Spotlight

maandag 21 januari 2019

Fondsnippers: Met beide benen op de grond blijven staan – Dokter en patiënt- Hou het simpel en zoek het niet in de verkeerde dingen – Selectie, echt goede duiven en goed hokmanagement als uitgangspunt. – Seizeon 2019 weer gestart - Mijn laatste veiling met jongen ut echte toppers bijv, het Supertrio.

Eerbetoon en vele prijzen/bokalen!
De laatste weken vielen me veel mooie huldigingen ten deel. Prima georganiseerd en daar wil ik deze organisaties dan ook voor bedanken! Top geregeld allemaal en je moet het maar doen. Gerund door vrijwilligers. Ook waren het stuk voor stuk voor stuk gezellige events waar ik vele sportgenoten en vrienden mocht spreken. En er komen er nog een aantal zoals Europabeker, Arge Euskirchen, SNZH, De DUIF, Glazen Stad. Ik kan niet altijd zelf erbij zijn door drukte van de TopPigeons activiteiten maar ik doe mijn best.

Het was een hele waslijst en Ik noem zo voor de vuist weg: Fondclub Midden Limburg Winnaar Bony klassement(en), DE ZLU met 2e Nat.Marathon (3e 8 get.), 4e Wesm (3e 8 get.), 2e ZLU kampioen, 3e TopPigeons Champions League., 1e Asduif Perpignan, 2e in de PIPA IATP Ranking 2018 enz., 9e Int Fond Gouden Duif, 9e Euskrichen Grootmeester Podium enz.

De ZLU blijft iets speciaals!
De internationale fondvluchten (ZLU) blijft toch een prachtig spelonderdeel ne voor mij persoonlijk de Champions League van de duivensport ook al omdat je allemaal direct tegen elkaar speelt in één concours! En met een prachtig afsluitend feestweekend, namelijk de ZLU Sterrenshow.

Resultaten uit het verleden ....
Iets om trots op te zijn en dat ben ik ook. Maar oppassen dat je niet gaat zweven want resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst mensen. Er is geen hardere sport dan duivensport. Het ene jaar ben je de dokter en het andere jaar de patiënt hé. Ik loop al heel wat jaartjes mee en geniet er vooral van. Zeker na zo’n zeldzaam zwaar en mooi seizoen geeft dat heel veel voldoening want het is toch een beetje mijn levenswerk om een prachtige fondstam op te bouwen. En als het dan lukt is het des te mooier. Mijn plezier haal ik vooral uit de omgang met de duiven en de ontwikkeling van mijn fondkolonie. Niets is mooier dan te puzzelen over de koppelingen, welke lijn door te ontwikkelen. Prachtig …… Na de verkoop een aantal jaren terug komen we steeds meer “back on track”. Het kan best nog beter dat realiseer ik me terdege. Zo zit ik ook wel in elkaar. De ambitie en het plezier zijn zeker weer terug en dit komt ook door een aantal vrienden die me helpen en scherp houden.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur.
In mijn hoofd maar ook op de hokken ben ik al bezig met het nieuwe seizoen en de verdere toekomst. Vandaag zijn de 1e duiven weer geënt en woensdag volgt deel 2. Ook krijgen ze een endo ecto druppel. Dit jaar een combi enting paramyxo -pox – herpes. Alle duiven weer eens in de handen gehad en de raderen draaien. Vooral veel denkwerk en planning nu. Keuzes ook in welke richting verder te kweken en met welke duiven/koppelingen. Vanaf medio februari gaan we weer echt starten. De hokken worden keurig bijgehouden en de vliegduiven trainen met enige regelmaat. Onderhouden heet dat. Oppassen dat ze niet te zwaar worden en dat geldt dan vooral voor de vastzitters.

In de kern is duivensport niet zo moeilijk vind ik. Goed spelen met duiven doe je met goede duiven, een strenge selectie en een helder plan en aanpak en een goede omgang met je duiven. Dat moet je een beetje in je vingers hebben. Op de zware fond komt daar wat meer geduld bij kijken (maar ook weer niet teveel). Van een ezel maakt niemand een renpaard.
Als je goede duiven hebt en één of meerdere lijntjes die doorkweken hoeft duivensport niet moeilijk te zijn. Vooral voor de fond geldt des te meer dat de kwaliteit boven alles gaat. Ze kunnen het aan of ze kunnen het niet aan. Veel zit daar niet tussen.
De duiven aandacht geven, goed verzorgen en ze de nodige km’s laten doen helpt om de zware fond succesvol te spelen. Het seizoen is kort en begint laat dus een juiste seizoensplanning is ook erg belangrijk. Hardlopers zijn doodlopers. Fondsport is vooral geduld hebben en je troefkaarten lang op zak houden.

En wat je op termijn zeker niet veel verder helpt is er teveel aan rommelen. Natuurlijk worden er successen behaald met allerlei trucs en ingrepen. Maar op de langere termijn kom je er niet verder mee is mijn persoonlijke overtuiging. In het verleden heb ik ook wel eens wat geprobeerd maar het leidt alleen maar af waar het omgaat. Een goed hokmanagement en echt goede duiven.

Strenge selectie is een voorwaarde voor succes.
Je kan beter je heil zoeken in strenge selectie. Niet alleen op de prestaties maar ook op de natuurlijke weerstand. Ze moeten in staat om zonder al teveel ondersteuning en fratsen meerdere malen per jaar een grote klassieker succesvol af te werken. Neem snel afscheid van de zwakke exemplaren en liever nog de hele lijn. En voor de echte sport geldt dat papier van de stamboom heel geduldig is. We vliegen met echte duiven atleten en die moeten het mooie weer en het verschil maken. Alleen als er echt iets aan mankeert of voor een controle de man met de witte jas opzoeken, maar veel voorkom je door strenge selectie op gezondheid en prestaties. En daarin kan je niet streng genoeg zijn vind ik.

Zware fond is zeker nog geen 100% systeemspel en als je start met een goede basis kan je door een strenge selectie ver komen Dit doe je vooral door ze te spelen en uit testen op het echte werk maar de duiven moeten wel een eerlijke kans krijgen en in goede conditie zijn.
Hier op de hokken krijgt een duif tijd om duif te worden en weerstand op te doen. Als jong laat ik ze eerst duif worden en ze gaan slechts een paar maal in de mand en soms ook geen eens. Duiven met fouten gaan er zo wie zo uit.

