Spotlight

donderdag 13 december 2018

Toch maar weer eens even achter het toetsenbord gekropen om wat info te delen. De laatste keer dat ik wat geschreven heb was 4 oktober (!)

En toch heb ik geen huilende fans aan de deur gehad, dus echt gemist wordt het denk ik ook niet.

De duivensport staat hier op het moment wel op een heel laag pitje. Eten (Matador rui) en drinken (knoflook, rode ui en natrualine) en meer niet. Eén of twee keer per week er even de schraper door, en ook een paar keer los voor een badje en dat is de hele verzorging.
Ik merk bij mezelf dat de motivatie en de drive op dit moment ver weg is. Ik haal er simpel weg geen plezier mee uit. Er zijn inmiddels ook al een aantal duiven van de hand gedaan, maar misschien had een totale verkoop wel beter geweest.

Er spelen op dit moment te veel dingen die het plezier voor mij weggehaald hebben. In de club hebben we op dit moment nog 3 bestuursleden over, waaronder ikzelf. Het lijkt niet te lukken om mensen nog te motiveren om mee te helpen. Voorheen kon ik me daar heel druk om maken. Nu doe ik de “dingetjes” die ik moet doen en voor de rest zie ik het wel. Er zijn wel heel veel clubgenoten die weten hoe ik het wel moet doen. Ik moet die persoon  bellen, of hem benaderen…… Maar het zal wel aan mij liggen dat ik dat niet helemaal begrijp.
Landelijk zie ik overigens hetzelfde gebeuren. De platforms worden bemenst door liefhebbers die het nog interesseert, en de rest hobbelt maar wat mee of geeft bakken met kritiek op de voorstellen. Het is zo simpel als wat. In bv de sectie “Jonge duiven” zitten liefhebbers die dit onderdeel tot in de puntjes beheersen, en het daarom ook het mooiste onderdeel vinden van de sport. Natuurlijk willen die dan meer vluchten en langere afstanden. En dat geldt ook voor de andere secties, en zo blijft men over elkaar heen rollen. De oplossing? Ik zou het niet weten…………

De basis (de club) zal goed moeten zijn. Ik zie de duivensport niet meer groeien, helaas. Daarom maar proberen te consolideren wat we nog hebben.

Maar goed nog even naar de duiven. Volgende week begin ik maar met de paratyfus kuur, met als toetje de enting. Ik heb er nog steeds wat teveel, maar dat is een luxe probleem. Volgend jaar (DV) heel veel jaarlingen, maar goed dat doet Verkerk ook. Dus waarom  hier niet 😉 De oude duiven zijn zo goed als door de rui. De meeste jongen moeten nog een pennetje of twee. Maar dat zal bij de meeste liefhebbers niet anders zijn.

Waar ik wel veel plezier uit haal is het fietsen. Ondanks het jaargetijde lukt het me toch nog om wekelijks 1 of 2 keer wat km’s weg te trappen. Echt een aanrader voor iedereen.
Hier thuis staat en flinke interne verbouwing op stapel. Onze woning is inmiddels 26 jaar en dan zijn bepaalde dingen wel aan vernieuwing toe. Waarschijnlijk moeten we het pand een maand of 2 verlaten, dus dat geeft wel veel geregel op dit moment. Uitzoeken van een keuken, badkamer en vloer is niet mijn favoriete tijd verdrijf.

Vanmiddag maar weer even trappen, voor nu een goede zondag allemaal.

donderdag 13 december 2018

Op bezoek bij één van de Nationale toppers uit Oost Nederland op de dag- en overnachtfond.

COMBINATIE SEELEN BORNE

Regelmatig gaan we op pad voor TopPigeons om goede liefhebbers te bezoeken. Gisteren waren we weer in het oosten om één van der beste spelers van het oosten te bezoeken. We moesten in Borne zijn, in de duivenwereld bekend van het sterke Inkorfcentrum NIC Borne. Hier korven vele van de fondkanonnen uit het oosten in.
Één van de drijvende krachten achter het NIC is Hans Seelen Hij vormt samen met zijn broer Robert (en vader Piet mogen we ook niet vergeten) de bekende Combinatie Seelen
De Comb Seelen verrast de laatste jaren vriend en vijand met superieur spel op de zware fond/marathon en de dagfond!
Vele kampioenschappen maar ook NPO zeges werden hun deel.
Eigenlijk stond er in 2018 op hun sterke spel geen maat.
Persoonlijk denk ik het aantal hokken dat in 2018 in Nederland gelijkwaardig of beter presteerde op de combinatie marathon & dagfond op de vingers van één hand te tellen zijn! Als ze al te vinden zijn.

COMBINATIE SEELEN BORNE: KORTE ACHTERGROND

De mannen spelen met een 80 tal vliegduiven in totaal verdeeld over beide disciplines. In een simpel systeem.
De duiven worden nadat ze zijn gekoppeld een 6-7 tal weken zonder nest (en nestmateriaal systeem AP Overwater) gespeeld. De broedbakken staan op half en er wordt voorkomen dat de duiven weer op nest komen. DE dagfondduiven brengen eerst jongen groot, de marathonduiven echter niet
Twee x per dag trainen de alle vliegduiven verplicht een ruim uur. Er wordt het volle bak systeem gehanteerd. Elke week moeten de duiven aan de bak en tezamen met een doorgevoerde training zijn dit de ingrediënten voor succesvol spel.

We waren onder de indruk van de kwaliteit die hier op de hokken zit maar ook van de conditie waarin de duiven verkeerden. Het was een genot om de vele toppers te mogen bewonderen!
De basis voor de marathonduiven worden gevormd door duiven van superieure komaf o.a. via A.Pas (kweekcentrum) duiven uit de Miss Gijsje lijn van Arjan Beens van Cees Nijdeken, Wilfried Stiel en Hans van de Veer. Verder zijn ze erg succesvol met de duiven van M.Vinkenborg uit Volendam en Mark van den Berg uit Ijsselmuiden. De laatste jaren is ook het beste van Jellema op de hokken gekomen via schatbewaarder en vriend Jan Morsink.

