Gerard Dekker

We zijn weer een weekje verder en zoals ik al voorspelde draaide het windje aan het eind van de week en ik kraaide van plezier, het zou pittig gaan worden. Achteraf voor sommige duiven zelfs te pittig maar dat komt mede door ondeskundigheid van het afdeling 5 duivengebeuren. Zelf hier ook de dupe van hun beslissing en geen duif die voor het eerst de mand ingingen thuis terwijl de oude duiven 15 van de 22 in de prijzen draaide, raar toch. Ook voor de jongen ( pont ste Maxence) was het zwaar maar op eentje na hebben ze allemaal de eindstreep gehaald.

Even terug naar de lossingen. De afdelingen verzorgen voor degene die dit willen vooraf door de weekse africhtingen vanuit Meer , Roosendaal , Asse Zellik enz. Ook uit onze vereniging hebben hier leden op ingekorfd en waren zeer enthousiast en vol goede moed , fout dus , duizenden duiven tegelijk los is anders dan honderden. Ook, en dat geef ik toe was het weer voor minder of niet afgerichte duiven niet ideaal, dus is voorzichtigheid troef. Maar wat doet onze afdeling met deze omstandigheden ? Ze lossen in plaats van op 90 km opeens op 125 km., excuus is ,,overmacht vanuit het NPO,, en dat terwijl de afd. 6 en 9 wel in Duffel hun duiven losten. Een rare situatie maar de liefhebbers zitten ermee en na een belabberde Vierzon roept dit de zoveelste ??????? op.

Maar terug naar het eigen hok want van dat afdeling gezeik begin ik zelf ook moe te worden en toch kan ik het niet laten , anders trekt niemand aan de bel en wordt er alleen nog in achterkamertje , prieeltjes , hokkies enz van alles afgekonkeld.

De late zomerjongen waren een keer of vijf weggebracht maar stonden al op twee of drie  pennen dus dan speel je al met vuur maar ik wilde ze graag afgericht hebben om meer ruimte met de selectie te hebben, niet meer nodig nu alle zomerjongen zijn weg. Ook van de duiven die ik het hele jaar gespaard had om als weduwduivin bij de jonge doffers te gebruiken ( het spelletje wat in duigen viel omdat er op duffel 8 van de 12 jonge weduwnaars wegbleven) zijn er drie achter. Triest maar het is niet anders en ik zal moeten roeien met de riemen die ik heb. Opoe de duivin van 2013 ging ook zo de mand in , weliswaar op een jonkie maar voor haar was het bingo en daar ben ik best trots op. Ze maken me vaak uit voor een medicijnen knoeier maar dat houden duiven niet lang vol en dus de vraag,, wie draait er nog duiven van 2013 op de lijst,,? Nu opoe laat zich nog van haar beste kant zien en zal dicht tegen de 70 prijzen aanzitten of zelfs er al over heen.

Voor de nalijn speelde we hier Lennik 125 km  en  de eerste viel op 10.29 en de tweede zat 6 seconden later en toen piepte het klokje door.

Daarna was het wachten op de duiven van Pont ste Maxence waarop we er 16 mee hadden , nummer 17 kon niet mee omdat hij een uurtje voor het inkorven nog zo nodig moest gaan knokken en onder het eierstruis zat van twee stinkeieren. Het leek wel een takkenduif zo zag hij eruit. Zoals altijd zit ik op compu / live te kijken waar de eerste melding ligt en dan direct een potlood en papiertje erbij met de uitgerekende wens ,, zo laat moet ik zitten,,. En dan gebeurt het twee minuten voor de uitgerekende tijd komt er een duivin met een noodgang de put indraaien vanuit de stad het is 12.29 en terwijl de duif naar beneden wil komen vanaf het dak en halverwege het hok is valt er nog een duif gelijk op de plank maar slechts 1 piep op 12.30 uur en al snel zie ik dat de duif die op de plank erbij zit te drinken een telefoonring om heeft. Onze duif loopt binnen en de ander gaat lopen slenteren, vlieg op en gaat weer op het dak van het pand zitten komt naar beneden en gaat weer slenteren, het is een pracht beest, duif twee komt aan op 12 .35 duif drie enz en de vreemde zit ze op de plank allemaal te verwelkomen. Het wordt tijd voor de afslag en ik ga naar de club maar de duif blijft door mijn hoofd spoken en ik praat er zelfs over met enkele liefhebber , er zit er nu één op de plank, poe poe.

