Regeren is vooruit zien, het afdeling bestuur heeft  voor wat  het afgelopen weekend  betreft dit prima begrepen. Het op tijd inschatten, na verkregen informatie, dat  de vrijdag geen optie was om de jongen-duiven te vervoeren. Maar dat de zaterdag gelet op de dalende temperatuur, naar enigszins zomers waarden, het vervoeren van de jongen-duiven geen probleem hoeft op te leveren. De zondag een prachtige kans bood om te concoursen met de duiven. Ook het lossen in Duffel i.p.v Oudenaarde, vanwege de Zuidoosten wind een beslissing die  alle lof verdiend. Kortom ze waren goed bezig.

De vlucht Duffel wederom op tijd  07.30 uur los, de tijd van inversie's lijkt niet meer te bestaan. Hoewel het voor mijn toch wat ongemakkelijk aanvoelt om op zondag de duiven op te wachten. Rap naar de tuin om alles in gereedheid te brengen, hier druk mee bezig zijnde belde vriend Peter, ze komen eraan! Onderwijl gaan  je gedachte toch richting van hoelang blijft de vorm bij het tiental duren en zal het ook op  deze vlucht lukken!  Als tuinmaat Tjerk arriveert en we de verwachtte aankomst tijd bespreken, horen we collega Laurens roepen. Zo, twee stuks roept hij richting tuin, een valt bij Laurens en de andere komt richting hok met een enkele draai land hij op de antenne.  De overige van het tiental arriveren daarna in een rap tempo in het hok. Het resultaat was weer uitstekend 3e, 10e   vereniging  en 9 v/d 10 raak in alle spelverbanden.

As. vrijdag (waarschijnlijk) inkorven voor Peronne ca. 360 km, Dit is de laatste inkorving  op  de vrijdag. Er volgen nog door de dagfond-liefhebbers zo gewenste twee vluchten van een dikke 400 km  met hieraan gekoppelde donderdag inkorvingen. Kort en goed, na Peronne stopt hier de deelname aan het jongeduiven programma. Even kijken of we ze een paar keer samen met het zevental van de tweede ronde kunnen spelen op  de navlucht spannend. 

Tot de volgende blog.