COMBINATIE SEELEN BORNE: KORT PALMARES MARATHON

2016
7e Nationale Marathon Kampioen OA
17e Nationale Marathon Kampioen AG.
7e NU Totaal.
Marathon Noord winnaar Herman van der Velden bokaal.
2017
8e Nationaal Marathon OA
Nationaal Marathon AG 7e AG,
VNCC 6e OA en 6e AG.
9e Internationaal Zware Fond Gouden Duif
3e ZLU Bokaal

De volgende mooie prestaties werden in 2017 in het VNCC behaald: St.Vincent 6e, 17e en 71e, (Nationaal 16e en 57e) Perigueux 26e en 33e , Bergerac 5e (s’nachts om 01.12) 17e, 64e, (Nationaal 16e, 34e, 131e) Dax 6e en 38e, (Nationaal 12e).

COMBINATIE SEELEN BORNE 2018: EEN SEIZOEN VAN WERELDKLASSE!

VNCC 3e OA en 7e AG
Met de volgende prestaties: 16e en 30e Limoges,
VNCC 5e,17e en 67e St. Vincent Nationaal 25,59 en 155
VNCC 3e,9e,13e Perigueux Nationaal 6,18 en 24
VNCC 2e en 10e Dax Nationaal 11 en 22
VNCC Orange 33e Nationaal 78
VNCC Bergerac 30e, 38e en 68e Nationaal 86
VNCC Perigueux 38e en 68e Nationaal 48,67,111 en 166

1e Kampioen VNCC jonge duiven kampioenschap OA en AG
1e Kampioen Marathon OA 2018 Afd. 9
1e Keizerkampioen Fond OA Kring 2 Afdeling 9
1e Vitesse AG en 1e Kampioensduif vitesse Kring 2 Afdeling 9
Dagfond Club Twente Achterhoek
3e Keizerkampioen Dagfond Club Twente Achterhoek
1e Jong OA en AG van DAT Dagfond Club Twente Achterhoek
Winnaar 1e NPO Chateaudun 23-6-2018

In 2018 voor de 3e keer op rij bij de Nationale Marathon Kampioenen met een 9e Nationaal OA
17e beste Barcelona duif over de laatste 3e jaar

COMBINATIE SEELEN BORNE KOMEN IN FEBRUARI 2019 MET EEN KLEINE SELECTE VEILING MET JONGEN UIT HUN BESTE MARATHONKWEKERS OP TOPPIGEONS!

Mannen bedankt voor de gastvrije ontvangst en we zijn blij voor onze klanten dat we dit topaanbod mogen presteren in een selecte veiling. Het zal gewaardeerd worden, daar zijn we van overtuigd!

woensdag 12 december 2018

Je leest regelmatig dat de marter een enorme slachtpartij aanricht. Vaak ver je bed, dus waar maken wij ons druk om? In Noord-Holland kennen wij in het duingebied de boommarter maar de steenmarter was in Noord-Holland tot voor kort nog onbekend, maar dan plots worden een paar duivenhouders en kippen hobbyisten in Heemskerk bezocht door de steenmarter met de bekende desastreuze gevolgen, P.W.N. bevestigd dat de steenmarter nu ook in het duingebied is gesignaleerd. Wat nu? Het is een beschermd diertje, gelijk de roofvogels. Tegen de roofvogel is geen kruid gewassen maar tegen de steenmarter kunnen wij onze hokken/duiven beveiligen. Vandaag (3/12) lees ik op Facebook dat bij een bekende duivenhouder in Friesland de kweekduiven zijn gedood waaronder zijn allerbeste duif “Storm”. Moraal van het verhaal, bescherm je duiven, denk niet hij komt hier nog niet voor, want voordat je het weet ben je te laat en bedenk hij komt tot in de dorpskernen en steden. Lees je in wat te doen, kleine moeite en het voorkomt veel ellende.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/236108/Vrees-voor-bloeddorstige-steenmarter-in-Heemskerk-Hij-doodt-alles 

VERSLAG VERGADERING

Verslag afdelingsvergadering donderdag 29 november

De voorzitter opent de vergadering om 20.10 uur Er zijn 1007 van de 1069 leden vertegenwoordigd dus ruim voldoende om besluiten te nemen.

Het bestuur stelt voor om 3 van de wagens uit te rusten met camera’s zodat de lossingen (gedeeltelijk) als filmpje op de site geplaatst kunnen worden. 2 wagens zijn nog niet voorzien van automatisch openende deuren , deze wil met ook aanpassen . De kosten hiervoor bedragen in totaal € 10.000. De vergadering gaat hiermee akkoord .

1 wagen wordt niet of nauwelijks gebruikt , deze wil men afstoten , men verwacht hier geen of kleine opbrengst van, omdat het dak in slechte staat is . De vergadering gaat akkoord met het voorstel om de trailer af te stoten.

De vergadering steunt het nationale vliegprogramma, definitieve invulling volgt op de voorjaars vergadering , op het vliegprogramma komen geen lossingsplaatsen meer te staan alleen afstanden, wel blijven we uiteraard op de westlijn vliegen. De eerste jonge duiven vlucht is op 15 Juni vanuit Roosendaal met totaal lossing wat vorig in de voorjaars ALV voor 3 jaar is vast gelegd. Er zal maar 1 africhting per discipline georganiseerd worden i.v.m. met de geringe deelname de afgelopen jaren , dit geldt voor de oude, jonge duiven en de natoer. Africhting jonge duiven 4 juni !!

Nacalculatie van €1.00 per box, wordt weggestemd door de vergadering , reden van het voorstel was een tekort van € 15.000 voor het vervoer, dit is hoofdzakelijk ontstaan door de slechte deelname van de africhtingen (-€ 12.000 ) ook bleek de Compuclub niet instaat te zijn om manden op basis van nacalculatie, zoals afgesproken op de voorjaars vergadering, te kunnen berekenen .Volgend jaar is de bedoeling dat de Compuclub niet per mand maar per duif gaat belasten ( maakt voor individuele leden niets uit) Wel maak je kans dat men het verlies van €15.000 goed wil maken. Dus duurder per duif!

Behandeling vereniging voorstellen: Eerste Streker Luchtpost wil het aantal inkorvende leden voor een NIC naar beneden brengen: blijft zoals het is , NPO regels !!

1241 SVEL te Edam wil voor elke vlucht een X vlucht toevoegen om zo de overnacht vliegers die alleen duiven voor africhting mee doen te gemoed te komen en “vracht” duiven buiten het concours te houden : X vluchten bestaan niet meer , afdeling volgt het nationaal vlucht programma

Snelle Wieken stelt verandering van spelsysteem en kampioenschappen voor: Doorgeschoven naar de voorjaarsvergadering.

