Sneller dan verwacht is de doelstelling van dit jaar, namelijk twee eerste prijzen op verenigingsniveau trachten te behalen bereikt. Deze eerste prijs vanaf Asse Zellik ca. 232 km. was er een die wordt betwist door drie hokgenoten. Mensenlief wat een aankomst, uit de goede richting komend  snellen er vier duiven op het hok af,zonder te aarzelen bestormen ze de antenne en vallen werkelijk in het hok. Kippenvel moment, snel even op het display kijken hoeveel zijn er  eigenlijk geconstateerd, hé drie, waar is nummer vier. O, dit blijkt een meevlieger te zijn die rap op de vleugels richting huiswaarts gaat.  De overige van het tiental arriveren gespreid, met opvallend veel dorst, de drinkpot was de favoriete plek om bij te zitten.

De uitslag was bijzonder mooi 1 t/m 3 in het verenigingsconcours, samenspel  4,5 en 6  en 5 v/d 10 raak.  De eerste prijswinnares komt uit een koppel waarvan 3 nazaten eruit tot nu toe ieder een eerste prijs hebben behaald. De lijn Ouwe Jo/ Heremans x 50 % Peter Crans blijkt een goede match.

Op de vereniging ook nog zitten praten over de verschillen van aankomsten qua dorst tussen de oude duiven en jonge garde. De mannen met oude mee op de z.g.n. X vlucht was het opgevallen dat de oude in tegenstelling tot de jeugd geen echte dorst hadden. Wellicht  een idee om bij de jeugd,dit voornamelijk bij de jonge duivinnen, enkele oude ervaren dames om de weg naar de drinkgoot te wijzen,mee te geven. Mooi discussie punt in het vergaderseizoen.

De tweede ronde is nu totaal zeven keer op route geweest, ze lijken de weg naar huis onder de knie te hebben.

Hokprestatie.

Van de week viel mijn een discussie omtrent  de beste hokprestatie op. Hoe is dit eigenlijk ontstaan de beste hokprestatie. Daarvoor moeten we terug naar de jaren negentig. In de oude afdeling A werkten er drie rekenbureaus. Een van de rekenaars, in dit geval Peter de Lange, komt op het idee om de beste hokprestatie op de uitslag te vermelden, de minimale deelname voor vermelding was 5 duiven. De andere rekenaars omarmde dit voorstel en het toenmalig Afdeling bestuur was zeer enthousiast. Het gaf en geeft een prachtig beeld welk hok op een vlucht het beste heeft gepresenteerd. Immers, het betreft een gemiddelde van de prijsvliegende duiven gedeeld door het aantal ingekorfde duiven. En voor topvermelding  moet een echte serie worden gemaakt, namelijk  in de top van de uitslag.

Tot de volgende blog.