Gezondheid,

Deze was zowel bij de baas, een flinke griep, alsmede bij de jonge duiven niet wat het zou moeten wezen.  De mest  bij de jeugd was maar zo zo. Ik liet het door de griep een beetje op zijn beloop. De realiteit was immers, naar de tuin , de duiven voorzien van water en voer, daarna rap richting huis.

Vanaf deze week zit ik al flink wat beter in mijn vel, bedacht nu is het wel tijd voor actie. Hoewel toch wat huiverig om de jeugd  nu reeds, op  antibiotica kuur te  zetten. gekozen voor  een fungi gecombineerd  met geel  kuur. Het resultaat is bemoedigend, de mest knapt zienderogen op , de voer opname is het dubbele van de afgelopen weken. Ze ogen weer strak, goed om te zien de alertheid neemt weer toe. Wat dat betreft goede actie. 

Het uitwennen gaat op de vertrouwende manier, een paar uur los en dan maar even kijken zijn ze alle 23 nog present.  Dat is meestal het  het geval, degene die ontbreekt zit meestal tegen de avond of de volgende morgen in de spoetnik. 

HM4 4

De oude staan op weduwschap, twee keer met ze op pad geweest. Meteen het  Benzing systeem getest, dat verliep prima, de aankomsten keurig op telefoon en op de persoonlijke pagina weergegeven. Als het weer mee zit, as woensdag een laatste lap vluchtje ca 20 km. Daarna is  het a.s. vrijdag inkorf voor de africhting Zevenhuizen, met in de vereniging alle duiven over antenne, de testvlucht, kijken of er  nog verbeterpunten zijn.

Afgelopen vrijdag in op de hoogte , vermelding  Benzing update i.v.m. het thuis afslaan, eigenlijk verbaas ik mijn daar altijd weer over de updates waarom dit altijd aan bij start van het vliegseizoen moet plaatsvinden, het geeft toch weer extra werk aan de Pc mannen die net alles in gereedheid hebben gemaakt voor een goede aftrap van het seizoen 2022.