De Gouden Wieken Limmen: voorstel 1: Altijd rayon 1 en 3 bij elkaar in de zelfde container: niet altijd mogelijk wordt wel zoveel mogelijk naar gestreefd.

Voorstel 2 weer naar 25-35 duiven die tellen voor kampioenschappen.: door geschoven naar voorjaars vergadering
Voorstel 3 gaat over het ophalen en inkorven van Fondvluchten: door geschoven naar voorjaars vergadering

Insulinde Post Amsterdam : Voorstellen onduidelijk , Hr. van Dam begint met (weer ) een uitgebreid verhaal , wat de voorzitter pareert dat het WOWD en IBW niets schriftelijk vastleggen, het IBW is er niet van gediend als hij mail verkeer van hen op de web site plaatst ,over transparantie gesproken !! Ook memoreert Hr. van Dam nog aan vorige vergaderingen waar hij waarschuwde voor statuten verandering , zodat de afdelingen hun zeggenschap bij de NPO kwijt zouden raken, nu had de afdeling tegen het voorstel gestemd om het aantal kiesmannen van 1 per 1000 naar 1 per 500 te brengen ook dat vond hij niet goed , zo verliezen de afdelingen hun zeggenschap (macht) bij de NPO. De voorzitter sprak zich duidelijk uit dat het bestuur van mening is, dat de afdeling Noord Holland duidelijk achter dit NPO bestuur staat, en dat het NPO uiteindelijk beslist. En dat juist de oude garde (bedoelend op oud bestuurders) het proces alleen maar vertraagd.

BEP Purmerend gaat over de punten telling o.a. NPO verfijnd: Doorgeschoven naar de voorjaars vergadering.

De Snel Post Enkhuizen: Voorstel 1 over het gescheiden lossen en op verschillende losplaatsen : ALV vorig jaar voor 3 jaar besloten om gezamenlijk te lossen.

Voorstel 2 Kring 2 wil zijn kampioenen blijven huldigen in eigen gelederen: huldiging vind van af 2019 plaats op NH kampioenendag , kringen zijn vrij om zelf iets te organiseren echter geen vergoeding van de afdeling.

Voorstel 3, 1ste Midfondvlucht 1 nacht mand: alleen als dit kan i.v.m. het rijtijden besluit.

Voorstel 4 Eerste dagfondvlucht beginnen op Fontenay Sur Eure : Eerste dagfond vlucht wordt kortste afstand afdeling 500 km (men mag -/- 5 % afwijken)

P.V. Door Vriendschap Sterk, Voorstel 1a , Africhting jonge duiven per rayon lossen : akkoord.

1b; Eerste 3 vluchten in oost en west lossen: totaal los , ALV besluit voorjaar 2018

Voorstel 2 gaat over het ophalen van manden en aanleveren: door geschoven naar voorjaars vergadering.

Notulen vorige vergaderingen werden zonder commentaar goedgekeurd, wel werd er opgemerkt dat ze weer erg laat waren en dat men hoopt dat de notulen van deze vergadering er eerder zijn.

In de rondvraag werd nog gevraagd naar het verhaal dat afdeling 6 met sectorvluchten met afdeling 10 en 11 zou meedoen i.p.v. afdeling 5. De voorzitter gaf aan dat de NPO graag wat zou experimenteren met nieuwe sector indelingen en dat het bestuur hier wel oren naar had , met name omdat het nieuwe bestuur van afdeling 5, op geen enkele manier tegemoet wil komen aan de wensen van afdeling 6 , als we met afdeling 5 meegaan krijgen we alleen maar dagfond vluchten van 700 km plus(voor Den Helder) . Er wordt nu gesproken over Sectorvluchten met de afdelingen 7, 8,9, 10 en 11. In eerste instantie betrof het de afdelingen 10 en 11. Daar kwam bestuur al snel op terug door het IJsselmeer, nu was het meer een oriëntatie met Noordelijke Unie zoals we die al hebben met overnacht. In de breedte dus..

Er werden ook nog wat opmerkingen gemaakt over het moment van vergaderen en het aanleveren van stukken, na de NPO vergadering , de voorzitter gaf aan dat die al een aantal keren van datum waren veranderd en als je dat goed wilde plannen je meerdere ALV zou moeten houden, nu excuus voor het feit dat het niet allemaal gelopen was zoals het zou moeten.

Als laatste deed de voorzitter een oproep aan alle leden om bestuursleden niet lastig te vallen met allerlei grieven als deze als privé persoon duiven evenementen bezoeken, soms vertrekt men zelfs eerder als men het “gezeik” zat is , dat kan toch niet de bedoeling zijn !!

Buiten de vergadering om een opmerking: NPO Bestuur is bezig om het voor sectorvluchten en in het algemeen het werk eenvoudiger te maken door een digitaliseringsslag. Heb ik in de vergadering niets over gehoord, maar kwam wel aan de orde bij sectievergaderingen in oktober.

Om 23.35 uur sloot de voorzitter de vergadering.

Verslag Jack Spaansen namens vereniging P.V. Heemskerk

dinsdag 11 december 2018

Hierbij al wat foto,s van de feestavond later deze week hopen we een mooi verslag met foto,s te plaatsen

...

 

