Gerard Dekker

Pascal Jongsma wint jonge duiven Quievrain.
Nog 841 jonge duiven stonden er van de Z.C.C. leden in het Belgische Quievrain, waarvan 21 stuks van Pascal Jongsma.
De race ging over ongeveer 24 kilometer en er werd gestart om 10.45 uur nadat alle weersnarigheden waren opgeruimd en de duiven met een ruime wind in de staart aan de wedstrijd konden beginnen.
Met maar liefst 1716.562 meter per minuut, bijna 103 kilometer per uur wist de 1e Zaanse duif van Pascal die woont in het uiterste noorden van Zaanstad in Wormerveer de wedstrijd naar zich toe te halen. Dat Pascal zijn jonge duiven in een perfecte conditie heeft mag blijken uit het feit dat hij niet alleen de 1e prijs pakt maar ook de 5e en 6e plaats bezet. Chapeau Pascal. Van de 21 ingezette duiven draait hij er 9 in de prijzen en begint met zijn 12 getekende.
De 2e plaats valt bij nieuwkomer in de Zaanse Concours Commissie Richard van Panhuis uit Wormer, Richard voorheen wonende in Leersum had daar al laten zien van wanten te weten en laat in onze C.C. zien dat hij stoute plannen heeft voor de toekomst. Van de 34 mee pakt hij 14 prijzen te beginnen met de 24e getekende.
Nummer 3 deze week valt bij Z.C.C. voorzitter Ronald Molenaar en zijn vader in Zaandijk. Zij zijn dit jaar na een verhuizing opnieuw gestart en van meet af aan doen ze weer mee om de topplaatsen. 39 duiven in concours en 19 prijzen.
De 4e plaats is voor Ruud Moes en Zonen in Zaandam, die werkelijk elke vlucht van voren zit. Naast de 4e plaats pakt hij ook de 6e stek. 45 mee, 17 in concours en hij begint met zijn 3e getekende en dat betekend dat ook de attractie naar hen gaat.
In Wormer zit nog een vroege die zich meldt op de 7e plaats bij Fred Pfersich. Hij had er 20 ingezet, begint met zijn 19e getekende en draait er 3 in de prijzen.
Dan op 8 de gekende combinatie Jan en Joke Kaman die ook de 10e plaats pakken. Als ze meedoen, doen ze dat altijd voor een topplaats, zo ook deze week weer. 52 duiven ingezet, 20 in de prijzen te beginnen met hun 46e getekende.
Top 10 Zaanse Concours Commissie.
1, 5 en 9 P.Jongsma (SV), 2 Comb. v. Panhuis (KO), 3 Comb. Molenaar en zoon (SV), 4 en 6 Comb. Moes (BVZ), 7 F. Pfersich (KO), 8 en 10 Comb. J. en J. Kaman