Als jaarling mogen ze vanaf april aan de bak het gehele programma met aantal dagfondvluchten doen en liefst als ze goed zijn daarbij ook een internationale klassieker en soms wel 2. Hiervan kom ik wel terug. Als ze zich gelijk laten zien mogen ze blijven zitten tot het jaar erop.
Als 2 jarige mogen ze echt aan de bak en worden ze 2 maar vaak ook 3x op een Internationale vlucht gespeeld. Alleen met het beste kan men verder . Zo is ook mijn Asduiven lijn ontstaan. Ontstaan uit toppers gekweekt uit toppers (Jonge Stayer – Beer – Tarbes – Paarsborst – Wijnands Asduiven)Ik prijs me dan ook gelukkig dat heel veel echt goede duiven heb bezeten en nog steeds bezit. Momenteel zitten er 3 1e ZLU Asduiven op de kooi en wie kan dat zeggen?

Bijna jaarlijks staan er weer nieuwe toppers op. Soms zit er ook wel eens een slecht kweekjaar bij. Percentage gewijs worden hier veel nieuwe toppers gekweekt. Niet allen op eigen hok maar ook bij vele anderen. En dat komt door perfect bewezen basismateriaal en het kweken met veel asduiven of kinderen daarvan . Ook bij anderen veel mooie referenties .Misschien ben ik wel het meest trots op wat vriend Carlo Dominicus heeft gepresteerd met duiven merendeels van hier. Super leuk en ook de andere referenties mogen er zijn.

Echt goede duiven zijn er niet veel en als je die een paar hebt kan je ver komen. Dit jaar waren het ook een 4-6 tal duiven verantwoordelijkheid voor het mooie weer. Oa het Supertrio maar ook de DELTAMAX – BLAUWE ZOT timmeren aan de weg en er komt een rits 2-jarigen aan waar ik wel wat van verwacht. Uit deze toppers biedt ik nu jongen aan in een selecte veiling op TopPigeons. De laatste kans om daar nu iets van te bemachtigen. Succes!

Hier de link:

https://auctions.toppigeons.com/…/langua…/nl-NL/Default.aspx

zondag 20 januari 2019

BOXTEL - Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed. Eén keer telden ze 35.000 euro neer voor één duif.

Het Chinese bezoek aan Boxtel is exemplarisch voor de manier waarop rijke Chinezen de postduivenmarkt veroveren. De kleine eenvoudige duivenmelker kan voor honderd euro niets bijzonders meer kopen. Het actiefste zijn de Chinezen in België. Daar verkocht een duivenmelker 800 duiven voor zes miljoen euro. Zo bont is het in Nederland nog niet. Berry: "Maar als je echt goede duiven wil hebben, die zijn niet meer te betalen."

Dit Chinees pakje sigaretten is het bewijs. Duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel verkocht duiven aan rijke Chinezen. Die kopen overal de betere duiven op voor grof geld...

 

Miljoenen

Een topduif kost minimaal 50.000 euro. Maar er is laatst één duif aan Chinezen verkocht voor één miljoen, weet Berry: "Elk jaar worden die prijzen hoger zeg maar. Een gewone liefhebber kan zulke duiven niet meer betalen. Dat was twintig jaar geleden wel anders, toen kon je overal nog topduiven kopen voor ongeveer vijfhonderd gulden." (250 euro). 

Vergrijzing

Niet alleen de duiven zijn grijs, ook de duivensport is sterk vergrijsd. "De gemiddelde leeftijd is 63", zegt Berry, die met zijn 51 een jonge duivenmelker is. Omdat de sport vaak honderden euro's per maand kost, is een Chinees bezoekje vaak wel mooi meegenomen. Het geld dat de Aziaten hier uitgeven, kan dan weer in de sport worden gestoken.

"Voor 99 procent van de duivenhouders maakt het weinig uit, want die kopen toch geen dure duiven. Die houden gewoon wat duiven aan huis en binnen de vereniging", aldus Berry. In China is voor rijke mensen het bezit van duiven vooral een prestige kwestie. Met races van topduiven verdienen ze vaak miljoenen. 

zaterdag 19 januari 2019

Voorwoord bestuur


Terwijl in duivenland de voorbereidingen voor het nieuwe vliegseizoen in volle gang zijn en we uitkijken naar het voorjaar, lijkt Koning Winter komende week toch echt Nederland te bezoeken. Het voorjaar laat dus nog even op zich wachten. Dat geeft afdelingen, verenigingen, leden en ons als NPO de gelegenheid om alle voorbereidingen te treffen en uiteraard houden we u via onze website, Facebook en deze wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte. Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Dan horen wij dat graag. Veel leesplezier.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 

Update Werkgroep Eerlijk Spel
 

Als werkgroep informeren wij jullie graag over onze werkgroep en de actuele status
 
HOE IS DE WERKGROEP TOT STAND GEKOMEN EN WAT ZIJN DE TAKEN:
 
De gezamenlijke secties en platforms hebben eind september 2018 de Werkgroep Eerlijk Spel aangesteld met de volgende opdrachten:
 • Onafhankelijk het onderwerp “Eerlijker Spel” onderzoeken en in kaart brengen.
 • Op basis van dit onderzoek concept voorstellen uitwerken die door de secties, platforms of afdelingen gebruikt kunnen worden om concrete voorstellen voor de ALV van maart of november 2019 in te dienen.
 • Het verdere proces opvolgen en bewaken.
 
WAT IS HET UITGANGSPUNT VAN DE WERKGROEP EERLIJK SPEL:
 
Als Werkgroep hebben we besloten om de leden 2 maanden (oktober + november 2018) de kans te geven om voorstellen in te dienen m.b.t. het thema “Eerlijker Spel” en deze voorstellen te gebruiken als basis voor het onderzoek en de concept voorstellen. Hierover hebben we destijds richting de leden en afdelingen meerdere malen gecommuniceerd via diverse media.
 