dinsdag 11 december 2018

Zondag 2 december - Melkweg afgesloten -

Als het de kromsnavel afschrikt wil ik volgend jaar alleen maar roze chipringen, heb ook niet altijd begrepen waarom die camouflage groen of zwart moeten zijn? Alsof het de vliegeniers wat uitmaakt. Prachtig initiatief de lady's league, hoe dat op mijn hokken geregeld moet worden nog geen idee. Ben al lekker fris met veranderingen, snellen tussen mijn fonders gaat ook spontane allergieën opleveren, vooral bij mij. Vandaar ook dat de kwekers voor het eenhoksracen ook niet onder de dakpannen in Nijemirdum zitten, macho's en zenuwlijders met graagte elders onder gebracht. Kromsnavelmans is wel overactief heb ik gezien. Wanneer was het, vrijdag volgens mij. De laten vlogen in de middag nog steeds om, dan is er wat aan de hand natuurlijk. Op de q-hokken zat de toeschouwer mooi te wachten tot ze de landing zouden gaan inzetten, McDuif open. Vloog natuurlijk weg toen ik eraan kwam, kwartiertje later liep ik door de hokken en wie landde op de valplanken, juist ja. Laten naar binnen, oudere jongen naar buiten en wie vloog er omheen, alweer correct. Een tiental seizoenen terug zouden ze op de vlucht slaan, deze generaties hebben blijkbaar wat geleerd en blijven rustig hun rondjes doen. Eenmaal uitgevlogen zouden ze naar binnen, dat gaat met gedrang begrijpelijk. Zat nog één buiten en wie kwam met een rotgang op de hoek, je mag niet meer raden. Het is allemaal goed gegaan uiteindelijk, leven genoeg en ik heb niet eens een brouwerij. Nu zondagochtend alweer actief, mooie reden om de laten een dag binnen te houden, kwam wel lekker uit. Gisterochtend in het donker naar buiten, alweer een nieuwe les, beetje extremen blijven opzoeken. Kon wel gelijk verschil in gedrag in het hok zien. De ouden zaten verstopt in de bakken en wilden niet op de vloer op te eten, de late jongen die dagelijks geconfronteerd worden met gevaar, gingen normaal naar de voerbak voor hun ochtendscrum. Op naar beter. Gisteren nog naar Nieuwegein, gezicht laten zien en vooral bekenden tegen het lijf lopen. De overlevers van de sport zijn daar aanwezig. De opzet is over nagedacht, denk zelf dat ze er beter een dag-evenement van kunnen maken, zelf maar uitvinden dan. Zijn tenminste weer wat nieuwe initiatieven, de negatieve spiraal maar wat ombuigen dan, klinkt het al zweverig, mooi dan. Ik miste vooral de stands van de dierenartsen, nog iemand opgevallen dan? Zal wel een reden hebben, uitstraling of gewoon geen zin? Heb ik een vrij weekend, ga je alsnog naar een duivenbeurs, blijft nog altijd hobby ook hé.

maandag 10 december 2018

Zaterdag zag het in Limburg, België en een deel van Noord-Frankrijk maar grijs en nevelig uit. Er waren verbeteringen van het weer voorspeld en dit zou plaats vinden in de loop van de dag. De mist zou optrekken en het zicht zou verbeteren. De verbetering ging echter maar heel langzaam en het bleef heiig en grijs. Op de losplaats in Argenton was het wel vrij mooi, goed zicht en haast windstil. Op de vlieglijn stond een kalme noordelijke wind. Afdeling Limburg loste haar 3.555 duiven om 7.15 uur.

Paul Janssen uit het dorp Bocholtz had voor drieën samen met zijn familie al plaats genomen op het balkon om de vijf ingemande duiven op te wachten.  Vanaf het balkon konden ze de duiven goed zien aankomen. De klok aan het hok wees net 15 uur 13 aan en ze zagen een duif aankomen uit de oosthoek welke zonder dralen op de klep viel. Het display op het systeem gaf aan 15.13.38 uur. De afstand, 574 km. Het was de eerste melding in het inzetlokaal bij café Ackens in Kerkrade. Later kreeg hij te horen dat het een heel vroege duif zou zijn. Spannende uurtjes braken aan.

Zijn blauwe doffer, de “002”, was de enigste duif welke een snelheid had behaald van meer dan 1200 m/min., zoals later zou blijken. De afdelingsoverwinning was een feit. Verder klokte Paul nog twee prijsduiven duiven en wint in Limburg Totaal/Afdeling Limburg de prijzen 1-48 en 673. De “002” had het hem geflikt en zat haast 10 minuten los op de duif van Bert en Roger Martens uit Elsloo.

De Blauwe “002” welke voor zijn baasjes deze eer mee naar huis bracht draagt ringnummer Nl16-1754002 en Paul kreeg hem als pieper van zijn broer Piet, eveneens woonachtig en spelend in Bocholtz. Piet verkreeg de ouders van de “002” van Klaus Beaujean uit het Duitse plaatsje Horbag (Aken). Zowel Paul als Piet zijn geen liefhebbers met een pak stamkaarten in een klapper. Zo is een verdere afstamming niet bekend.

Als jaarling jaar vloog de “002” al een 3e vanaf Argenton (132 d. in SS Bocholtz-Simpelveld) en in Afd. Limburg werd het de 111e (4.121 d). Ook vanaf Mont Lucon wist hij prijs te vliegen en wel de 18e (98 d in SS). Dit jaar vloog hij drie prijzen om vanaf Issoudun de 502e (5.233 d) in het afdelingsconcours te vliegen. Nu bleef hij op Argenton de hele meute voor en wel met een voorsprong. Een broer van de “002” vloog bij broer Piet dit jaar een 1e prijs vanaf Reims (895 d.).

Paul had de duivin van de "002" enkele dagen apart gezet omdat ze met een andere duivin aanpapte. Bij het tonen bleek ze weer heel vurig te zijn. Wellicht voor de “002”een extra motivatie.

Spel en verzorging

Vader Piet was eveneens duivenmelker en eigenaar van café Janssen in Bocholtz. Hier was ook de duivenvereniging Wilhelmina gevestigd. In 1976 nam Paul het café van vader over en kreeg ook meer interesse in de duiven en ging op de hokken van vader spelen. In 1985 verhuisde hij naar zijn huidige stek en al snel stond er weer een hokje voor de duiven. Ook zoon Rob kreeg interesse in de duiven en vanaf 2005 vlogen ze 10 jaar samen in een vader-zoon combinatie. Rob vliegt nu al een drietal jaar zelfstandig op een steenworp afstand van het ouderlijke huis.

In de kleine achterplaats staat een hok met drie afdelingen en biedt plaats voor de ca. 15 weduwnaars en de 15 weduw duivinnen. Verder staan er nog een hokje/ren voor de 5 koppels kweekduiven en een 30-tal jonge duiven. Zijn kleine bestand heeft als basis duiven van Philip Baadjou uit Eygelshoven en broer Piet. Hier vliegt hij in principe mee op het programma vluchten. Voor de fondvluchten zit er iets van fondliefhebber Ritzen uit Schimmert.

In verband met een opname in het ziekenhuis werden dit jaar de vliegkoppels, waarmee hij met de doffers en een zestal duivinnen op totaal weduwschap vliegt, half maart gekoppeld.

Ze mochten een 7-tal dagen broeden om dan op weduwschap te gaan.  Trainen deden doffers en duivinnen tot begin juni eenmaal daags. Daarna mochten ze tweemaal daags ongedwongen trainen. Naast de programmavluchten zet Paul ook graag een duifje in op de overnacht fond.

