Gerard Dekker

Comb. Janus en Jannus Kat winnen 1e jonge duivenvlucht.
De jonge duiven werden ingekorfd met de bedoeling in het belgische Brecht te lossen, echter dat kon geen doorgang vinden omdat er daar teveel Belgische liefhebbers zitten die duiven van hun vluchten terug verwachten. Dus werd de container terug gereden naar Minderhout.
In Minderhout werd het wachten op goed weer op de vluchtlijn, dat zou niet komen. Ondanks vele waarschuwingen van ervaren liefhebbers werd door de lossingscommissie toch het besluit genomen om na 15.00 uur de onervaren jonge duiven los te gooien, met een dramatisch verloop als gevolg. Een beslissing die zeker nog een staartje zal hebben.
De jonge duiven in Minderhout werden om 15.20 uur gelost en de 1e duif die viel bij de vader en zoon combinatie Janus en Jannus Kat in Westzaan arriveert om 16.45.47 uur en maakt een snelheid van 1359.344 meter per minuut, een dikke 81 kilometer per uur.Ze maken trouwens een dubbelslag want ook de 2e Zaanse prijsduif valt op hun hok. Ze hebben er 48 mee en draaien er 25 in de prijzen. Chapeau en gefeliciteerd.
Voor de 3e en 9e plaats gaan we naar Bert Braspenning in de Wijde Wormer, hij had er 24 mee, draait  er 14 en begint met zijn 22e getekende.
Pascal Jongsma uit Wormerveer mag dan één van de jongste duivenliefhebbers van de Zaan zijn, zijn prestaties zijn daar niet minder om want hij begint met een mooie 4e en 8e prijs. 36 mee, 14 prijzen en begint met zijn 12e getekende.
Van Wormerveer naar Assendelft waar Marcel Kroon er 48 had ingezet, begint met zijn 22e getekende en er 22 totaal in de prijzen heeft.
De 5e en 6e plaats zijn voor Jan en Joke Kaman die ook al de 1e prijs behaalde op de vlucht vanuit Bourges. Ze hadden 92 duiven in het concours en draaien beginnende met hun 22e getekende 20 duiven in de prijzen.
Voor de laatste prijs binnen de top 10 zakken we af naar Zaandam waar de Comb. Moes, met 60 duiven in concours de 10e prijs pakt, ze beginnen met hun 30e getekende en hebben 23 duiven in de prijzen.
Minderhout was geen makkie voor onze onervaren jonge duiven en eigenlijk had er helemaal niet gelost mogen worden, maar goed we korven in met het volste vertrouwen dat er goed met onze toekomstige kampioenen wordt om gegaan. Helaas is dat vertrouwen op deze vlucht ongegrond gebleken.
Top 10 Zaanse Concours Commissie
1 en 2 A.Kat & zn (SV), 3 en 9 B. Braspenning (BVZ), 4 en 8 P. Jongsma (SV), 5 M. Kroon (ZN), 6 en 7 J & J. Kaman (PD), 10 Comb. Moes (BVZ)