WAT IS DE STATUS VAN DE VOORSTELLEN DIE DOOR DE LEDEN IN OKTOBER EN NOVEMBER 2018 ZIJN INGEDIEND:
 
Uiteindelijk zijn er door de leden in totaal 353 voorstellen ingediend en dat is natuurlijk een enorm aantal en we willen alle leden hiervoor heel hartelijk bedanken. We hebben in bijgaand overzicht alle voorstellen samengevat en geclusterd in hoofdgroepen.
 
De 353 voorstellen kunnen in de volgende 7 hoofdgroepen ingedeeld worden:
 1. Inkorfbeperking op basis van aantallen (151 voor / 70 tegen)
 2. Invliegduiven toestaan (115 voor / 13 tegen)
 3. Over- en invliegduiven later los (62 voor / 13 tegen)
 4. Herindelen vlieggebieden/sectoren (55 voor)
 5. Lijst indienen voor seizoen met gelimiteerd aantal duiven die mee mogen doen aan de wedvluchten (48 voor / 15 tegen)
 6. Uitslagen splitsen in klassen (38 voor / 6 tegen)
 7. Vliegen in verschillende divisies (20 voor / 9 tegen)
 
Voor deze zeven hoofdgroepen hebben we als Werkgroep inmiddels concept voorstellen uitgewerkt die jullie in bijgaande presentatie kunnen terugvinden.
 
OVERLEG WERKGROEP EERLIJK SPEL MET DE AFDELINGEN, NPO, SECTIES EN PLATFORMS OP 12 JANUARI IN PAPENDAL:
 
Afgelopen zaterdag 12 januari hebben we als Werkgroep Eerlijk Spel een zeer positief en opbouwend informeel overleg gehad met alle afdelingen, de NPO, de secties en platforms.
 
Tijdens dit zeer positieve overleg zijn de volgende zaken aan de orde gekomen:
 • Samenvatting en toelichting van de 353 voorstellen van de leden.
 • De concept voorstellen van de Werkgroep zijn door de Werkgroep gepresenteerd en verder toegelicht.
 • Gezamenlijk met alle partijen is afgestemd wat het verdere tijdspad wordt.
 
Wat is er tijdens dit overleg door alle partijen afgesproken:
 • Concept voorstellen 2+3 (invliegduiven toestaan) zullen uitgewerkt worden tot een concreet voorstel en door de secties ingediend worden voor de ALV van maart 2019.
 • Alle overige concept voorstellen (1,4,5,6,7) zullen de komende maanden in overleg met alle partijen nog verder uitgewerkt worden en als concrete voorstellen ingediend worden voor de ALV van november 2019.
 • Als de concept voorstellen 1,4,5,6,7 de komende maanden verder zijn uitgewerkt tot concrete voorstellen, dan dient hierover goed gecommuniceerd te worden richting de leden en afdelingen met duidelijke uitleg.
 • Op korte termijn zal onderzocht worden of het mogelijk is om komend seizoen in enkele afdelingen een pilot te gaan draaien voor de concept voorstellen 1,4,5,6,7 om data te verzamelen en te kunnen evalueren na het seizoen.
We vertrouwen erop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de actuele status en als jullie vragen of opmerkingen hebben kunnen jullie die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Werkgroep Eerlijk Spel
Bob Berendsen - sectie vitesse/midfond
Jim van Ingen - sectie dagfond
Arie Heezen - sectie marathon
Boris Dirks - platform jong
Marc Palinckx - sectie jonge duiven
 

SECTIES / PLATFORMEN
Nieuwsbrief Platform Jong

 

Eindelijk is er een nieuws vanuit het Platform Jong. Hoewel we als platform tot op heden niks hebben gepubliceerd, betekent dit niet dat we niks gedaan hebben. En om te zorgen dat duidelijk is wie we zijn en wat we doen, brengen we vanaf nu regelmatig een nieuwsbrief uit om jullie te informeren.
vrijdag 18 januari 2019

Als een komeet schieten de laatste jaren de combinatie Smeets –Pernis
Uit Urmond naar grote hoogte.
Twee prachtige zilveren plakken wist de combinatie Robin Smeets en Piet Penris in de wacht te slepen in het slopende ZLU seizoen van 2018! Op Marseille winnen ze de 2e Nationaal en 2e Internationaal en op Barcelona winnen ze in de prestigieuze GOUDEN ASDUIF-rangschikking ook een zilveren medaille. Deze prijzen werden behaald door twee ongelooflijk goede duiven, de vaandeldragers van hun sterke fondhok welk in de achtertuin van Robin’s ouders , woonachtig in het Limburgse Urmond, staat.
Laten we niet uit het oog verliezen dat deze combinatie ook heel sterk speelt op de programma vluchten , als ware kampioenen nemen ze echter na dit seizoen hier van afstand
Alle programma duiven gaan in de verkoop en de toekomst ligt vanaf 2019 alleen nog maar op de zware fond. Zowel middag lossing als ook ochtend lossing,
Het moet allemaal een beetje rustiger worden, Zeker omdat Robin een drukke baan heeft en een jong gezin, zodoende kan hij niet meer zoveel bij Piet en zijn moeder zijn, dat kost zoveel tijd en energie, dat er besloten werd om een hokje voor jonge duiven te bouwen op het woonadres van Robin, waar hij onder de naam van zijn zoontje met de jonge duiven gaat spelen
Verder wordt er niets gewijzigd en blijft de Combinatie Smeets-Penris nog jaren bestaan en met hopelijk nog heel mooie resultaten
Het sprookje begon eigenlijk in 2004 toen , en dat bleek achteraf is de basis gelegd voor een toekomst waar ze nu zijn. Niet dat dit het einde is, maar de top van de berg is in zicht.