Tot de tweede midfondvlucht gaan alle duiven als het mogelijk is wekelijks mee, dan wordt per vlucht bekeken welke duiven de beste conditie hebben om ingezet te worden. De duiven voor de dagfond gaan om de twee weken mee.

Jaarlijks weet Paul zich wel in de kijker te spelen en diverse kampioenschappen te winnen. Zo won hij in 2006 de 1e Prov. Bourges (3626 d) en in 2011 de 6e Prov. Dax en 30e Nat. Sect 1.

Paul voert zijn duiven in het begin van de week zuivering en schakelt, afhankelijk van de vlucht, over op een weduwschapsmengeling. Daarbij krijgen de duiven dagelijks enkele pinda’s en snoep als toetje. Twee tot drie keer per week geeft hij producten van BIFS zoals Purovital en Entrocur. Voor het seizoen kuurt hij de vliegduiven 5 dagen met BS tegen het geel. Na thuiskomst van de vlucht zit er elektrolyt in de drinkbak. BS of iets voor de luchtwegen geeft hij afhankelijk van het presteren.

Deze overwinning kwam terecht bij een kleine liefhebber die in de duivensport zijn passie heeft gevonden. Het wordt nu verder genieten van het succes en de gelukwensen stroomden al veelvuldig binnen.

Paul proficiat.

 

Bron

zaterdag 08 december 2018

Hartelijk dank!

Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel belangstelling voor de Olympiade kandidaten, een energiek Ledencongres, veel contacten en een hele mooie huldiging van alle kampioenen. Als NPO Bestuur bedanken we alle standhouders, vrijwilligers en bezoekers voor een hele mooie editie van de Nationale Dagen. 

Langzaamaan ontstaat er ook weer tijd voor andere (duiven)zaken. In deze Op (de) Hoogte dus ook aandacht voor overschrijvingen, de vele activiteiten in het land en de voorselecties voor de Olympiade.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur

 
 

Terugblik Nationale Dagen 2018
 

Afgelopen weken is er veel gepubliceerd over de Nationale Dagen, inmiddels zitten de dagen er op en zijn wij blij dat we vele liefhebbers hebben mogen ontmoeten in Nieuwegein. Op www.nationaleduivensportdagen.nl is een sfeerimpressie te zien en op Youtube zijn de beelden van de lezing van de WOWD, het ledencongres en de huldiging terug te kijken. Zo kunt u ook nu nog de sfeer meekrijgen van de Nationale Dagen. Klik hier voor de beelden: Komende weken evalueren we de afgelopen editie en gaan we aan de slag met de editie voor 2019. Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten door uw ideëen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 

AGENDA
Activiteiten in het land
 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende maand wordt er veel georganiseerd, neem dus een kijkje om te zien wat er zoal in duivenland georganiseerd wordt en waar u welkom bent.

Dit weekend staan onder meer op het programma: 
  • Duivenmiddag met bonnenverkoop bij PV De Combinatie in Middelburg
  • Fuidfestival afdeling Friesland '96 in Ureterp
  • Noord-Hollandse Kampioenendag door Afdeling 6 (Noord-Holland) in Heiloo
  • Kampioenendag + tentoonstelling door Duivenvereniging Valkenswaard
  • Tentoonstelling Door Vriendschap Sterk in Marken
  • Tentoonstelling PV De Pool in Baarn
Laat het ons weten
Organiseert uw vereniging een activiteit die ook toegankelijk is voor niet-leden? Stuur dan uw informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek uw activiteit op te nemen op de pagina 'Activiteiten in de verenigingen' en in Op (de) Hoogte. Vergeet u niet om erbij te vermelden welke vereniging de activiteit organiseert én waar de activiteit plaats vindt?

 

Klik hier voor het overzicht van de activiteiten in het land
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Ladies League


Tijdens de Nationale Dagen is de nieuwe Ladies League geïntroduceerd. En met succes.

Het was een drukte van belang op de stand, veel interactie op social media, nieuwe leden hebben zich aangemeld...kortom een succesvolle introductie. Dat betekent ook hard werken om de aanmeldingen te verwerken én om na de beurs te zorgen dat ook via de reguliere website aangemeld kan worden. Naar verwachting is het mogelijk om vanaf medio december aan te melden via www.duivensportbond.nl, inclusief betaling via Ideal. Via Op (de) Hoogte, de websites en social media houden we u op de hoogte.

Het Spoor interviewde tijdens de Nationale Dagen initiatiefneemster en kartrekker Esther Bultman van de NPO. Klik hier om het item te bekijken.

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 5 december 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 

NIEUW

Online duiven overschrijven 

Met de introductie van de nieuwe 'Mijn duivensportbond.nl' is het mogelijk om online duiven over te schrijven. Makkelijk, vanuit huis én snel. In de speciale folder leggen we stap-voor-stap uit hoe het online overschrijven in zijn werk gaat.

Klik hier voor de folder.

 

NPO BESTUUR

Uw duiven naar de Olympiade?

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt.

Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Ook uw duiven laten keuren?
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie in januari. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters ook zelf op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Naar de Olympiade
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester. 
Overzicht kandidaten standaardklasse Olympiade vanuit Nationale Dagen
 
 


WEDSTRIJDEN

Nationaal Vliegprogramma 2019 aangenomen

Zaterdag 1 december kwam de ledenraad tijdens de Nationale Dagen bijeen in een extra ledenraadsvergadering. Op de agenda stond het Nationaal Vliegprogramma 2019. Tijdens de Ledenraad van 10 november jongstleden bleek dat het voorstel nog niet op alle punten kon rekenen op draagvlak. Daarom werd besloten om de knelpunten in kaart te brengen, op 21 november tijdens een extra afstemmingsoverleg deze knelpunten te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Dit alles met als doel om op 1 december tijdens een extra Ledenraad alsnog het Nationaal Vliegprogramma 2019 aan te nemen.

Met dank aan inzet van alle betrokkenen zijn wij er trots op dat het programma voor 2019 op 1 december kon rekenen op alle steun, waardoor het programma voor 2019 nu definitief is.

