Gerard Dekker

Belangrijk !
Wat is belangrijk, de duivensport, ja voor velen van ons is dit een belangrijk deel van het leven.
We kunnen ons onderdompelen in de gedachte goede duiven te hebben, we kunnen dromen van prachtige overwinningen, we kunnen ons heer en meester voelen, maar ook o zo klein. Kortom duivensport, heel veel facetten.
Leven, dat is toewerken in gedachte en in de praktijk naar de kweek, het plezier dat je beleefd aan het opgroeien van je jongen. Maar het leven is ook vaak met je billen tezamen geknepen kijken naar de capriolen van die jongen bij het uitwennen en hun eerste rondjes rond het hok.
Beleven doen we de vluchten, althans het gehele traject er naar toe en we beleven en ondergaan ook de spanning van het lossingsein tot het vallen van de eerste duif op het hok.
Vreugde en teleurstelling zijn afhankelijk van de aankomsten van onze duiven. Vreugde over een behaalde vroege prijs en soms teleurstelling, gewoon omdat het niet of weer niet gelukt is om juist op die vlucht waarvan je dacht “dat wordt hem” niet het gedroomde resultaat wordt gehaald.
Wilskracht hebben wij als liefhebbers, een ijzeren wilskracht. Is het vandaag niet dan toch morgen wel. Vrijwel elke liefhebber gaat wekelijks onverdroten verder. Soms beloond met het beoogde resultaat en soms alweer vooruit kijkend naar een volgend vliegonderdeel. Want ja op een bepaald moment zal het toch zeker wel.
Erkennen, dat is moeilijk, zelf zien dat je het niet helemaal in je vingers hebt en toch plezier blijven houden in je duiven. De gedachte, we kunnen niet allemaal kampioen zijn is nog niet zo een slechte en ook de gedachte van, ik wil en ik zal toch eens een eerste spelen mag je als duivensporter eigenlijk nooit loslaten.
Gevoel, het gevoel hebben dat je met plezier tussen je duiven bent, het gezellige samenzijn in de club, jezelf na de vlucht verbijten of een vreugdedansje maken. Allemaal duivensport, mooie duivensport !
Maar wat echt belangrijk is moge ook duidelijk zijn. Een leven zonder ziekte of zeer van allen die je lief hebt. Want naast al die belangrijke dingen in de duivensport staat de gezondheid van je naasten en van jezelf op nummer 1