De koppeling van de duiven is prima verlopen. Op donderdag 4 januari de koppels bij elkaar gezet meteen was er bij de duiven een klik, geen onderling gepik of nog erger het zinloos op de kop van de duivin inhakken, nee dit alles blijft achterwegen.

Vrijdagmorgen zitten of liggen de koppels in de broedschotel. Tot afgelopen donderdag de duiven in de broedhokken gehouden. Voeren doen we in de broedhok en het waterbakje zit aan het deurtje, mooi om te zien hoe snel ze het door hebben waar het water te vinden is. Dagelijks laat ik een koppel enkele uren met het broedhok open in het hok scharrelen. Het is toch bijzonder als  de duivin dol is op haar doffer, ze razendsnel haar broedhok weet te vinden.

Donderdag alle broedhokken open gezet, een duivin blijft naar haar oude broedhok vliegen.

De nieuwe eigenaresse een handje geholpen om de indringster te verslaan en het broedhok uit te werken.

Vrijdagmorgen ontdekte ik de eerste eieren bij enkele oude duivinnen. Zo gauw als het merendeel van duiven zit te broeden, het gejaagd van de doffers is dan verleden tijd , gaan ze dagelijks op  de vleugels. Tot dan blijven ze in het hok zeker gelet op het genoemde jagen, dit gejaag  maakt ze minder alert voor de kromsnavel met alle gevolgen van dien.

Eerst broeden dan weer jongen

Behoudens het voetringen probleem is het voor het oog rustig in het duivenland.

Tot de volgende blog.