Gert van den Bogaard

Wat een schitterend duivenweer was het afgelopen zaterdag. Alle ingrediënten voor een mooie vluchtdag waren aanwezig, een rustige noordooster, een strakblauwe lucht en volop zon. Aangenaam om op duiven te wachten en groot verschil met 7 dagen ervoor, toen de gevoelstemperatuur zowat onder het vriespunt lag.

Tegen 4.097 duiven vanuit Lessines (160km) winnen we: 96-137-145-160-169 etc (125/47) dus 38% prijs.
In een kwartier was de helft van onze duiven thuis en ook het restant volgde elkaar goed op.
In vergelijking met de week ervoor kwamen de duiven een stuk beter af, maar de echte conditie en drang ontbreekt nog bij zowel de duiven als de baas. We hebben nog anderhalve maand om de duiven ‘op punt’ te zetten en dat gaat helemaal goed komen als we dit prachtige weer houden. Bij ons satelliethok Team Hooymans NL, Wijk en Aalburg, was het een hagelstorm aan duiven: 1-2-3-4-5-6-7-8 tegen 4.097 duiven. Een zoon van “Harry Junior” was daar degene die met de eindoverwinning ging strijken.


Vader van regio-winnaar bij Team Hooymans NL

Op ons eigen hok waren het vooral de doffers die voorop kwamen. De eerste 8 duiven waren doffers en bij de eerste 25 duiven zaten slechts 7 duivinnen. De eerste gearriveerde duif zit een dikke minuut los op de rest van onze duiven en is de jaarling doffer NL18-5002513.
Staat als duivin op de hoklijst omdat hij pas een maand ‘duivin’ geworden is. Zijn voorbereiding als weduwnaar is dus een snelcursus geweest maar hij lijkt het al snel op de pakken. De 513 komt als eitje bij Christian vd Wetering vandaan uit zijn Hooymans duiven, en wel “Dion Harry” (3x top10 NPO) met de “136” (10e NPO Bourges). We zien Harry, Alexia, James Bond en Laatje 56 in de pedigree, evenals de Blue Brave lijn. De “513” was als jong gespeeld op 5 nalijnvluchtjes en heeft daarop zich viermaal in de prijzen weten te klasseren, alle keren ruim 1:10 (of beter).