Voor geïnteresseerden delen we graag de achterliggende documenten, zodat u kunt zien wat er besproken en besloten is. Klik hier voor: Afbeeldingsresultaat voor nationaal vliegprogramma 2018
 

Door: Erik Wilmink

Roofvogelsworkshop voor liefhebber


Voor mijn 50ste verjaardag heb ik van goede vrienden een valkerijworkshop gekregen. Een duivenmelker een valkerijworkshop geven is een bijzonder cadeau. Het bleek de moeite waard en daarom een verslag van mijn bezoek. Want er blijken meer overeenkomsten te zijn dan ik in eerste instantie dacht én bovendien is het leerzaam van experts te horen hoe zij tegen de rol van roofvogels aankijken.

Klik hier om het verslag te lezen.
 
 
NATIONALE DAGEN

Uitslag loterij Nationale Dagen


Heeft u tijdens de Nationale Dagen loten gekocht? Kijk dan of u één van de gelukkige winnaars bent. Heeft u een winnend lot in uw bezit? Neem dan contact op met de medewerkers van het NPO Bureau om een afspraak te maken hoe de prijs bij u komt

U kunt zich melden als winnaar door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch contact op te nemen via (026) 48 34 150
.
 
Uitslag loterij Nationale Dagen 2018
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zaterdag 08 december 2018

 

BAERT-SIMOENS 1e Nationaal Limoges 2018 bij de jaarlingen tegen
Topjaar 2018 voor de Comb Baert –Simoens Torhout.

De Nationale winnaar België op Limoges II in de categorie "jaarlingen" is Baert-Simoens (Torhout). De duif werd geklokt op zaterdag om 15:53:06 uur na een vlucht van 628.59 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1146.85 m/min. DE winnaar is de “FRED”173129251 hij vloog ook al in 16 Arras/ 321d-27e; in ’16 ook Fontenaye 233d-36e; in 2017 Argenton prov 3495d-674 en lokaal 264d-53e en Nationaal 19469d-2965; En nu de topuitslag op Limoges in 2018;1e nationaal 7230 duiven; 1e provinciaal 1457d en 1e Lokaal 225d. De Vader komt van Verhaeghe Martin Torhout en de moeder is een Bolle duivin via vriend Reno Seys Oostende

Ook dit jaar weer een topjaar met als de kroon op het werk van Limoges de eerste prijs nationaal bij de jaarlingen. En vervolgens nog drie keer een eerste op de grote fond in regionaal verband; Maar kijken we verder dan zien we ook een top uitslag op Barcelona met de eerste dag 6 duiven door van de 11 gezette duiven Zowel op Pau als ook Narbonne en Perpignan pracht uitslagen

Ook in 2017 konden ze een provinciale overwinning bijschrijven. Op Tours met de weduwnaar BE14-3009612 tegen 4.113 oude duiven. Dit jaar behaalden ze: 1° Prov Zone A1 op Tours tegen 1.328 jaarlingen . Tours 431 jaarlingen: 1, 4, 15, 28, 33, … Tours 273 Oude: 16, 17, 21, …

Het Bolle soort heeft ook hier weer bewezen uitstekend geschikt te zijn voor het zware werk

En de Mannen hebben het niet gemakkelijk gehad dit jaar Op Bezoek bij de combinatie Baert –Simoens heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe twee compagnons elkaar alle ruimte geven in hun hobby om dat gene na te streven dat voor elke liefhebber en droom is. Top presteren op nationaal en provinciaal niveau.

Vanaf de winter is Gerard al erg ziek en heeft nauwelijks nog voor de duiven kunnen zorgen. Freddie Simoens heeft een drukke baan als Pakketbezorger en daarnaast voor een zieke vrouw zorgen, om vervolgens nog eens de duiven die bij Gerard zitten te conditioneren. Ga er maar aan staan. En dan mogen ze best trots zijn met de resultaten die ze samen hebben bereikt, niet alleen dit jaar, al spant dat natuurlijk wel
de kroon, maar de overige jaren hier aan voorafgaand zijn ze ook steeds op post geweest als het ging om het verdelen van de buit, Nee deze mannen speel je niet van papier. Hier wordt werk gemaakt van een goed verzorging, en als dan de kwaliteit er is , dan kunnen resultaten net uitblijven Het is genoegzaam bekend dat weduwnaars van het Bolle-ras het West-Vlaamse onbuigbare vechterskarakter bezitten. In 2013 zette Georges een punt achter zijn rijkgevulde carrière en hij schonk Gerard nog een aantal eieren, voornamelijk uit de ‘Kolonel’ BE07-3201208. Deze topduif werd bij Georges gekweekt uit een kruising van Noël Lippens duiven met de Bolle lijn. Een kruising van beide bloedlijnen resulteerde trouwens in een 1ste nationaal Albi in 2006. De kolonie Baert-Simoens wordt buiten het eigen oude Baert-ras en de inbreng van de Simoens duiven, aangedreven door drie rassen : Georges Bolle (Kortemark), Lucien Pauwels (Loppem) en Benoit Vandendriesche (Deerlijk). Benoit speelt voornamelijk de internationale wedstrijden met zijn oude duiven. Tegenwoordig ruilen ze vaak onderling met Lucien Pauwels en Reno Seys Oostende. om dat ze alle drie zowat dezelfde stam hebben Een veertig tal weduwnaars moeten voor de resultaten zorgen, de jonge duiven worden niet verder gespeeld dan 3a 400 km. Nooit afjakkeren, en verder is hun hele spel voorzien voor de Nationale vluchten. Met hun favoriete vluchten van 700km en meer, daar hebben zijn ook vaak de mooiste resultaten behaald. Nee opscheppers zijn de mannen zeker niet, handels mensen ook niet en ze genieten ervan om de elite hun hakken te laten zien. Wie zou dat niet ....?


Het kweekhok telt twaalf kweekkoppels. Deze zitten allemaal apart in boxen. Voor hun een garantie dat ze er zeker van zijn dat de jongen ook echt uit dat koppel komen. Freddy & Gerard koppelen veel om. Zoals reeds aangehaald zitten daar o.a.5 zoons van “De Kolonel” van Georges Bolle en 6 duivinnen van Lucien Pauwels. Enkel de kwekers worden samen gezet om verschillende rondes jonge duiven te kweken.

