Hans de Ruig

Wat een FEEST. Heerlijk om zo twee keer per dag bij de duiven mogen zijn. En vooral met dit uitzonderlijk mooie weer heerlijk om zo van de duiven te kunnen genieten. En het is ook een lust voor het oog om naar de duiven te zien rond vliegen, geweldig.

 

Vanmorgen voer gehaald bij van Dijk in Berlikum.

Het was weer mooi op gegaan. Vanaf vandaag een nieuw voerschema laten we erop los. Op advies van Sjaak/Matador. Donderdag, vrijdag, zaterdag, Turbo Energie, zondag, maandag Super Start, dinsdag, woensdag, Fond. En iedere dag vers grit en mineralen. Hoezo hebben ze het bij Matador gemakkelijk gemaakt voor ons. We gaan het beleven. Het is nadoen en presteren.

Vanmorgen de jaarlingen weer even weggebracht en in Grou los gelaten. Ze kwamen mooi verspreid thuis. De andere twee groepen doffers en duivinnen gaan zo af en toe mee naar mijn werk het MCL in Leeuwarden. Tot nu toe liggen de vliegduiven mooi op schema. Met de kweekduiven gaat het goed. De eerste jongen van de tweede ronde komen van de week al weer uit. We hebben een koppel kwekers met een bijzonder verhaal.

De rood kras doffer (2002) is van ons x duivin 2014 van Bram Wassenaar. Heb ik gisteren het eerste jong gespeend. Zie verder stamboom.

Het is volgens ons een rood kras doffer. En gisteren is van het zelfde koppel ook al weer een jong geboren. De oude rooien doet het maar best met dit mooie weer.

En de jongen komen ook iedere dag even buiten. Allemaal een fijne dag toegewenst.