Terug naar de geschiedenis; Moeder Pernis was in een ver verleden bij een vriendin op bezoek en zag daar bij dat gezin sierduiven vliegen en wel de Birmingham rollers, De kunsten die deze duiven lieten zien gaf haar zoveel bewondering dat, toen ze het thuis aan haar man vertelde, Deze schat voor haar een hokje timmerde , en daar kwamen de eerste Birmingham rollers. Al gauw werden er dat meer, en er zat ook wel een gekregen en aangevlogen postduif tussen
Leuk maar het moest niet teveel worden. omdat ze dachten dat alle duiven geschikt waren voor terugkeren naar huis, werden een groot aantal in een mand gestopt en 5km weggebracht. Tot teleurstelling kwamen alleen een paar postduiven terug, de rest nooit meer gezien, vanaf dat moment, alleen nog maar postduiven. Zoon Robin begon zich inmiddels ook voor de duiven te interesseren , en het vervolg is inmiddels bekend. We stoppen in 2004 ;Robin mocht met Jos Martens – plaatsgenoot en leermeester naar de Gebr Kuipers in Neer Later volgden daar nog duiven bij van Jos Martens, van H Martens, van Wijnands en zn, en ook soort Jellema via Habraken –Verbaandert uit Veldhoven, Huub NIjsten Geulle - Daalmans Elsloo en Lei Martens
Ja de Jos Martens , met de grote Kampioen-mee naar de gebr. Kuipers in Neer. Jos heeft zijn basis duiven daarvandaan gehaald. Robin kreeg van de gebr. 4 jonge duiven mee. En nu in 2018 zitten nog steeds drie van de vier duiven door hun stam. Niet wetende dat er een groot verschil is tussen programma duiven en fond duiven, speelden zij in middels samen met vader Piet alle vluchten. Schitterende hobby voor beide. Pas later bleek hoe waardevol de duiven van Gebr Kuipers waren. Maar toen waren ze al een jaar of zes oud. En zijn ze naar het kweekhok verhuisd Zegt Robin; Wij zijn in 2009 begonnen met de lat hoger leggen en alleen de allerbeste laten zitten.
Vanaf 2009 begonnen de mannen vroege duiven op de grote fond te draaien, waarbij een hele mooie uitslag op Provinciaal Periqueux (ochtendlossing) de energie gaf om vol op de marathon door te gaan: 36, 84, 109 en 318 met 4 duiven mee tegen 3.620 Provinciale duiven op hun debuut gaf een enorme boost.


Twee van die Kuypers duiven zijn de huidige stamduiven, waarbij aangetekend dat de “Oude Kuypers van 2004” zich ontpopte tot de stamvader van hun kolonie. Op 14-jarige leeftijd is deze duif nog ontzettend fris en fruitig en bevrucht nog alles. Hij is de vader van Avatar, de 2e Gouden Barcelona duif over 3 jaar. Avatar won de 51e Nationaal Barcelona in 2016, 115e Nationaal Barcelona in 2017 en 227e Nationaal Barcelona in 2018 en behaalde hiermee de zilveren plek in de NATIONALE GOUDEN ASDUIF rangschikking.
Zijn nest-zus, de tweede Gebr. Kuypers-duif uit 2004 welke een grote stempel op de Smeets-Penris kolonie heeft gedrukt, staat aan de basis van de 2e Internationaal Marseille 2018. Deze super doffer, Bennie Batman vloog in 2016 en 2017 al de 272e en 263e prijs Nationaal van Marseille en is met de 2e Nationaal in 2018 erbij de 6e Nationale Asduif Marseille over 3 jaar geworden en vloog dus als klap op de vuurpijl de 2e Internationaal het afgelopen seizoen.
Kampioenschappen
2017:
4e Nationale Marathonkampioen ZLU
1e Duifkampioen Grote Fond SSM
2e Generaal fondkampioen SSM
2e Euregiokampioen ZLU 1e Get
2e Generaal Morgenlossing 1e getekende FML
3e Generaal Morgenlossing FML
4e Generaal fondkampioen Limburg
5e Keizerkampioen Club der Azen
6e Duifkampioen Grote fond Limburg
8e Hokkampioen Grote fond Limburg
8e Euregiokampioen ZLU 1e 2 getekende
12e Int Nationaal Asduif Barcelona

2018:
1e Euregionaal Marseille
1e Asduif Overnacht SSM
2e Generaal fondkampioen SSM
2e GOUDEN Barcelonaduif Nederland
2e Nationaal/Internationaal Marseille

6e Nationale Asduif Marseille (3 jaar)
6e Internationale Asduif Barcelona (3 jaar)
11e Generaal kampioen Limburg
13e Internationaal Asduif Marseille (3 jaar)

2e GOUDEN Barcelonaduif Nederland (met Avatar)
2e Internationaal Marseille
6e Nationale asduif Marseille over 3 jaar!!
6e INTERNATIONAAL asduif Barcelona over 3 jaar!
13e Internationaal asduif Marseille over 3 jaar!!
1e Euregionaal Marseille
1e Asduif Overnacht SSM (Met de “38”), 1e Asduif Vitesse SSM, 2e Generaal fondkampioen SSM
2e Generaal kampioen Algemeen SSM, 11e Generaal kampioen afdeling Limburg.
Moeder is halfzus van de 2e Gouden Barcelonaduif 2018 van Nederland


De 10-2030546 (de 46)

Deze doffer is de eerste duif welke bij ons echt een topduif is geworden.
Hij vloog in zijn carriere reeds:
1e Marche 1105 duiven
3e Pithiviers 928 duiven
5e Charleville 928 duiven
5e Epernay 1017 duiven.
70e Marche 1.105 duiven
2e Charleville 1.125 duiven
16e Rethel 1.043 duiven
62e Reims 1.048 duiven
3e Sezanne 951 duiven

Hiermee werd hij 2e Vitesse kampioen Samenspel Maaskant.


De 12-1935302 (de Djaïr)

Deze doffer vloog vorig jaar al als jaarling een 2e eendaagse fond kampioen Samenspel(na een andere doffer van onszelf)

De Djaïr is een duif met een dieselmotor, zo wordt hij hoe langer het seizoen duurt en hoe verder de vluchten gaan gaarne het seizoen beter. Het is een duif wat het liefst zwaar weer heeft. Zo vloog hij als jaarling al eens 8e NPO La Souteraine, waarbij het 30 graden en kopwind was. De duiven vlogen toen bijna 10 uur!!!

