Na de teruglopende deelname aan de dagfond, is helaas ook de deelname aan de midfond in een vrije val terechtgekomen. Enkele jaren terug heeft men het besluit genomen om  bij dit onderdeel uitsluitend  op de donderdag te inkorven. Ik hoor het nog door diverse leden zeggen, zo nu krijgen we eindelijk de echte midfond-vluchten. Ik bedacht nog, dit wordt het einde van een mooi onderdeel van  de duivensport met een mix van donderdag en vrijdag-inkorvingen, waarbij  de liefhebbers  met genoegen aan het spel blijven deelnemen.

Nu wat jaren verder, blijkt, dat deze gedachte bewaarheid wordt. Een conclusie die mij met droefheid stemt. Men geeft er dik de brui aan. Als ik  de  toe  gefluisterde toekomstplannen van  de NPO mag geloven, moet men in toekomst rekening  gaan houden met  uitsluitend sectorale midfond-vluchten die de 500 km net niet aan tippen. Je vraagt wel af je af voor wie worden deze vluchten dan georganiseerd.! Voor de grote inkorver met commerciĆ«le inslag, nee toch?  Telt de deelnemer met een klein aantal duiven  dan niet meer mee!  Het is m.i. een primaire taak van een bestuur om te komen tot een evenwichtig vliegprogramma waarbij haar leden in  deelname zijn voldoening kan vinden.

Ook is er de schone taak voor de leden weggelegd, namelijk alert te zijn in het z.g.n stille seizoen, Het begint  met de nodige vergaderstukken eens goed door te nemen  bij het vliegprogramma eens de afstanden van de lossingsstations tot je nemen en te bedenken,  kan ik daar wel met mijn  ploeg duiven aan deelnemen. Spreek je  op de ledenvergadering over uit. De houding van ach het zal wel, is niet meer van toepassing. Klagen in het vliegseizoen helpt  niet, je bent gewoon te laat.

Op het hok.

De gifbeker is nu hopelijk  leeggedronken. Het adeno virus heeft ook bij de oude duiven zijn weerslag gehad. De vorm was totaal verdwenen, slechts een enkele prijsje was mijn deel. De jeugd is gedecimeerd tot een 10 tal bij de 1e ronde en 8 stuks bij de 2e ronde. Het voornemen om dit jaar  totaal twee 1ste prijzen in  een  concours te bemachtigen is nu wel een stuk kleiner worden. Maar ja wie weet, ze komen op de africhtingen goed af, dus?

Tot volgende blog.