Gerard Dekker

Voorwoord bestuur


Het voorjaar komt eraan. De temperatuur gaat komende dagen om hoog en dat kan velen van ons niet snel genoeg gaan. Voorjaar, het seizoen waarin de puntjes op de i gezet worden als voorbereiding op een nieuw vliegseizoen. Voor ons als bestuur echter ook een periode waarin we veel tijd besteden aan de komende Ledenraad. Het grootste deel van de stukken is inmiddels verstuurd en een klein deel volgt nog, zodat we u zo compleet, zorgvuldig en zo goed mogelijk kunnen informeren. In deze editie van Op (de) Hoogte veel aandacht voor de Ledenraad, de stukken die op de agenda staan én ook aandacht voor achtergrondinformatie, een uitleg over het hoe en het waarom zaken op dit moment nog even anders zijn dan we zouden willen.

Veranderen kost tijd en energie én zorgt dat de duivensport toekomst heeft. Opgeven, terugkeren naar de oude situatie brengt niets en is geen optie. Wat dan wel? Met volle energie inzetten voor onze sport, werken aan de toekomst en het aanpassen van processen om dit te realiseren. Accepteren dat zaken soms nog niet direct lopen zoals we zouden willen, accepteren dat het effect van veranderingen pas later zichtbaar wordt én met elkaar werken aan verbetering van processen en realisatie van acties. Alleen zo zijn we in staat om onze mooie sport ook te behouden voor ons én generaties na ons.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 
 
Voorzitter aan het woord: een toelichting op het jaarverslag 2018.
 

NPO BESTUUR
Agenda ledenraad 9 maart 2019

 

Agenda
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Notulen Ledenraad d.d. 10 november 2018 + Actielijst 
 4. Notulen Ledenraad d.d. 1 december 2018
 5. Jaarverslag secretaris 2018 (volgt nog)
 6. Financieel verslag 2018
 7. Verslag FBCC en décharge verklaring
 8. Verkiezingen
 9. Voorstellen bestuur
 10. Voorstellen afdelingen, secties en platformen
 11. Mededelingenmap
 12. Rondvraag
 13. Sluiting
De stukken zijn verstuurd naar de (reserve)afgevaardigden, secretarissen van de afdelingen en secretarissen van de secties en platforms. De stukken zijn ook beschikbaar via onze website én u kunt vanuit bovenstaande agenda doorklikken op de stukken. Een klein aantal stukken volgt nog.

Er is gelegenheid  om schriftelijke amendementen in te dienen tot en met zondag 3 maart a.s. Heeft u vragen over stukken dan kunt u deze tot uiterlijk 7 maart schriftelijk in te dienen.
 
Klik hier voor een toelichting en motivatie door het bestuur
 

GPS2021: waarom, waar hebben we bereikt en wat staat ons nog te doen?

 
 JEUGD
Beleef de sport met Duifje Dex

Duifje Dex is een uniek (voor)leesboekje voor kinderen van de hand van Renate van Beusekom. Renate is duivencoach en moeder van twee jonge kinderen. In het boekje volgen we Duifje Dex in de eerste maanden van zijn leven; vanaf het moment dat hij uit het ei kruipt tot aan zijn eerste wedvlucht.

Positieve aandacht voor de sport
Renate maakte alle tekeningen en schreef alle teksten voor het boekje zelf. Het volstond voor Renate echter niet om dit kinderboekje te maken, ze wilde het ook op grote schaal verspreiden, om zo de duivensport op een positieve manier uit te dragen en kinderen, ouders en grootouders bekend te maken met de sport door middel van dit unieke (voor)leesboekje voor kinderen en zo wellicht nieuwe mensen te enthousiasmeren voor de duivensport.

Verkrijgbaar vanaf de Voorjaarsbeurs
Hiervoor ging Renate de boer op en via Gert-Jan Beute kwam ze terecht bij Belgica de Weerd, waar haar boekje zo enthousiast onthaald werd, dat mede door hun inspanningen het boekje vanaf de Voorjaarsbeurs daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn. Ook de NPO heeft zich bij monde van Frederik Dekker achter het project geschaard en wil Renate helpen het boekje op scholen te gaan verspreiden.

Beursaanbieding
Tijdens de Voorjaarsbeurs op 2 en 3 maart in Houten vindt u Renate terug in de stand van Belgica-De Weerd (standnr. 160), waar u haar enthousiasme voor de duivensport in levende lijve kunt ervaren en dit unieke boekje voor de beursprijs van slechts € 5 kunt kopen. Ideaal om uw kinderen of kleinkinderen voor te lezen of als cadeautje! Na de beurs is het boekje voor € 6,95 excl. verzendkosten te koop via de website van Renate www.duifjedex.nl of mee te bestellen als u producten bestelt bij Belgica de Weerd.
 
 
 
 

NPO BESTUUR
Toelating Software Benzing M1 met dockingstation


De commissie elektronisch constateren heeft een nieuwe software versie voor de Benzing M1 met Dockingstation getest en toegelaten. Het betreft de software met versienummer 4.13; deze versie moet vanaf nu gebruikt worden.
 
 
 

NPO BESTUUR
Eerste resultaten onderzoek ervaringen mijn.duivensportbond.nl

Inmiddels hebben 108 liefhebbers laten weten wat hun ervaringen tot nu toe zijn met mijn.duivensportbond.nl. We presenteren deze week de eerste resultaten. De feedback (antwoorden en suggesties op de open vragen) analyseren we komende periode en in een volgende editie van ODH komen we daar op terug.

  
 
Rapportcijfer
78,7% van de deelnemers waardeert mijn.duivensportbond.nl met een 6 of hoger en 25% geeft maar liefst een 9 of een 10. Die mooie score ten spijt is er ook een aantal liefhebbers erg ontevreden. We gaan komende week bekijken waar dit door komt en hoe we de feedback kunnen verwerken of de problemen die men ervaart op kunnen lossen.
 
Voor meer informatie over de verkoop van First Prize Pigeons klik hier.
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. De eerst volgende activiteiten die bekend zijn, vinden medio maart plaats.

Organiseert uw vereniging een leuke activiteit of bijeenkomst? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zorgen dan dat de activiteit/bijeenkomst wordt vermeld op de website én aandacht krijgt in Op (de) Hoogte.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 21 februari 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 

Let op!
We merken dat het vaker voorkomt dat een duplicaat wordt aangevraagd zonder dat de duif vooraf gemeld is aan de eigenaar. Om irritaties bij de eigenaar van de duif te voorkomen (deze krijgt namelijk bericht van de duplicaataanvraag), het vriendelijke, doch dringende verzoek de duif eerst te melden. Dit kan rechtstreeks aan de eigenaar of schriftelijk via de NPO.

 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.