarschijnlijk langer meedoen.

De grote aantallen nu ingekorfde duiven per regio welke als zuigende werking werken voor de overige duiven zal nagenoeg verdwijnen. Dus zeer waarschijnlijk een grotere spreiding van de kopprijzen.

Alle duiven die in de prijzen vliegen dragen bij aan het totaal aantal punten.

Bestaande verenigingen kunnen en zullen langer blijven bestaan welke ook weer inhoudt dat er meer liefhebbers blijven meedoen. De basis van de duivensport ligt nog steeds bij de diverse verenigingen. Ook al het werk om de vluchten heen blijft beter verspreidt.

Diverse voorstellen vanuit de diverse sectie groepen NPO kan je met dit vluchtprogramma heel makkelijk combineren.

Mogelijk nadelen van dit voorstel:

Zeer waarschijnlijk een hogere vervoersprijs per duif op de vluchten met beperkte aantal duiven. Wat gedeeltelijk voor de liefhebber zal wegvallen omdat er maar een beperkte aantal duiven gespeeld gaat worden en tevens zullen de afdelingsvervoerders minder kosten maken omdat er maar beperkt opgehaald hoeft te worden. Dus de totaal vervoersprijs per duif zal niet echt veel hoger komen. Want de meeste kosten zouden ze nu kwijt zijn met het ophalen van de duiven bij de diverse verenigingen.

In het begin zullen er waarschijnlijk het aantal hokken per kavel stijgen en wellicht zullen er enkele manieren gevonden worden om toch met meerdere hokken te kunnen vliegen. Daar moeten wel goede afspraken over worden gemaakt. Tevens goede controle bij meerdere hokken per kavel.

 

donderdag 15 november 2018

A van Zoeren

Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid.
Regio A2: 5eGeneraal, 4eGeneraal Snelheid, 5eDagf, 4eNatour.

Comb. Boeve & Drost

Regio A: onaangewezen: 5eDagf.
Regio A2: 7eGeneraal 2eDuifk 2017-1810453, 8eGeneraal Snelheid, 4eDagf.
Regio A: aangewezen: 3eGeneraal, 6eGeneraal Snelheid, 3eDagf, 3eOud.
Regio A2: 3eGeneraal, 3eGeneraal Snelheid, 5eVitesse, 3eDagf, 3eOud, 4eJong.

G. Doppenberg

Regio A: onaangewezen: 5eGeneraal,
Regio A2: 3eGeneraal, 2eDuifkampioen Midf 2017-1811570, 4eOvernacht Fond.
Regio A: aangewezen: 6eGeneraal,4eDagf,
Regio A2: 4eGeneraal, 5e Dagf, 4eOvernacht Fond, 5eNatour.

A. Dokter

Regio A: aangewezen: 5eVitesse.
Regio A2: 10eGeneraal Snelheid, 3eVitesse, 4eMidf, 3eNatour.

W. van de Hoek

Regio A: onaangewezen: 1eOvernacht Fond 3eDuifkampioen 2016-1243406.
Regio A2: 1eOvernacht Fond.
Regio A: aangewezen: 5eOvernacht Fond.
Regio A2: 3eOvernacht Fond 2eDuifk 2016-1243206.

R. van de Hoek

Regio A: onaangewezen: 2eDuifkampioen Overnacht Fond 2014-1626611.
Regio A2: 5eOvernacht Fond Duifk 2014-1626611.

G. J. van Putten

Regio A2: onaangewezen: 6eGeneraal Snelheid.
Regio A2: aangewezen: 5eGeneraal Snelheid.

K. van de Broek & Zn

Regio A2: aangewezen: 4eNatour.

zaterdag 10 november 2018

De Woudvliegers-Putten - Puttense kampioenendag 2018

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

13 december 18
Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag… Vanaf 13 December...
09 december 18
Één van de grootste fondiconen is niet meer. Samen met vader Janus en na diens...
08 december 18
Hartelijk dank! Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel...
08 december 18
Verslag afstemmingsoverleg 21 november en toelichting stemgedrag op 1 december. Beste...
07 december 18
HEEMSKERK - Natuurvorsers maken een sprongetje van geluk, maar voor duivenmelkers is het...
03 december 18
Was weer smaak en sfeervol !! In een sport, waar helaas weinig of geen nieuwe zieltjes meer...
21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40