Thuisgekomen zit de duif binnen en ik noteer het nummer en telefoon nummer en bekijk de duif, conclusie zelden zo fijne en goede duif in mijn handen gehad , alles erop en eraan , prachtig oog , streepje op half acht, klein en levendig pupil, pracht vleugel met goede ventilatie erin en mooi afgeronde toppen , slechts twee pennetjes gegooid dus een melker die goed bezig is en een duif met een verschrikkelijke goede balans.

Dit jaar bij elkaar misschien wel twintig duiven opgevangen een tweetal werd opgehaald en de rest stelde hen niet meer op prijs en ik ook niet , maar bij deze duif dacht ik deze mogen ze laten zitten. Maar zoals het hoort de liefhebber gebeld en mijn eerste vraag was , zat deze duif op de vlucht ? antwoord ; ja op Pont ste Maxence. Even voor de duidelijkheid , ik sprak met de eigenaar dhr Blaak uit Capelle a/d Greppel. ,, Ik,, dat meen je niet, ,,Hij,, waarom ?’,,Ik,, die duif zat om 12.29 uur hier dus als hij de ideale lijn  vanaf de eilanden naar Capelle a/d Greppel had genomen had je gewoon de eerste in de afdeling gespeeld. ,,Hij,, wilt u hem morgenochtend loslaten ,, Ik,, nee ,kom hem maar ophalen want als ik hem los laat en hij komt niet thuis komen er weer praatjes in de wereld en ik denk dat je niet besef wat voor een kanjer dit is. ,, Hij ,, maar ik werk en heb vanavond geen tijd , mag morgen dan ?  ,,Ik,, natuurlijk geen probleem.

Inmiddels is de duif vanavond gehaald en heb ik deze jonge liefhebber er nogmaals op gewezen dat hij goud in zijn hand had en er zuinig op moest wezen . Het bleek zijn lievelingsduif te zijn, die inmiddels al vijf prijzen weg had deze africhting , verkregen op een bon van Leen Boers. Hij ging weg maar kon het niet laten om te zeggen dat de duif op het verkeerde hok zat en hier behoorde te zitten, uiteraard een cynisch grapje maar ik had wel het gevoel dat er een superduif hier op de klep gezeten had.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

No 35

We zijn weer een weekje verder en je kunt merken dat het seizoen op zijn einde loopt. Deze week nog maar weinig jonge duiven op het concours van Fontenay in onze club, mede door de vele verliezen dit jaar en uiteraard ook door de instelling van vele melkers. Zij hebben weinig te verliezen en raken dan wat jongen kwijt dus stoppen dan. Jammer voor de rest maar ,,het zij zo,,. Zelf ben ik een melker die echt tot het gaatje gaat en met de jonge duiven gaat altijd alles mee , ik wil als ze jong zijn dat ze alles ervaren wat er te ervaren is. En geleidelijk aan zie ik elk jaar het hok sterker worden. Uiteraard begonnen ook wij vijftig jonge duiven af te richten en met de gewonden die thuis zitten meegeteld zijn er nu nog achttien dus een flinke aderlating die nog erger is daar er vermoedelijk maar vijf  of zes doffers bijzitten . Dus deze gegevens zullen zeker invloed krijgen op de selectie over drie weken.

Over de vluchten van het afgelopen weekeinde was ik hier op het hok zeker niet tevreden, achteraf viel de wedvlucht Lennik nog mee en was dezelfde duivin die vorige week de eerste was dit nu weer. Deze duivin heeft ook al in het verleden een eerste prijs gevlogen  dus heb ik het besluit genomen haar vader de Heremansdoffer (die al apart zat)weer terug te zetten in het kweekhok. En zo gaan die dingen, soms ben ik veel te snel.