Dit jaar bewees hij weer zijn klasse.
Na 5 prijzen op de programma vluchten kwam hij op de dagfond als volgt:
49e Bourges 796 duiven
6e Mont Lucon 395 duiven
2e Argenton 215 duiven
13e Bourges 160 duiven

Uiteindelijk resulteerde dit in 1e Eendaagse fond kampioen Samenspel Maaskant en 11e Duifkampioen afdeling Limburg

De laatste duif is een talent van ons.

De 14-1349722 (Nisra)
Een jonge doffer met veel potentie voor hopelijk de toekomst
Hij vloog 5 prijzen voordat de fond vluchten jonge duiven begonnen.
Op deze vluchten wist hij telkens zijn prijsje te pakken.
Maar op de zware fond vluchten liet hij pas echt zien wat hij in zijn mars had:
5e Troyes 798 duiven
65e Sens 653 duiven
8e Gien 247 duiven

De 15-1121503 TRU RUZEL

3e Kamp Grote fond 2016
6e Kam[pioen grote fond 20172015; 112 npo Bergerac; 13e Provinciaal Cahors 2086d;
2017; 22e NPO Limoges 198e NPO Bergerac;\ 18e NPO Bergerac; en is halfzus van de 2e Internationaal Marseille
DE 13-1539677 DE AVATAR

2e Nationaal en 6e Internationaal Asduif Barcelona over drie jaar.
2016; 51e Nationaal Barcelona en 133e Internationaal Barcelona
2017;115e Nationaal Barcelona en 367e Internationaal Barcelona
2018; 227e Nationaal Barcelona en 627 Internationaal Barcelona 12keer mee op de zware fond en 11 keer prijs.

De Verzorging ligt grotendeels in de handen van Piet
Voeren - los laten. Trainen- lappen- poetsen etc . Robin heeft de hele administratie onder zijn beheer en bepaalt met Piet samen welke duiven wanneer gespeeld worden
Het duiven bestand bestaat uit 25 kweekkoppels 60 vliegduiven en 60 jonge duiven zal allemaal wel iets minder worden nu de programma duiven weg zijn. De Kweek begint voor de kweek-koppels eind december ook de fond duiven worden dan gekoppeld en van de 2e ronde worden eieren overgelegd. Eind maart wordt alles gekoppeld en wordt er overgeschakeld op het weduwschap spel. Hier zijn geen aparte weduw duivinnen nodig,want de beste weduwnaars krijgen een kweekduivin als partner. Dat deze duivinnen niet los komen schijnt geen enkel probleem te zijn. Duivinnen worden niet gespeeld de vliegduivinnen van de doffers gaan op ook op weduwschap. Maar dan de omgekeerde volgorde als bij de weduwnaars. Hier blijven de kweekdoffers, die nu als weduwman dienen thuis.
Het medische plaatje is als bij veel liefhebbers, zijn bezoeken voor het seizoen een dierenarts om alles te laten onderzoeken, en bij geen klachten gebeurt en niets. Tijdens het seizoen krijgen ze af en toe iets voor de luchtwegen Het overbekende middel S.A.S werkt zeer bevredigend. Als aanvulling op het voer krijgen ze pinda,s -P40- -Kurkuma en een fruitblenchdrap over het voer.
Dat is het overgebleven fruit drap uit een blender nadat ze voor zich zelf fruitsap hebben geperst. Bij thuiskomst licht voer en daags daarna volle bak zoveel ze lusten en verder vind je hier altijd knoflook in het water. Regelmatig een rooktablet en met regelmaat alles met chloor reinigen. Dus U begrijpt, Piet heeft hier een dagtaak aan.


©Hans Schuttelaar

vrijdag 18 januari 2019

Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 4 Perpignan 03/08/2018

 
donderdag 17 januari 2019

Alweer 14 dagen op weg...

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, zowel op sportief- als op gebied van uw gezondheid.

Het nieuwe jaar begon in huize Dijk met een tweede trip van Alblasserdam naar de ZLU manifestatie in de grote RODAHAL in Kerkrade (Lb). Een leuk uitstapje samen met onze vrienden LEON en MARIAN ROKS uit het Brabantse Standdaarbuiten. Leon had met zijn duiven het afgelopen seizoen op de (zware) vluchten van de lange adem weer dusdanig vroeg gepakt dat hij wederom 2 fraaie vazen/bokalen in ontvangst mocht nemen. Ik blijf het zeggen: "Wat is het toch een geweldige happening die ZLU-huldiging"... En uiteraard SUPERGAAF voor vriend Leon. Het vele uren durende spektakel van de prijsuitreikingen was de moeite waard. Het werd een gezellige middag- en avondvullend programma wat doorliep tot in de late uurtjes...

Voor mij is dit nog steeds een van de leukste uitjes die wij hebben meegemaakt!!

Zo wisten wij vorig jaar gewoon niet wat wij meemaakten toen wij na onze nationale en internationale overwinning vanuit AGEN / BORDEAUX ook bij de ZLU-huldiging in Kerkrade terecht kwamen. Man man..., in 1 woord SUPERGAAF en wat een verademing dat het zo leuk kan zijn in duivenland....!!

RODAHAL

De grote RODAHAL in Kerkrade met uitstalling van de talloze prachtige bokalen. (foto: Evelien)


Ik moet wel zeggen dat je merkt dat er wat verjonging bij moet komen. Vorig jaar werden er reeds twee jongere heren in de organisatie geintroduceerd, maar het blijft wat stoffig wat de leeftijd van de heren organisatoren betreft. Hihi hi... Maar let wel, daarmee is het niet minder gezellig hoor, laat dat gezegd zijn. Want de ZLU is en blijft een SUPER ORGANISATIE ZONDER WEERGA!!

In de grote RODAHAL hebben wij weer veel bekende en onbekende melkers gesproken. Zo heb ik mijn trouwe fan JAN JANSEN weer mogen ontmoeten. Wat een superaardige vent...
Zo hebben we ook ontzettend gelachen met melker en levensgenieter JAN MORSINK uit MARLE. Oh oh, wat een vent is dat. Ik heb respect en bewondering met hoe hij de filosofie van het leven beleeft. Nu hoor ik gelijk mensen denken, of wellicht hardop zeggen, ja snap ik..., makkelijk wanneer je zoveel geld hebt en riant woont dan is dat makkelijk zat. Maar ik zie dat toch een beetje anders... Nee, deze man kent het klappen van de zweep. Hij heeft daarbij een fijn soort humor en een energieke kijk op het leven. Een half uur met hem aan de tafel praten en je hebt weer energie voor tien. Geloof me...

