Gert van den Bogaard

De afgelopen weken had Ik het helaas veel te druk met zakelijke beslommeringen, verhuizen is altijd druk, en met mijn werkzaamheden is het ook druk dus maken we lange dagen om de machines zo veel als mogelijk te laten draaien. Alleen vindt Ik dit ook de mooiste tijd van het duivenseizoen, de oude duiven zijn bijna klaar met het invliegen op de vitesse vluchten, en gisterenavond heb Ik er 15 ingemand voor Issoudun en de rest is mee naar de laatste vitesse vlucht vanuit Creil. Het is zo dat mijn tuinhok beter wordt als het warm weer is, en daarover hebben we op dit moment niet te klagen. De voorbereidingen zijn wat betreft de oude duiven zeer goed gegaan, alleen de jaarlingen komen in het geheel niet voor op de lijst, Ik verwacht wel dat deze nog wat gaan doen maar ga het jongen duivenspel wel gewoon spelen dit jaar, dit is in mijn ogen de enige oplossing om goed mee te kunnen doen in het jaar daarop. Het valt met de verliezen erg mee alleen komen ze net wat te kort om prijs te spelen, Ik hoop dat vanaf dit weekend deze duiven wel gaan aanhaken en dit jaar hebben de jongen al meer gevlogen rond het hok dan de afgelopen jaren, ze moeten mee op de vluchten voor jongen duiven het liefst tot aan de laatste vlucht. Zoals ik altijd heb gedaan, 2016 wilden de jongen niet vliegen en dan komt het ook niet goed, dus daarom toen alles op de nalijn waarop ze in 5 vluchten zijn opgeleerd. En naar het nu laat zien gaan de jaarlingen nog wel wat laten zien alleen het duurt even. Ik heb altijd hoop net zoals vele duivenliefhebbers dus blijf Ik optimistisch ze moeten het kunnen.
Zoals u weet ben Ik een voorstander voor het behoud van de duivensport en zou graag over 25 jaar nog met duiven willen vliegen, De NPO heeft voor onze afdeling een speciale bijeenkomst gehouden in Sint Willebrord, en Ik dacht toen echt onze leden hebben voor 95% hetzelfde gevoel als ik we gaan het plan van de NPO omarmen en we geven de goedkeuring tijdens de vergadering, niets van dit alles kwam uit, Ik heb na de laatste NPO vergadering en vraag gesteld aan het bestuur van de afdeling  hoe het toch mogelijk is dat als je ziet dat 90% van de aanwezige leden voorstander is voor de nieuwe aanpak van de NPO  je het toch probeert tegen te houden door een negatieve stem uit te brengen, Geen enkele reactie heb Ik mogen ontvangen, alleen zag ik dat ze een reactie op de site hadden staan met uitleg waarom ze zo hebben gestemd, Ik mis in deze reactie een plan van hoe ons bestuur het dan wel voor zich ziet, zeggen dat het zo niet gaat werken zonder ook maar enige onderbouwing wordt het zeker niet, De NPO gaat hun plannen gelukkig toch doorvoeren en het zal best wennen zijn maar het moet vooruit Ik neem mijn petje af wat Maurice van der Kruk met zijn bestuursleden doen en hebben gedaan om te zorgen voor meer ondersteuning waar je ook woont in het land ze zijn overal geweest en zo hebben ze ook deze agenda punten afgewerkt, een historisch besluit wat de duivensport gaat helpen naar een andere duivensport beleving . Ik hoop dat vele onder U dit ook zo zien.
Vandaag was ook de dag dat we afscheid hebben genomen van een enorm goede duivensportvriend Jan Lamers was een fanatieke duivenliefhebber en behaalde mooie aansprekende resultaten Het ene jaar is beter dan het andere jaar maar aan het eind was Jan altijd bij de kampioenen. Hij laat een groot gemis achter in onze afdeling en op nationaal niveau, In de vereniging missen ze Jan natuurlijk het meeste, maar hij wordt door niemand meer gemist dan door zijn kleinzoon en zijn kinderen en hun partners. Jan Ik ga onze duivengesprekken zeker missen en jou deskundigheid met betrekking tot het lossen van duiven gaan we allemaal missen, op de eerste vluchtdag na je overlijden is het prima weer en hebben wij en onze duiven niet over het weer te klagen. Het leven gaat verder maar zal vanaf nu anders zijn. Jou oude duiven maken nog een vluchtdag mee en hopen dat ze een mooie laatste eerbetoon aan jou kunnen verzorgen dit weekend, Iedereen veel sterkte met het verwerken van het verlies van Jan.
Nu weer over naar de zaken voor dit weekend. Ik verwacht overal op tijd lossingen en als het te warm gaat worden zijn de duiven al een heel eind op scheut en de midfond duiven zelfs al thuis

Iedereen succes en Ik hoop echt dat we nu enkele weken het weer krijgen wat we nodig hebben, ook al is dat voor vele te zwaar
Gr Gert van den Bogaard