Bitterkoud is het op  de vokstuin, de Oostenwind blaast met een stevige windkracht 6 a 7 over  de tuinen. Voorwaar geen pretje om de duiven te verzorgen. Het front van het hok staat gericht op het Oost zuidoosten  het krijgt dan ook de volle laag. De schuiven in het plafond staan volop open. Ik bemerk bij de duiven geen enkel probleem, ja de opname van het voer is wel met  50 % toegenomen ten op zichtte van een "normale lente temperatuur". Ik laat ze volop eten. Het eventueel te zwaar zijn,dat raken ze met de training wel weer kwijt.

Met deze koude wind laat ik de duiven op het hok. Ik ben van mening dat ze bij deze weersomstandigheden teveel nutteloze energie verbranden. Deze energie hebben ze straks op  de vluchten  nodig.  Ze geven het   eigenlijk  direct aan bij het betreden van het  hok , bij de mannen niet de bekende drukte makerij bij de dames is slechts een kille begroeting mijn deel.

we blijven binnen!

Op 10 maart  zijn de geslachten gescheiden, even zitten nadenken wat is de beste trainingstijd. De dames starten om 10.30 uur met training en  de mannen om 16.30 uur.

De jeugd rommel ik er nog wat tussendoor, deze gaan voorzichtig op  de vleugels, een heeft een overnachting meegemaakt en keerde met  de mannen  de dag erop terug op het hok.

De jeugd verblijft in  de grootste afdeling, wel ruim met 21 stuks. Tot nu toe lijken ze mij prima in orde. pikken er lustig op los, of het nu een hand, pet ,stofjas of trui is, er moet even flink van aan worden getrokken. Prachtig ik geniet ervan.

Gezond en allert

Tot de volgende blog.



--
Gepost door Blogger op Postduiven op de volkstuin