Bij het doornemen van het concept protocol inkorven/uitslaan. i.v.m het coronavirus. Bedacht ik meteen, dat het ,door velen verguisde, P.A.S constateersysteem  weleens in de huidige onzekere tijd, we zijn nog  lang niet van het virus af,  mogelijk de redding kan worden van de duivensport.


Op de najaarsbeurs, nou ja beurs is wel een groot woord, hebben we als bestuurders van de vereniging, met in ons achterhoofd mogelijk  een gedeelte van de  eventuele opbrengst  verkoop verenigingsgebouw, te besteden aan constateer systemen voor de leden, ons licht opgestoken  omtrent de ontwikkelingen van de systemen  bij enkele leveranciers. De ontvangst  was met name bij Bricon was hartelijk  met een heldere en uitgebreide uitleg. Deze uitleg miste ik wel bij de andere bezochte leveranciers.  Eigenlijk een beetje van de kat uit boom kijkend, erop terugkijkend  een  merkwaardig opstelling. De prestatie later op de dag van het NPO bestuur  schetste een beeld van gebruik van het P.A.S. systeem  in een niet zo verre toekomst. Dat  deze toekomst  wellicht zo snel realiteit kan gaan worden ,dat hadden we  op dat moment niet kunnen bevroeden. 


De duiven blijven het prima doen, gezond met de daarbij horende vlieglust. Vanaf afgelopen woensdag de verzorging weer op het vliegseizoen niveau gebracht. De  tot dan gevoerde z.g.n. winterverzorging, het  in betrekkelijk korte tijd met de duiven bezig  zijn ging mijn behoorlijk tegenstaan. In het kader van  "morgenstond heeft goud in mond" gaat de jeugd om ca .6.50 uur op de vleugels. Ze hadden er meteen zin in, eerst nog even toeren boven de tuin en daarna wegtrekken. Bij het naar huis gaan zijn  er altijd nog wel enkele niet op appel.  Die zitten later op de dag in de spoetnik. In de loop van de dag verzorg ik de oude en niet onbelangrijk ook de tuin, want ook dit vraagt onderhoud.


Daarnaast is het wel vreemd, op het tuincomplex gelden ook de corona-regels, geen koffie drinken c.q. bijpraten met je makkers. Om maar niet te spreken  van het gemis, het opwachten  van de duiven van een vlucht. Dit uiteraard samen met  maat Tjerk, dikwijls vergezeld met een lekker biertje en  een gebakken visje. Nou ja, we doen het maar mee.


Het pas gekozen afdeling bestuur, heeft het zeer verstandige besluit genomen,dat  bestuurlijke kwaliteit wel een vanzelfsprekendheid moet zijn voor een een functie binnen het dagelijks bestuur!  De voorzitter en secretaris "beide a.i." laten in een kort tijdbestek blijken uit het goede hout te zijn gesneden. Succes mannen.


Tot het volgende schrijfsel.