Na de nodige ophef omtrent  een  centrale lossing of een lossing  in meerdere groepen. Eigenlijk raadselachtig deze ophef, het besluit van de ALV was in deze toch wel duidelijk genoeg! Opletten mensen is het devies,wat zijn de voorstellen, wat/hoe wordt er gestemd. Bevraag je verenigingsafgevaardigde over het resultaat van de verenigingsbesluit in deze. 

Gaan de jongeduiven vanuit  Roosendaal in een keer  en wel om 07.45 uur los. Altijd spannend hoe gaan ze het er afbrengen, wie heeft ze allemaal weer op de dag van lossing thuis. De mannen die  met een gedegen opleer, gepaard met een goede gezondheid hun jongen aan de start brengen zijn minder ongerust. Dan de mannen die ,hoe bestaat het, ze voor het eerst met de mand/ container kennis laten maken. 

De West-noordwesten wind, geeft helder weer, dit maakt het wel dat het geen abc voor de vogels wordt, concoursduur  21 minuten, Met hopelijk voor de zuidelijke liefhebbers niet al teveel doorvliegers. Alhoewel er toch flinke aantallen gedurende de dag duiven de terugtocht aanvaarde. Bij het afslaan, divers de aantallen thuis, van klep dicht tot wat onderweg. Vanmorgen vernomen de meeste zijn op hun hokken gearriveerd.

De eerste prijs is verdiend door een duif van onze nestor Geert de Vries, Geert die voor enkele jaren terug te samen met zijn zoon Johan werkelijk subliem speelde. Heeft na een forse dip in de prestaties de spirit  met zowel de oude en jonge terug gevonden. Proficiat Geert.

Oppassen, dat de sectorale dagfondvluchten niet de doodsteek gaan worden voor het bestaansrecht van de  verenigingen. Het inkorven in de NIC  op de dagfond is het kader van betaalbaar houden te rechtvaardigen. Echter het afslaan in de NIC geeft wel een knauw  in de gezamenlijkheid/gezelligheid van het  bestuderen en napraten over de gedane vluchten. Ook dit is een onmisbaar onderdeel van de hobby.

Op het hok.

De baas niet fit, maar de vogels maken het prima. Voor Roosendaal 10 stuks ingekorfd.

Vrijdagmorgen flink gevoerd, ruim voor het inkorven nog npo-mix  aangevuld met snoepzaad gevoerd.

Het resultaat dit tevreden, een mooie 10e stek met 6 v/d 10 in de prijzen (samenspel/afdeling 7 v/d 10) 10.39 uur  allen  thuis.

Na zwaar werk,goed eten.

Tot volgende blog.