Op zondag 10 dec. 2017 was het dan eindelijk zover, Hub Wetzelaer  secr. ZLU, was ooit de initiatiefnemer voor de aanvraag van de duivensport op de inventaris Immaterieel erfgoed, en op deze 10e december  werd de postduiven sport officieel erkend als immaterieel erfgoed. De NPO heeft als landelijke organisatie  de aanvraag medio 2015 samen met de ZLU ingediend, wisseling van de wacht binnen bestuur NPO, en daarnaast een gewijzigde aanvraag procedure, waardoor een flinke vertraging ontstond in de afhandeling van de aanvraag, is debet aan deze lange verwerkingstijd.Door de bijschrijving van de duivensport op de erfgoedlijst gaat de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie ook de verplichting aan zich bewust en actief in te zetten om haar immaterieel  erfgoed levend te houden en toekomst te geven. Er is door de NPO een erfgoed zorgplan gemaakt . De organisatie NPO heeft een jaar geleden het traject GPS 2021 gestart.Dit met het idee dat de duivensport nog lang niet tot de geschiedenis behoort.Door de sport te vernieuwen, hoe raar  het ook klinkt, is het een traditie die in een nieuw jasje nog een lang leven voor zich heeft. De eerste stappen zijn door de inschrijving op de erfgoedlijst hierin gezet.
 
  
Dhr. Evert Diepenveen  overreikte tijdens het diner het certificaat aan de vereniging ZLU , met dank voor de inzet van de ZLU secretaris Hub Wetzelaer.
 
De ondertekening tijdens de Nationale Manifestatie in Rosmalen vond plaats door NPO voorzitter Maurice van der Kruk, en ZLU secretaris Hub Wetzelaer. Tevens zijn zowel NPO als ZLU gerechtigd om vanaf nu het logo behorende bij de certificering  als  blijk van erkenning op hun briefhoofd te plaatsen, U mag dit zien als waardering  en erkenning voor de inzet om de duivensport levend te houden.In feite dus een onderscheiding voor beide organisaties.
12-01-2018