ZLU huldiging

Gezellig onderonsje tussen LEON ROKS en WIM MULLER (met indrukwekkende snor)... (foto: Evelien)

Het kweken gaat hier op de hokken zijn gangetje en verloopt zoals het moet verlopen. Super benieuwd wat er weer allemaal te tevoorschijn gaat komen. Ik zal de lezers daarvan komende tijd op de hoogte houden met wat 'kiekjes'...

We gaan er weer tegenaan in 2019. Het afgelopen jaar was wederom een jaar met Ups en Downs. Dat zal voor velen zo geweest zijn. Echtgenoot Gero was het afgelopen jaar, sinds het overlijden van zijn vader THEO zijn roer aardig kwijt. Hij is als het ware een beetje vleugellam geweest. Hij is zoekende en misschien wel het meeste naar zichzelf en was, als ik het eerlijk mag zeggen de vreugde van het hebben van duiven min of meer kwijt. Het niet meer even kunnen bellen naar zijn vader om iets te vragen over de duiven, niet bellen over zijn werk of wat dan ook heeft hem lamgeslagen en doen twijfelen aan alles. Het gemis van zijn vader is groot voor hem...
Met de komst van zijn vriend LEON ROKS is Gero langzaamaan aan het bijkomen en hebben ze onderling bijna dagelijks wel even een lulpraatje en dat doet hem goed. Trouwens alle praatjes met duivenmelkers doen hem goed en geeft hem nieuwe energie. Ik bemerk dat hij dat enorm nodig heeft want hij heeft zich het afgelopen jaar niet geheel kunnen geven aan zijn duiven... Daar baalt hij ook van en geeft ook ruiterlijk toe: "ik heb te veel aan jouw overgelaten Eef en had ik anders moeten doen"... En dat gaat dus ook gebeuren. Het verdriet zal minder worden. Het gemis niet, maar hij zal er een manier in moeten vinden om daar mee te kunnen omgaan. Dat gaat ongetwijfeld goed komen...

bij Joost de Smeyter

v.l.n.r. Leon Roks, Joost de Smeyter en Gero Dijk. Drie fondmannen bijeen in huize De Smeyter-Restiaen...

Gero heeft onlangs met zijn maat LEON een leuke dag gehad bij JOOST DE SMEYTER (Melden, BE). Zo zijn JOOST en zijn vrouw ELSIE bijzonder vriendelijke personen met een mooi gezin achter hen. Het stel was uitermate gastvrij voor de twee Hollandse gasten en werd er, hoe kan het ook anders, alleen maar over duiven gesproken... Er is tevens een mooie duivin mee naar Alblasserdam gekomen en is bedoelt voor de kweek. We zijn er dan ook erg blij mee. Samen met zijn maat LEON heeft Gero een fijne dag bij onze zuiderburen beleeft... Het was de lange reis meer dan waard. Een dag met leuke, nee zeer leuke gevolgen waar we mee in onze nopjes zijn...

'GEEN OVERWINNING ZONDER INSPANNING'.

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl

donderdag 17 januari 2019

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Wij wensen u een sportief, succesvol en gezond 2019!

Het is bijna zover dat wij de gouden ringen 2019 zullen gaan verzenden.

Volgende week gaan ze op de post voor diegenen die niet bij de prijsuitreiking van aanstaande zaterdag aanwezig kunnen zijn.

Voor Willem van Maren zal zaterdag zijn laatste optreden zijn als commissielid. Met deze prijsuitreiking zal Willem afscheid nemen van de commissie, na een mooie succesvolle periode van 7 jaar en als mede inititatiefnemer van dit jaarlijkse evenement.

Met dank aan Willem!

Wij hopen op een mooie 8e editie!


GR4R Commissie

Onderstaande brief treft u aan bij de ringen:

Tiel, 14 januari 2019
 
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, 
 
 
Hartelijk dank voor uw deelname aan de 8e editie van de Golden Regio 4 Race!
 
Bijgaand treft u de ringen aan. 
 
De duiven worden verkocht op de volgende zaterdagen in maart: 9, 16, 23 en 30 maart
Duiven aanleveren tussen     12.00-13.00 uur
Bezichtigen                           13.00-14.00 uur
Verkoop                                 14.00-16.00 uur
 
Alle zaterdagen bent u welkom bij P.V. De Verwachting in Tiel, aan de Meidoornstraat 8, in Tiel. 
Bereikbaar via Rinus van Dee op 06-22454582.
 
Graag willen wij weten wanneer u de duiven komt aanleveren. Wilt u dit doorgeven aan Rini van den Bogaard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch op 06-29436917.
 
Met het aanleveren van de jonge duiven dient ook de stamkaart te worden afgegeven.

Alle te vervliegen prijzen worden verdeeld op 50%-50% tussen kweker en speler.

Zodra alle verkopingen hebben plaatsgevonden informeren wij alle kwekers en spelers over de verkochte jonge duiven. 

Het verzoek is om per ommegaande een bedrag van €20,- per ring over te maken, dus totaal €40,-   
op rekening NL81 INGB 0001 3117 48 t.n.v. M. van der Kruk onder vermelding van GR4R 2019. 
 
 
Sportgroeten en tot een van de zaterdagen in maart.
 
 
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.         06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.             0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                  06-53276934

woensdag 16 januari 2019

Wiel Boots uit Kessel Iedereen te vlug af op Reims in Limburg Totaal.

Na een weekje zomerweer werd het toch opnieuw wisselvalliger en waren de voorspellingen voor het weekend van 28 April zodanig dat er werd besloten om de wedvlucht te verplaatsen naar zaterdag en te gaan vliegen op Reims i.p.v. Epernay welke volgens programma op zondag zou worden vervlogen.

