Tijdens de vakantie in het zonnige zuiden van Europa, de spiegel  eens voorgehouden en  mijzelf de volgende vragen gesteld. Wil ik de komende jaren optimaal van de duiven(sport)  gaan  genieten? Welnu bedacht ik hierop, dan is deelname aan een uitgebreider programma aan de orde, het blijkt  de deelname aan uitsluitende vitesse en jongeduiven is wel erg kort. Aansluitende komt de vraag  boven, ben ik nog genoeg gemotiveerd om er nog "vol" voor te gaan. En wat biedt het toekomstige vliegprogramma. Twee items die voor mijn helemaal naadloos  ineen vloeien.

Bij thuiskomst wordt geattendeerd op het voorgestelde vliegprogramma van het NPO bestuur. Al lezende bedenk ik ,dat is compleet in mijn straatje. Al zou ik het willen, 23 weken wekelijks spelplezier is mogelijk, t.w. vitesse/midfond en jongeduiven. Hé het motivatieniveau loopt op.  

Als ultieme motivator gisteren de Habru duivendag bezocht..Hierover al veel gelezen en gehoord. Goed gemutst gaan we, vriend Peter en zwager Jos, in  de vroege zaterdagmorgen op pad naar Doetinchem, het was wel een aardig eindje rijden ca 200 km, maar dat mag de pret niet drukken.

Na het bekijken van de Habruprodukten en het bijpraten met diverse liefhebbers, nemen we plaats in afwachting van het forum. Uiteindelijk de doelstelling om deze dag te bezoeken. Het valt op dat het forum bestaat uit van gemotiveerde tot super gemotiveerde leden. De speldiscipline waarop de forum leden uitblinken  was van specialist tot programmaspelers zeer divers. Ze wisten de toehoorders met hun  antwoorden op de gestelde vragen te boeien. 

Het gaat te ver om alle vragen en antwoorden te revue te laten passeren.

Toch enkele antwoorden;

- Het voersysteem is min of meer volle bak ( na 1 uur weghalen).

- Een mengeling kweek en vlieg hele jaar door.

- Vliegprogramma npo wordt onderschreven.

- Jonge duivenhok met front open.

- Diverse ronde jonge in een hok. 

- Parathyfus enting alleen bij vliegduiven. kweekduiven jaarlijks enten eerder onvruchtbaar.

- Bij dagfond geen maaltijd overslaan.

Op de terugweg zijn we het erover eens dat onze motivatie door het bezoek om er voor 2018 voor te gaan  behoorlijk is opgekrikt.

Op het hok.

Wat een veren dwarrelen er elke morgen op het hok, de vlotte ruiers worden alweer mooi.

Bij het pakken van deze duiven ,denk je zo die is veranderd.

Vanmorgen de kweekduivinnen apart gezet. Komende week ga, ik na lezen van de nodige lectuur hierover, de ventilatie van de vlieghokken aanpakken. De resultaten van de duiven zijn te wisselvallig. Ik wijt dit aan het feit dat vanwege de ligging van de hok, de nabij gelegen uitbreiding van de begraafplaats ligt op nokhoogte, er m.i. sprake is van valse trek. Na deze verandering worden de overige duiven gescheiden.

Tot de volgende blog.