Wie had dat kunnen bedenken. Uit totaal onverwachte hoek komt de steun die wij als noordelijke verenigingen al vele jaren zoeken en dit onderbouwen met aanvullende gegevens met betrekking tot het de afstand van de eerste wedvlucht en de enorme diepte van onze kring (ca 60km).  De eerste traningvlucht,was vele jaren 135 km, (uiteraard vanuit het Helderse) de eerste wedvlucht start op 165 km. Al jaren is er  door onze afgevaardigden gepleit voor een aanvangsvlucht van ca 125 km. Voor deze voorstellen hebben we nooit de handen van de andere aanwezige  op elkaar kunnen krijgen.

Maar nu  voor de start van het seizoen spreekt een prominent lid van de aloude ZCC  zijn onvrede uit over de diepte van het spelgebied van kring 4 (35 km). Een gekende blogger uit het Heemskerkse vindt de startafstand voor  zijn eerste wedvlucht van ca 160 km eigenlijk een beetje teveel van het goede!


Er is inderdaad het nodige veranderd in 2017 ons huidige samenspel heeft een diepte van ca 41 km. Kring blijft ca 60 km! De eerste trainingsvlucht is gelost op een afstand van 105 km, de eerste wedvlucht is op 165 km blijven staan. Natuurlijk, ook wij starten het liefst op 105 km met het concoursen, wie weet met de vermelde opmerkingen wordt het misschien wel werkelijkheid.


De rekencoördinator blijft druk bezig met het in orde maken van de correcte uitslagen. Dit kan alleen maar slagen met het correct aanleveren van de juiste gegevens vanuit de verenigingen!
 
Vrijdag na het inkorven, tijdens het wegbrengen van de manden naar de auto, stond de container met onze vaste chauffeur Gerard klaar om geladen te worden. Meteen viel de uitstekende staat en uitstraling van de container en trekker op. Ook het interieur van de container wordt zorgvuldig schoongemaakt. Gerard is zeer in zijn nopjes met de samenwerking met de Fa May.
                                                                                     .

De duiven: 22 stuks naar Roosendaal ( 165km). de duivinnen voerde de boventoon, wat vielen de dames geweldig op het hok. de uitslag stemde mij redelijk tevreden 7 v/d 12 dames ( ver 632d)21, 98 enz, in de prijzen. De mannen lieten het afweten, dat moet beter.

Wanneer gaan ze los!





Tot de volgende blog