Zaterdag was in de vroege ochtend de hemel weliswaar zwaarbewolkt doch later scheen toch de zon even tussen de wolken door. Er werd om 8.30 uur gelost bij goed zich en een stevig zuidwestelijk windje. Dit gaf een voordeel voor de liefhebbers op de verdere afstanden. Er waren 17.957 duiven ingemand door 829 liefhebbers en het was dan ook Wiel Boots uit Kessel die zijn “009” op een afstand van 269 km klokte om 10.52 uur en een snelheid liet uitrekenen van 1895 m/min.

Wiel had 14 weduwnaars ingemand en wint in zijn samenspel CC 2008 drie prijzen t.w. 1-71 en 75 tegen 1751 d. In District 1, tegen 4218 duiven, won hij 5 prijzen 1-97-105-819-929 om in Limburg Totaal eveneens drie prijzen te behalen met 1-324 en 363.

Op de vier Vitesse vluchten mande Wiel 58 duiven in en won hiermee in CC2008 28 prijzen waarbij hij op de laatste drie vluchten telkens een duif in de top 10 klasseerde., t.w. 1-9-10. 

De “Blauwe 009” zat voor de tweede week op weduwschap en won dit jaar zijn derde prijs. Voorgaande jaren wist hij goed zijn prijzen te winnen met o.a. een 2e Rethel (419 d), 8e Rethel (485 d) 30e Charleville (1942 d), 60e Rethel (819 d), 73e Marche (1968 d) etc. Als jaarling was hij Vitesse Kampioen van de vereniging De Maasvogels in Kessel.

Wiel kweekte de “Blauwe 009”, welke nu de naam “De Snelle” kreeg en ringnummer Nl15-1049009 draagt, uit een doffer welke van Jeu Geraets uit Wessem afkomstig is en dit is een zuivere Koen Minderhout. De moeder is ook afkomstig van Ber Janssen uit Belfeld en werd gekweekt uit een doffer welke Ber weer bekwam van Wiel.

Spel en verzorging

Wiel, thans 77 jaar, zit al ruim 50 jaar in de duivensport en speelt mee in de vereniging De Maasvogels in Kessel. Hier voert hij alle taken uit welke bij het inmanden en uitlezen van de klokken noodzakelijk zijn. De spil van de verenging.

In zijn tuin staan 2 tuinhokken waarop 9 kweekkoppels, momenteel nog 14 weduwnaars en een 40-tal jonge duiven zijn gehuisvest.

Zijn bestand bestaat uit duiven van zijn oude Dr. Linssen soort, Ber Janssen uit Belfeld en vanaf 2008 ook de Minderhout duiven via Jeu Gerards uit Wessem.

Zijn 9 kweekkoppels werden begin december gekoppeld en hieruit kweekt hij drie rondes jonge duiven voor eigen spel.

Wiel startte het nieuwe seizoen met 16 weduwnaars welke hij begin februari koppelde en liet ze een jong grootbrengen. De eerste vluchten werden ze ingemand op een groot jong en na thuiskomst vonden ze alleen nog hun duivin en zat het weduwschap op de wagen. De jonge duiven laat Wiel ’s morgens los en de weduwnaars alleen ’s avonds tussen 17.30 uur en 18.30 uur.

Voor het inmanden mogen de doffers even bij de duivin en zodra ze samen in de schotel liggen gaan de doffers de mand in. Na thuiskomst mogen ze enkele uurtjes samen tot Wiel klaar is met het verenigingswerk. Dan krijgen de doffers een beetje goed voer en gaat er BS van de Weerd in het drinkwater. Daarna krijgen de doffers nog een dag zuivering gevoerd in een bakje in de nestbak. Naar de vlucht toe wordt de zuivering vervangen door een mix van een vliegmengeling van Matador en een van Beyers, verkregen bij Simons en Znn uit Ransdaal. Wiel voert met de lepel en kijkt toe of ze voldoende eten anders wordt er bijgevoerd of gerantsoeneerd. Op Woensdag voegt hij Belgabion van de Weerd toe aan het drinkwater en een keer per drie weken steekt hij een geelpil op. Daar laat hij het bij.

Wiel moest afgelopen jaar een tijdje in het ziekenhuis verblijven voor vernieuwing van een heup en moest daarna nog een tijd lang revalideren. In die periode kreeg hij hulp van clubgenoot Martin Kurvers die de duiven verzorgde tot Wiel weer zelf de trap naar het hok op kon lopen. Deze mooie overwinning kwam terecht bij een kleine liefhebber die leeft voor de duivensport en er dagelijks van kan genieten en zeker na afgelopen week.

Wiel gefeliciteerd

Bron

dinsdag 15 januari 2019

Maandag 7 januari Het begin is er…..


Vanmiddag heb ik hier de 4 kweekkoppels maar bij elkaar gezet. Mijn hoofd staat er niet naar, en ik vindt het nog veels te vroeg. Maar vanwege de aanstaande verbouwing lijkt het me toch beter om alles voor die tijd maar samen te zetten.
Volgende week de 15 vliegkoppels maar, want de week daarop wordt er al begonnen met slopen e.d. Het ligt in de planning om net voor de start van het vliegseizoen alles weer op orde te hebben.

Verdriet
Vorige week hebben we een droevige week gehad, maar ook een aantal bijzondere dagen gehad. n.a.v. het overlijden en begraven van mijn schoonvader. Het maakt je wel weer even duidelijk hoe betrekkelijk alles is. Voor deze week ook alweer 3 begrafenissen, en daar zitten 2 mensen bij die jonger dan mij zijn……

Voorzitter
Afgelopen zaterdag ben ik tijdens een extra ledenvergadering benoemd als voorzitter van onze club. Ik was zelf vanwege de genoemde droeve familieomstandigheden niet aanwezig. Maar los daarvan zijn hier zoiezo de slingers niet opgehangen toen ik de uitkomst van de stemming hoorde.
Maar goed, we hebben nu een nieuw en naar duivenmelkersmaatstaven gemeten een jong bestuur, dus we gaan er met frisse moed tegenaan. Wel bijna allemaal leden met een drukke baan en een gezin, en dat verbaasd me dan toch altijd weer dat die de kar moeten trekken.

