Hans de Ruig

 

Vandaag vrij in plaats van donderdag. Collega Anne wilde graag donderdag vrij. Prima toch dat we dat zo kunnen regelen.
Winter hier in Oudebildtzijl. Ik was er om 7.00 uur af om even lekker bakje thee te zetten voor ons twee. En ik liep naar buiten zag dat het -5 op de meter was. Goed voor de natuur en mens. Het houd wel in dat we wat eerder moeten opstaan om de duiven te verzorgen als ik naar het werk ga. Kwam dat vandaag wel mooi uit dat ik vrij ben. Van de 8 drinkbakken waren er 2 bevroren. Die staan in de buitenren.
Even andere bakken er in en klaar is CEES.
Met de kweek gaat het prima. De eerste eieren zijn er inmiddels ook al. De rust is weder gekeerd. Het is altijd weer spannend hoe de nieuwe en oude koppels op mekaar reageren. Er zijn wat oude koppels hetzelfde gebleven . Maar die willen wel eens bij de nieuwe buren gaan buurten. Maar het is op één koppel na goed verlopen. Even wat langer vast houden in ons ruime broedhokken. We gaan zien wat het gaat brengen dit seizoen zowel de kweek als het vliegen. Wat foto's gemaakt vanmorgen. Van het prachtige weer wat we nu hebben de laatste dagen.
Ik heb van het koppel Jumbo x Nachtvlieger tot nu toe 3 doffers en 2 duivinnen van 2016 op het kweekhok zitten. Die hebben in 2017 samen 18 jongen gebracht. En dat zijn nu jaarlingen. En daar gaan we dit jaar mee vliegen. Het hele progamma tot de tweede dagfond vlucht, denken wij. We moeten zien hoe het lopen gaat. En een overnachtvlucht. Dat zal wel Bergerac (1014km) worden. Verder hebben we nog 6 jongen van Jumbo x Nachtvlieger van 2017 en daar gaan we ook mee spelen dit jaar. De ouders van Jumbo de 13-017 (Berend) x 13-139 (Fien) hebben we 6 duiven op de vlieghokken zitten. En die gaan dit jaar op de overnacht. 2 doffers gaan mee naar Barcelona is de bedoeling. 1 van '15 en 1 van '16. De bedoeling is dat er tussen 4 en 7 duiven mee gaan naar Barcelona dit jaar.
Tot volgende donderdag.