Op de middagvlucht vanuit Fontenay is het uiteraard meldingen volgen en nu was er deze keer ook een melker bij mij om de duiven aan te zien komen. Een telefoontje kwam bij hem binnen van v Dijk uit Hoogvliet dus mijn kladblokje erbij en als snel de conclusie getrokken dat we hier om 13.50 uur moesten zitten om een vroege duif te draaien. En als dan die tijd voorbij is en ik heb hier nog niets is voor mij feitelijk de vlucht afgelopen. Liefhebbers verklaren mij voor gek en natuurlijk speel ook ik voor een kampioenschap , maar een echte vroege duif geef mij altijd die speciale kick. En de rest? Ik zie het als bladvulling. Van mij mogen ze in de grotere samenspelen en afdeling concoursen ook 1: 100 gaan vliegen. Scheelt een hoop papier en de echte kampioenen  en klasbakken van duiven krijgen dan de volle aandacht. maar dat is mijn gedachten en vele zullen het uiteraard niet met mij eens zijn en dat hoeft ook niet. In onze club begonnen ze een kwartiertje na de tijd dat ik zeg dat we moesten zitten en zelf moest ik dan nog tien minuten wachten daar mijn eerste op 14.16 uur en de tweede op 14.20 uur arriveerde , gewoon snot dus.

Neem de ladies league pracht idee maar ik vond het helemaal niks en feitelijk kun je nu zien dat ik gelijk heb. De dames pakken kopprijzen die ver gezocht moeten worden verder in het grote lijstenboek. De dames gaan dadelijk weer kweken met deze duiven en staan uiteraard weer fijn bovenaan maar zakken in het grote duivenboek steeds verder weg. Ook andere kijken naar de dameslijsten en denken zo die vliegt geweldig daar ga ik er eens een paar halen dus….

Hetzelfde is in Zuid – Holland met de gouden ringen race , een race die voor honderd procent uit duiven bestaat die uit goede duiven gekweekt zijn en waar dan wat geld mee te verdienen valt. Maar zoals mijn mentor altijd zegt ,, ik kweek honderden duiven om te proberen er wat goeds van over te houden, want als ik allemaal goede klasbakken zou kweken dan zou de sport wel erg makkelijk zijn,,  En dat geldt voor deze competitie ook , dit jaar zijn er slechts tientallen die nog op de lijst voorkomen en ook hier geldt dat de zgn klasse duiven op het zoveelste blad beginnen en soms zelfs geld verdiende waar men er niet meer op rekende als ze naar de verenigingslijst keken.

Ik ben feitelijk tegen dit soort competities , je maakt competities in competities en ondermijnt feitelijk de glorie van de echte kampoenen.  En zeker tegen de dames zou ik zeggen ,,kom op meiden van het Nederlandse feministische duivengenootschap,, meet je met de mannen op een mooie gezamenlijke lijst want in 2019 willen we toch geen onderscheid meer maken.

Eh. O ja over het lossen van de vijf vergeten manden van afdeling 5 vanuit een losplek kort bij huis op een moment dat men verwachte dat ze onder de concoursduiven thuis zouden komen zodat het niet zou opvallen,hoor je na een klein artikeltje van het bestuur op hun site niets meer.

Ik hoop dat u beseftdat dit in wezen een poging was om de boel te bedonderen  dus er gewoon fraude is gepleegd. En men zeker niet moet proberen personen een hand boven het hoofd te houden want dan is het de volgende keer weer raak.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

nbpigeon
17 oktober 20
GezondheidDe prijzen voor het komende jaar worden tijdens de ruiperiode gemaakt. Dat feit verkondig ik al jaren. Regelmatig hoor ik nog, dat liefhebbers na de vluchten een tijdje afstand nemen van de...

Columnist in Spotlight

rogier 21
25 oktober 20
Lissewege 21 oktober 2020 Op 12 oktober...
rc1010
12 oktober 20
Mijn vader zei dikwijls....AN  JE EIGEN ZELVEN ,...
roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...
charles
25 augustus 20
Duivensport is bikkelhard. Ik ga even terug in...
rc16 1
19 augustus 20
Dit wordt een moeizaam geschreven  dagboek . Ik...
roger 29 7
30 juli 20
Ik ga er geen doekjes om winden . Het was...
Roger
22 juli 20
Duivendagboek 19 juli 2020   Elk jaar krijgen we...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40