Verleden week tijdens jaarvergadering, blijkt uit de cijfers van de penningmeester, dat er een  achteruitgang in het vermogen van de club heeft plaatsgevonden. Maar als de kosten van het broodnodige onderhoud van ons gebouw er aftrekken , dan valt het wel mee.

Tijdens de nazit borrelde er al bij de tafelgenoten spontaan enkele ideeën op de  financiële positie te verbeteren. Ik kom daar gedurende het jaar via dit blog op terug.

Tevens maakte op deze vergadering mijn collega duivenliefhebbers van de tuin bekend, dat ze om hun moverende redenen de club gaan verlaten. Jammer, maar goed dat er nog de vrijheid bestaat om van vereniging te verkassen. Tenslotte zijn er onze stad twee duivenverenigingen actief,  

Vanuit het afdelingsgebeuren, totale radiostilte, ik mag toch wel hopen en verwachtten, dat de bestuurders goede notie hebben genomen van het huishoudelijk reglement  t.b.v. uitschrijven algemene ledenvergaderingen. Deze procedure aanhoudend, dan is het een week voor de vluchten beginnen , de algemene ledenvergadering!

Na een natte periode, eindelijk deze week heerlijk droog en koud winterweer. Deze droogte doet de duiven zichtbaar goed en van de koude, daar ondervinden ze enkel nadeel van. Ja ze eten wat meer, maar  ze gaan graag op  de vleugels. De duiven die met jongen zitten, zo oogt het wel, zitten wat dikker op de hun jongen. Na  het debacle van enkele jaren geleden, namelijk grote sterfte onder de papjongen. Ben ik toch wat hufterig bij het betreden van het hok, snel de broedhokken nalopen, gelukkig ze zijn nog alle 22  in leven.

Geboren bij volle blauwemaan