Gerard Dekker

Alblasserdam 10 juni 2019

"Afdeling 5 BUITEN SPEL GEZET!"

De vlucht VIERZON kan wat mij en velen betreft de boeken in als 'de zwaarste zwarte vlucht'...!

Een drama voor grote hokken maar vooral de kleine man die extra zwaar getroffen is.
Dit heeft volgens mij niks met de kwaliteit van de duif te maken, dit gaat nergens meer over.

Het WEER... Ja dit lijkt de duiven-seriemoordenaar te zijn geworden.
Grote zwermen duiven verdwenen opeens van de radar, we hebben het wel over DUIZENDEN duiven! Dit kan mijn inziens alleen gebeuren als de zwerm in contact komt met een weerfront van hagel en of onweer waardoor hun navigatie zo goed als compleet word uitgeschakeld.

IS DIT OOK IN DE LOSSING VAN AFDELING 5 HET GEVAL GEWEEST?

Op Facebook is de weerkaart gezet waarop te zien is in welk front onze duiven terechtkwamen. Ik kan maar niet geloven dat de mannen die vanuit het thuisfront gezamenlijk de beslissing nemen over het wel of niet lossen en de mannen die onze duiven naar VIERZON transporteerden onze duiven er zo maar uit gooiden met dit front in hun kielzog...

Ja ik weet dat de werkelijkheid er op dit moment anders uitziet, maar de mannen die dit hebben moeten doen..., geloof me, zij voelen zich achteraf ook niet happy met de gedachten dat zij de deuren van de duivencontainer hebben geopend. Het weten dat er zoveel duiven niet zijn teruggekeerd zijn op de vele hokken..., maar ook wetende dat aankomend weekend zij diegene zijn die dan weer de deuren moeten openen van de vrachtwagen...!Foto van zaterdag 14.24 uur met 'regenboog' rondom de zon. (foto: Evelien)


Hoe we dit wenden of willen keren.., het is gebeurd en is niet terug te draaien. Ontzettend veel melkers zijn uitgeschakeld en klaar met het seizoen 2019. We weten allemaal wat we er voor moeten doen om duiven te kunnen houden maar het meest gekke is nog..., wat we er voor moeten laten...!
Veel hokken zullen leeg of zo goed als leeg zijn en leeg blijven, hun levenswerk voelt als volledig verloren. Het is een catastrofe!

Bij ons in Alblasserdam is het op dit moment (zondag 10 uur) nog doorklokken! Wij hebben er pas 3 van de 8 terug... HELAAS!

PERONNE.
Het was niet op beide vluchten kommer en kwel gelukkig. Op de vlucht PERONNE (247 km) hadden wij alleen duiven mee van het door ons zo zogenoemde fond-soort. Die kwamen overigens prima af en verraste ons zelfs dat wij de EERSTE in de vereniging hebben en de 7e in samenspel Drechtsteden van 1590 d. en dat tegen gerenommeerde spelers op de vitesse en midfond.
Deze duivin is een product uit samen-kweek met onze vriend Leon Roks uit het West Brabantse Standdaarbuiten, en is een kleinkind van 'DON LEO' de 1e Internationaal BARCELONA met de 'THEO' de 1e Internationaal AGEN/BORDEAUX van het hok Gero en Evelien Dijk!!Twee Int. winnaars bijeen: diner bij de Z.L.U. met Leon en Marian Roks...


Vriend Leon vertelde dat er meerdere duiven uit de lijn van 'THEO' ook bij hem op tijd vliegt en is altijd leuk om te horen.
Het zal vandaag vooral een dag worden van het luchtruim afturen, van naar binnen gaan en terug naar buiten lopen. We hebben de hoop niet opgegeven en hopen toch dat er terug komen al denk ik dat het meer de wens van de gedachten is dan werkelijkheid...

Tegen de betrokken liefhebbers in afdeling 5 zou ik willen zeggen: "kop op, ik hoop dat de duiven alsnog terugkomen op de hokken, laten we rustig blijven en niet met modder gaan smijten hoe boos we ook zijn". Je ziet dat elke sport hun emoties hebben en dit zijn boze emoties maar vinger wijzen heeft geen zin. Laten we hopen dat dit een gebeurtenis is waar van GELEERD MOET WORDEN... Sterkte allemaal.

"Terwijl de één danst in de regen word de ander nat!!"

Fijn weekend en tot volgende keer.

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl