Hans de Ruig

Duiven 29-3-18

Wat een heerlijk dag om zo vrij te zijn, geweldig. Om met vrouw en de duiven en nog vele andere dingen te doen. We begonnen de dag om 7.00 uur om de kwekers te voeren en nog wat jongen te ringen.

Er liggen nu zo 24 jongen in de broedschalen.
Het gaat geweldig met het opgroeien van de jongen. Waar komt het door? Ik denk door het voer wat ik nu voer. Er blijft geen korrel liggen. Dat is wel eens anders geweest. In mijn ogen is er geen slecht voer. Je bent vrij om te kiezen welk voermerk je aan de duiven geeft.

Ik heb ook verschillende merken de afgelopen jaren gehad op ons hok om de duiven te voeren. Wij zijn altijd op zoek wat het beste voer voor onze duiven is. En dat is nu Matador Premium Super Kweek voor de kwekers. En zijn verder gegaan met de andere duiven te voeren en die krijgen Premium rust. Door het grote aanbod aan verschillende ruwe vezels wordt in drie weken tijd het darmkanaal helemaal geschoond, en worden achtergebleven voedingsresten van de rui en vliegperiode verwijderd. Daarna kunnen de voedingsstoffen weer optimaal worden opgenomen.

Toen om 8.00 uur samen met de vrouw het ontbijt naar binnen gewerkt. Om 9.00 uur de jaarlingen los. Om 11.30 uur binnen gelaten en wat vers grit en voer gegeven. Om 12.00 uur de tweejarige doffers los en om 13.00 uur binnengehaald. Vers grit en wat voer gegeven. Toen om 13.30 de oude doffers van drie jaar en ouder los gelaten en om 14.30 binnen geroepen en vers grit en voer gegeven. En tussen door zo rond 12.00 uur even een stukje brood gegeten. Om 14.00 uur de duivinnen los gelaten en die gingen er vandoor als een speer. Na 45 min. kwamen ze terug en gingen meteen naar binnen. En kregen vers grit en wat voer. Zo gaat het iedere dag zo hier aan toe bij de Fam. De Ruig. Zo doet een ieder wat aan de duiven. Om 17.00uur worden alle duiven om de beurt afgevoerd.


Zaterdag 24 maart zijn we met vrienden en Fam. Naar Soldaat van Oranje de musical geweest. We zaten 1e rang en hadden goed overzicht op de musical. Ik vond het geweldig en de vrienden en fam. ook. Wat een beleving van het begin tot het eind word je meegenomen in de musical. Daarna nog even wezen eten in Restaurant de Hanepoel in Abbenes. Zo'n half uurtje van Katwijk. Het eten was erg lekker.
De eerste twee jongen van de samenkweek zitten op het opklaphok.


Zondag eerste Paasdag naar mijn vader geweest in Baarn. Waar de Fam. bij mekaar was om gezellig Pasen te vieren. Een ieder had wat eten mee genomen. Het was erg gezellig en hebben wat bijgekletst. Wij hadden 104 duiven mee genomen naar Baarn en om 10.30 uur los gelaten. Om 12.29 uur melde de jaarling doffer de 401 zich als eerste. Met 15 min. los op de andere duiven. Toen we gisteren avond thuis kwamen stonden er 103 op de teller. Eén nog niet thuis of de antenne gemist. We zien het van de week wel of de duif er is. Vandaag weer lekker thuis (tweede paasdag) met het gezin en de duiven lekker verzorgen. Aankomend weekend de duiven zelf nog even wegbrengen.
Allemaal nog een fijne Paasdag en verder een goede week toegewenst.
Laterrrrrrrrrrrrr.