De Hokken Zijn een waar genot om te zien. Het vlieghok van de weduwnaars is meer een open ren. Met aan de achterzijde van de ren een nachthok met broedbakken. Hier zitten de duiven de hele dag buiten in de openlucht Ertegenover staan een paar hokken volgens de bekende traditie, Met enkele afdelingen per hok waar plaats is voor 12 koppels zitten er maar vier koppels op elke afdeling. Dus geen overbevolking en veel ruimte. Tijdens het seizoen kan er af en toe eens een ander broedbak opengezet worden om de duiven wat feller te maken. Maar meestal gaan de duiven zonder een duivin of schotel gezien te hebben de mand in want rust is een heilig streven van de mannen. Wat er wel gebeurt is het druppelen van de ogen zowel voor als na de vluchtEre lijst1ste Narbonne jaarlingen 2012
1ste Narbonne oude 2013
1ste Narbonne jaarlingen 2013
1ste Bourges jaarlingen 2014
1ste Narbonne jaarlingen 2015
1ste Narbonne jaarlingen 2016
1ste Libourne jaarlingen 2016
1ste Tours oude 2016
1ste Tours jaarlingen 2017
1ste Cahors oude 2017
1ste Bourges jaarlingen 2018
1ste Montelimar jaarlingen 2018
1ste Limoges jaarlingen 2018
1ste Libourne jaarlingen 2018 Enkele prov. en Nationale uitslagen 2018

Tours 13/05 Jaarlingen 6-8-41-44 189 Duiven Oude 9-12-18-33 230 Duiven

Chateauroux 20/05 Jaarlingen 5-18-24-37-47-54 234 Duiven

Bourges 27/05 Oude 17-27 445 Duiven Jaarlingen 1-2-81 366 Duiven Prov Oude 299-1255 5445 Duiven Prov Jaarlingen 39-40 4261 Duiven Nat Oude 537 20210 Duiven Nat Jaarlingen 80-81 19063 Duiven

Chateauroux 09/06 Oude 21-54-59-75-84-90-91 389 Duiven Jaarlingen 59-74-79 445 Duiven

Pau 22/06 Reg. 19-45-52-71 235 Duiven Prov 79-91-114-153 1823 Duiven Nat 229-272-328-423 3804 Duiven

Brive 23/06 Oude 6-14-29-36-73 319 Duiven Jaarlingen 22-36-52 189 Duiven Prov Oude 65-115-255-309 2409 Duiven Prov Jaarlingen 157-250 1241 Duiven
Nat Oude 114-192-457-565-1010-1314 8865 Duiven Nat Jaarlingen 312-520 4187 Duiven

Gueret 30/06 Jaarlingen 29-32 246 Duiven Prov Jaarlingen 121-130 2249 Duiven Nat Jaarlingen 246-280 8439 Duiven

Agen 29/06 Oude 17-40-53-65 231 Duiven Jaarlingen 12-15-17-30-36-41 158 Duiven Prov Oude 67-153-207-273-297 998 Duiven Prov Jaarlingen 44-56-64-114-154-173 884 Duiven Nat Oude 211-522-739-1001-1024 4477 Duiven Nat Jaarlingen 182-224-267-520-661-730 4078 Duiven

Montelimar 30/06 Jaarlingen 1-4 41 Duiven Prov 2-9 101 Duiven Nat 62-155 2034 Duiven

Limoges 7/7 Oude 26-68-78 264 Duiven Jaarlingen 1-2 261 Duiven Prov Oude 192-474-523 2032 Duiven Prov Jaarlingen 1-6 1457 Duiven Nat Oude 383-1200-1438 7629 Duiven Nat Jaarlingen 1-9 7230 Duiven

Barcelona 6/7 Reg 7-11-16-19-22-36-62-63 238 Duiven Prov 76-103-157-167-172-317-417-443 1500 Duiven Nat 263-395-629-657-698-1402-1897-2035 7429 Duiven

St. Vincent 13/7 Reg 16-38-39-64 198 Duiven Prov 59-136-137-260 888 Duiven Nat 112-292-293-659 2777 Duiven

Jarnac 15/07 Oude 6-8-36 294 Duiven Jaarlingen 59-61 275 Duiven Prov Oude 40-60-156 1276 Duiven Prov Jaarlingen 231-232 1169 Duiven Nat Oude 64-94-227-361 5371 Duiven Nat Jaarlingen 375-381 4940 Duiven

Libourne 21/07 Oude 12-27-28-37-42-44 136 Duiven Jaarlingen 1-13 97 Duiven Prov Oude 51-114-115-162-181-213 730 Duiven Prov Jaarlingen 5-75 630 Duiven Nat Oude 234-414-415-555-614-711 3176 Duiven Nat Jaarlingen 19-262 2893 Duiven
Narbonne 21/7 Oude 17-25 157 Duiven Jaarlingen 17-35 172 Duiven Prov Oude 103-134 656 Duiven Prov Jaarlingen 62-115 684 Duiven Nat Oude 461-639 3506 Duiven Nat Jaarlingen 228-482 3017 Duiven


Tulle 28/7 Oude 10-33-47 161 Duiven Prov 34-124-167 712 Duiven Nat 59-333-494 4172 Duiven

Perpignan 3/08 Reg 19-45-52-71 235 Duiven Prov 90-120-194-219 804 Duiven


© Hans Schuttelaar

zaterdag 08 december 2018

Verslag afstemmingsoverleg 21 november en toelichting stemgedrag op 1 december.

Beste liefhebbers,

Woensdag, 21 november, heeft het bestuur deelgenomen aan het afstemmingsoverleg tussen de secties, afdelingen en het NPO bestuur aangaande het nationaal vliegprogramma.

Voorafgaand aan dit overleg is er een bijeenkomst geweest tussen de secties en de afdelingen, zonder het NPO bestuur. Dit overleg was een initiatief van afdeling 5 en de sectie vitesse/midfond. De reden voor dit overleg was om nader kennis te maken en om de kou uit de lucht te halen die er duidelijk was tussen de secties en de afdelingen. Het is een constructief gesprek geweest waarbij alle partijen hun zegje hebben kunnen doen. Belangrijkste punt van kritiek vanuit de afdelingen naar de secties ging over het feit dat de secties geen toenadering hebben gezocht tot de afdelingen. De afdelingen zijn van mening dat er veel problemen voorkomen hadden kunnen worden als dit wel was gedaan. Uiteraard zijn de secties van mening dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Ook is er door de afdelingen nogmaals aangegeven dat we eventuele discussie punten niet via de social media moeten uitvechten en dat het onaanvaardbaar is dat afdelingsbestuurders daar zwart worden gemaakt. Hier waren de secties het unaniem over eens.