Vliegseizoen
Ik zie weer veel voorbijkomen betreffende het nationale vliegprogramma. Ik heb me er nog niet echt in verdiept en het had van mij persoonlijk ook niet gehoeven. Over het algemeen was ik wel tevreden met het programma van de afgelopen jaren. Al zie ik natuurlijk liever wat meer afstand en een meer zuidwestelijke vlieglijn. Maar ik ben wel zo eerlijk om daar bij te benoemen, dat daar ook wel een stukje eigen- of plaatsgebonden belang meespeelt.

Tot slot
Morgen weer aan het werk, en dat is misschien ook wel weer het beste voor een mens (als je die mogelijkheid nog hebt) Ik hoop dat het koppelen een beetje vlot gaat, eieren hoeven er van mij niet met 10 dagen te zijn, dat is alleen in de rest van Nederland zo als ik FB moet geloven. We doen hier ook niks extra’s qua voeding of bijlichten.
Tot zover eerst maar weer even

Bladwijzer de permalink.
maandag 14 januari 2019
Nikolaas Gyselbrecht van Pipa samen met de gebroeders Liu. Beeld © Nikolaas Gyselbrecht / Pipa

Chinezen zijn dol op Nederlandse en Belgische duiven. Niet om ze op te eten, maar als investering. Voor een goede postduif wordt met gemak een paar ton op tafel gelegd. "Je hebt het dan wel over de Ronaldo onder de duiven."

Gisteren had Nikolaas Gyselbrecht nog twee schatrijke Chinese broers op bezoek. Gyselbrecht is oprichter van Pigeon Paradise, een duivenveilinghuis in Oost-Vlaanderen. Zijn gasten waren de gebroeders Liu, eigenaren van het grootste taxibedrijf van China. Hun vermogen wordt geschat op 1 miljard euro.

"Die komen dan hier voor wat pigeon shopping", zegt Gyselbrecht, die de Chinezen heeft rondgeleid langs verschillende kwekers in België. De broers hebben voor 2 ton 15 duiven gekocht.

De prijswinnende duif Nadine

Dat is nog niks in vergelijking met de aankoop van de steenrijke Chinees Xing Wei afgelopen najaar. Tijdens een online veiling legde hij 376.000 euro neer voor de topduif New Bliksem, het paradepaardje van de Belgische topduivenmelker Gaby Vandenabeele.

Als het om duiven gaat, kijkt Xing Wei sowieso niet op een paar ton meer of minder. In 2017 betaalde hij al eens 400.000 euro voor de prijswinnende duif Nadine, ook uit België.

Dat is veel geld beaamt Gyselbrecht, maar nu zou Nadine misschien wel het dubbele opbrengen. "De prijzen zijn sindsdien hard gestegen."

Rijkeluishobby van chinezen

Hoe hard die prijzen zijn gestegen bewijst wel de aankoop van de Taiwanese zakenman James Huang. Hij betaalde eind november 2,78 miljoen euro voor een wedstrijdduif van de Pioneers Club in China, dat is het grootste raceteam in China.

In China zijn 300.000 duivenmelkers, maar die geven lang niet allemaal een fortuin uit aan de vogels. Het kopen van topduiven is een rijkeluishobby van een handjevol puissant rijke Chinezen.

Meer miljardairs

China telt steeds meer rijkaards. In 2006 waren zestien Chinezen miljardair. Dat aantal is inmiddels gestegen naar zo'n 370, blijkt uit een rapport van accountantsbureau PwC.

De rijke Chinese duivenliefhebbers shoppen het liefst in België, omdat daar van oudsher de beste duivenmelkers zitten. Nederland valt ook in de smaak. In 2012 verkocht Pieter Veenstra uit Friesland zijn duif Dolce Vita voor 240.400 euro aan scheepsproducent Hu Zhen Yu.

De beste vogels

De rijkaards drijven de prijs flink op. In vijf jaar tijd is die vertienvoudigd, schreef Financial Times eerder.

Duiven kunnen een interessante investering zijn. De beste vogels vliegen makkelijk een vermogen bij elkaar. China's grootste duivenrace heet Iron Eagle en gaat over een afstand van 500 kilometer. De totale prijzenpot bedraagt ruim 57 miljoen euro.

Het is net voetbal

Overigens laten de Chinezen hun Vlaamse vogels niet deelnemen aan wedstrijden. Die zouden namelijk proberen om terug te vliegen naar hun geboortegrond en dat overleven ze niet, vertelt Gyselbrecht.

De Chinezen fokken alleen maar met hun topaankopen in de hoop dat de nazaten ook heel goed zullen presteren. Of dat lukt, is nog maar de vraag, want het ontbreekt vaak aan kennis. "Het is net als met voetbal. Je kunt de beste spelers kopen, maar zonder goede coaching, zal je niet winnen", besluit Gyselbrecht.

Bron

Nieuwsbrief Peter Boskamp

18 januari 19
Tip van de week Kweekperiode Het is belangrijk dat jonge duiven een goede start maken. Natuurlijk kunnen we de factor geluk hierbij een grote rol laten spelen. Koppelen, kweken en goed voer in de...

Columnist in Spotlight

21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...
17 december 18
  "Dirk stopt er mee", mijn moeder kwam met het...
23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
03 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 3 Jarnac 15/07/ 2018 Andermaal weer veel...
31 december 18
Beste liefhebbers, Zoals gebruikelijk heeft het bestuur tijdens de jaarlijkse evaluatie...
29 december 18
“De winnaars van de tentoontelling”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 december 2018 hield PV De...
IMG 7208
27 december 18
De Belgische duivensport is weer een nieuwe liefhebber rijker, in 2018 begon Patrick aan een...
26 december 18
De Woudvliegers-Putten - Puttense kampioenendag 2018 Vrijdag a.s is de Puttense...
26 december 18
De 98-jarige Johannes Minnaard ontvangt een speldje van NPO-voorzitter Maurice van der...
21 december 18
Maurice van der Kruk © Marcel Buijsse LEWEDORP - Tribunes waarop toeschouwers het lossen van...
20 december 18
Op 4 november jl. werden de kampioenen gehuldigd van onze Postduivenhouders Vereniging...
15 december 18
Hoeselt Hoe bezorg je mensen met dementie opnieuw wat levensvreugde? Laura Nijssen (22)...
13 december 18
Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag… Vanaf 13 December...
08 december 18
Hartelijk dank! Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40