Vanwege ziekte in de boomsingel van onze naaste buur, de begraafplaats, zijn er de afgelopen twee  jaar een flink aantal hoge bomen gekapt.

Het geeft voor de duiven komende uit de vliegrichting een verbeterde aanvliegroute naar het hok. In het recente verleden vlogen ze sporadisch  over de hoge bomensingel  aan op het hok. Via een omweg route arriveerde ze dan boven tuincomplex.

Voor de vlucht vanuit Quiévrain  ca 292 km zijn Tjerk en ik benieuwd of de duiven ook nu via de "nieuwe" aanvliegroute het hok willen benaderen. Gelost om 11.15 uur met een de wind in de "Noordhoek" worden de aankomsttijden na 15.00 uur verwacht. Op onze vaste stek observeren we het lucht boven het tuincomplex.  Om 15.11 uur nadert over de gekapte bomensingel "Elies"  (264) met een razende vaart het hok en wordt nu tegenstelling tot de vorige keren ,wel meteen door de antenne geregistreerd. Het blijkt weer een topnotering voor deze blauwe dame, ditmaal  goed voor de 3e plek in vereniging. Wauw wat een aankomst, we konden er beide niet overuit!  Rap melden er nog twee dames zich op antenne. Daarna viel het toch wat stil, de latere hadden er flink wat meer voor moeten doen om thuis te komen. Deze thuiskomsten kenmerkte zich, dat eerst  de drinkpot wordt opgezocht om de dorst te lessen. Wat later wordt bevestigd door meerdere leden op de duivenclub.

De komende vlucht is de eerste midfondvlucht vanuit Morlincourt die de kaap van 400 km net niet beslecht . Even kijken  of de dames de  baas  kunnen motiveren  voor deelname.

De jeug, gaat vanaf komende week op training, eigenlijk zo het afgelopen week moeten zijn. Echter ze hadden geluk ,door drukke verplichting mijnerzijds, was het deze week nog rond neuzen op en rond het hok en tuin.

HMoot