Ook zijn de secties en de afdelingen het eens dat de hele communicatie rondom GPS2021 niet bepaald de schoonheidsprijs verdient, dit had breder en duidelijker uitgedragen moeten worden. Maar wat vooral niet duidelijk is op dit moment, waar willen we met GPS2021 nu precies naar toe en op welke manier? Gezamenlijk hebben de afdelingen en de secties het NPO bestuur gevraagd om op korte termijn met een stappenplan te komen, zodat duidelijk is waaraan we met z`n allen aan het werk zijn. Wij hopen hier uiterlijk begin januari 2019 meer over te horen.

Hierna zijn we aan de slag gegaan met het vliegprogramma, de meeste knelpunten zijn eruit gehaald omdat iedereen bereid was water bij de wijn te doen.

Over dit vliegprogramma is vandaag , 1 december, gestemd en zoals u heeft kunnen zien heeft afdeling 5 tegen gestemd. Wij horen u denken, hoe kan dit nu als je zelf mee hebt geholpen aan het tot stand komen van dit programma. Wij zullen u dit proberen uit leggen.

Primair zijn we niet tegen het nationaal programma als zodanig, onze concours commissie is inmiddels bezig met de invulling hiervan. Waar we wel tegen zijn is de wijze waarop er gewerkt wordt in het traject GPS2021. Dit werd nog eens versterkt door een stuk in het Spoor van 23 november, waar op de pagina`s 45 en 48 wordt gesproken over de 10 V`s waarop GPS2021 gestoeld is. We hebben daarbij vooral problemen met de V`s 4,5 en 6

V4 Vliegprogramma`s en kampioenschappen

“Vliegprogramma en kampioenschappen worden door de secties voorgesteld. Elke sectie stelt het voor hen ideale vliegprogramma voor. Kampioenschappen kunnen per sectie verschillend zijn, maar voldoen altijd aan de minimum eisen als aangenomen in de NPO ledenraad.”

Het bestuur is van mening dat dit in strijd is met het huidige wedvluchtreglement.

V5 het vervoer

Vervoer is dan niet meer leidend maar uitvoerend, De sectie stelt het ideale vluchtprogramma voor en het vervoer wordt daarop aangepast. De afdelingen berekenen de kostprijs om te vervoeren naar de losplaatsen en bieden data aan de secties aan.

Het bestuur ziet hier grote bezwaren in. Ten eerste willen we er nog maar eens op wijzen dat het vervoer eigendom is van de rechtspersoon afdeling 5. En je wilt toch graag zelf bepalen wat er met je eigendom gebeurt. Daarnaast zien wij nog te veel onduidelijkheden, hoe kunnen we transportkosten berekenen als we niet eens weten waar we heen moeten of waar we duiven op moeten halen in Nederland. Het risico van vluchten die niet rendabel zijn ligt dan wel bij de afdelingen, want de secties zijn geen rechtspersoon. De vraag is zelfs of vrachtprijzen niet landelijk gelijk getrokken gaan worden, gezien de verschillen die er bestaan binnen het vervoer in de afdelingen onderling lijkt dit voor het bestuur geen haalbare kaart.

V6 Veiligstellen van afdelingsvermogens

Veiligstellen van afdelingsvermogens en dus vermogen van de leden: het vermogen wordt geoormerkt en veiliggesteld.

Het bestuur vraagt zich af wat de achterliggende reden van deze V is. Op papier kun je van alles veilig stellen, echter wie draait er op voor een eventueel verlies? Rechtspersoon Afdeling 5 dus..

Wij kunnen niet voldoende benadrukken dat wij eerst duidelijkheid willen over deze zaken voordat we voor een nationaal vluchtprogramma stemmen wat niet volgens de regels tot stand komt. Stem je nu voor dan ben je het in feite eens met deze manier van werken en stellen de statuten die de autonomie van de afdelingen waarborgen ook weinig of niets meer voor. Om die reden heeft uw bestuur besloten tegen te stemmen om niet in een later stadium in de problemen te komen.

We willen ook benadrukken dat het bestuur ook niet anti- GPS2021 is, echter we zijn wel tegen de manier waarop er uitvoering aan wordt gegeven.

We hopen binnen een paar weken het vliegprogramma klaar te hebben, deze wordt dan ter goedkeuring aan de ALV voorgelegd.

Het bestuur.

vrijdag 07 december 2018

HEEMSKERK - Natuurvorsers maken een sprongetje van geluk, maar voor duivenmelkers is het opduiken van de zeldzame steenmarter een regelrechte nachtmerrie. Heemskerker Jos Nijman wil na een reeks incidenten zijn omgeving waarschuwen. "Alle mensen in de IJmond en langs de kust met vogeltjes of dieren in de tuin; denk erom en sluit ze goed op."

Want de steenmarter stroopt al wekenlang meedogenloos door Heemskerk. Eerst doodde het beschermde roofdier in oktober tachtig duiven bij duivenmelker Philemon van Goethem. Voorts doodde hij in dezelfde straat, op de Kruipwilg, ook op twee plekken kippen. Een paar blokken verderop heeft de marter nu ook toegeslagen bij duivenmelker Ton Mooij. "Ik werd wakker van gestommel", vertelt Mooij NH Nieuws, die nadat hij was gaan kijken plotseling in zijn pyjama oog in oog met de steenmarter stond. "Je schrikt je rot. Maar als ik niet was wakker geworden dan had hij alle duiven gedood. Nu heb ik nog geluk met 'slechts' vijf dode duiven", aldus Mooij.

Lees ook: Duivenmelker heeft geen duif meer over na aanslag steenmarter

Nijman is, zachtjes uitgedrukt, geen fan van het dier. Hij adviseert iedereen met dieren het hok zo goed als mogelijk af te sluiten. Meer dan twee centimeter ruimte zou al genoeg kunnen zijn binnen te dringen, weet hij. "Komt 'ie toch binnen; dan is alles dood. Want hij doodt echt alles wat in het hok zit."

Bijzonder
PWN bracht deze week bewegende beelden naar buiten van een steenmarter in Egmond. Voor het eerst is het dier gespot in het Noordhollands Duinreservaat. "Ik snap dat ze voor duivenmelkers heel irriant kunnen zijn", vertelt boswachter Veronique van Meurs. "Maar wij vinden dit heel bijzonder, want eigenlijk kwamen ze alleen nog voor in Brabant of in het oosten. Ik wil iedereen die hem spot oproepen om het te melden."

Een melding van een steen- of boommarter kan worden gedaan via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron NH Nieuws

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40