Gerard Dekker

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 8 februari 2019

 

Voorwoord bestuur

Achter de schermen werken we druk aan de aankomende Ledenraad. Verderop in deze Op (de) Hoogte treft u de agenda aan. Verder richten we ons op de voorbereidingen voor het nieuwe vliegseizoen en uiteraard heeft GPS2021 onze aandacht. Binnen het bestuur hebben onlangs ook de eerste ervaringen met de nieuwe versie van mijn.duivensportbond.nl met elkaar gedeeld. Wij zijn als bestuur ook heel benieuwd naar uw ervaringen met deze nieuwe omgeving. En daarom vragen we verderop in ODH om uw feedback. Uw ervaringen kunnen we goed gebruiken bij de doorontwikkeling van mijn.duivensportbond.nl. Laat u ons weten wat uw ervaringen zijn? 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur

PS De duivensport haalde deze week twee maal landelijke media-aandacht. We delen de publicaties graag met u.
 
 
 
 
Op de foto Gert Boonen met echtgenote Willeke, rechts voorzitter Co Schaftenaar. 

Gert Boonen met echtgenote Willeke, rechts voorzitter Co Schaftenaar. 

NPO BESTUUR
Bronzen speld voor Gert Boonen
 

Gert Boonen van Postduivenvereniging de Eendracht Harderwijk heeft op 2 februari 2019 de bronzen NPO speld en oorkonde ontvangen. 
 
Voorzitter Co Schaftenaar verraste Gert Boonen namens het bestuur van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie met de bronzen speld en oorkonde. Gert ontvangt het eremetaal vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de vereniging en duivensport. 

Gert Boonen had 24 jaar zitting in het bestuur van de Eendracht waarvan 20 jaar als verenigingspenningmeester. Een verantwoordelijke taak, aldus Co Schaftenaar, welke niet voor iedereen is weggelegd. Ook het positief uitdragen van de duivensport in het algemeen is iets wat Gert altijd voor ogen had en nog steeds heeft. Een samenwerking in een bestuur, en dan speciaal het dagelijks bestuur, is van grote invloed op een vereniging. Dat hier altijd is aan gewerkt is mede een verdienste geweest van Gert.
 
 
 


NPO BESTUUR
Agenda Ledenraad 9 maart 2019


Zaterdag 9 maart staat er een Ledenraad gepland in Hotel Papendal. De agenda wordt komende week met alle bijbehorende stukken verstuurd naar alle afgevaardigden, reserve afgevaardigden en secretarissen. 

Hierbij alvast de agenda:    
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Notulen Ledenraad d.d. 10 november 2018
 4. Notulen Ledenraad d.d. 1 december 2018
 5. Jaarverslag secretaris 2018
 6. Financieel verslag 2018
 7. Verslag FBCC en décharge verklaring
 8. Verkiezingen
 9. Voorstellen bestuur
 10. Voorstellen afdelingen
 11. Mededelingenmap
 12. Rondvraag
 13. Sluiting
De vergadering begint om 10.00 uur en is via livestream te volgen.
 
 

WEDSTRIJDEN
Onderzoek WOWD naar effect transporttijd

 

Sommige losplaatsen in de duivensport zijn nog maar net met één nacht rijden met de
duivenvrachtwagens te bereiken. Dat geldt bijvoorbeeld voor sommige losplaatsen van de midfond. Liefhebbers vragen zich of het beter is om vrijdagavond in te korven zodat de duiven zo kort mogelijk in de mand verblijven of dat meer transporttijd nemen een betere keuze is met als consequentie dat er al op donderdagavond ingekorfd moet worden. 

Deze WOWD ontving deze vraag van het bestuur van Afdeling Friesland ’96. De WOWD zette de voors en tegens op een rij, voegt daar een eerste analyse van gegevens aan toe en komt met enkele overwegingen/aanbevelingen.


 
Effect transporttijd door WOWD
 
 
UW MENING TELT
 

Eind 2018 introduceerden we de nieuwe versie van mijn.duivensportbond.nl. In de huidige versie kunt u eenvoudig uw persoonlijke gegevens aanvullen en wijzigen én kunt u online duiven overschrijven. Extra gemak en snelheid om zaken te regelen.  Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen en eventuele wensen naar de toekomst.

Daarom een kort onderzoek, waarbij u uw ervaringe met ons kunt delen. De uitkomsten gebruiken we om mijn.duivensportbond.nl verder te ontwikkelen.

Klik hier om uw mening te geven

 

IN DE MEDIA

Red Bull geeft winnaarsduif vleugels

 

Op 30 januari besteedde het Algemeen Dagblad aandacht aan duif Janneke van vader en zoon Yong.

Ze is anderhalf jaar en nu al een wereldkampioen. Janneke de duif heeft dit gepresteerd en haar eigenaren, vader en zoon Yong (58) en Jiabin (30) Lin uit Rijnsaterwoude, zijn dan ook heel trots. Met zo'n 300 duiven zijn ze een grote speler in de duivenmelkerswereld. Wat bezielt deze van oorsprong Chinese mannen, om zich zo bezig te houden met deze dieren?

 
Klik hier voor het complete artikel
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 7 februari 2019
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

IN DE MEDIA

Topduif kan miljoenen opleveren

Ook De Telegraaf besteed deze week aandacht aan de duiven. Op 8 februari publiceerde de krant een artikel naar aanleiding van de veiling van een Nederlandse topduif op de Chinese markt. Jan Hermans, Gerard Koopman en Stef Bals komen aan het woord. 

Klik hier voor het complete artikel op website Telegraaf
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Op 16 februari 2019 huldigt de Noordelijke Unie haar kampioenen. En u kunt daarbij zijn. De entree bedraagt € 25 per persoon. Hiervoor wordt u een warm/koud hapjesbuffet aangeboden en kunt u vrij drinken. Aanmelden kan tot en met 9 februari aanstaande. 

Klik hier voor meer informatie.

Op 22 februari aanstaande verzorgt dierenarts Stephan Göbel een presentatie bij PV De Reisduif in Oud-Beijerland. 


 
 
Activiteiten in het land
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.