Na het vervliegen van de vlucht vanaf Quievrain, i.p.v. Peronne is de drukte voor wat betreft het jongeduiven spel over. Door de oplopende  warmte en  de wind uit de noordhoek was het niet een al te gemakkelijke vlucht voor de jeugd. De wateropname bij terugkomst op het hok viel behoorlijk mee. Niet overdreven veel drinken, een teken dat ze de drinkgoot in de container weten te vinden.

Het resultaat was  prima, 4e en 5e stek,  in de vereniging,  samenspel 13e en 14e, 4 van de 10 raak met nu nog een achterblijver. Het  resultaat verbaasde me wel, de nest-standen van de koppels was op overbroeden en een koppel was gestopt met broeden..

Door het prima presteren van de jeugd, is het tot mijn grote verrassing het is generaal kort kampioenschap (alleen de vrijdaginkorvingen tellen hiervoor) het 1e Hok kampioenschap veroverd.

Leuk feitje; in de tussenstand duifkampioen jongeduiven staan twee duiven bovenaan t.w. de 40 en 39. De 39 vliegt bij Wim Ruiten. ze zijn gekweekt uit de Yen x 777. De Yen gekweekt uit de Florijn X Julia ( ingeteelde Heremans)  heeft outstanding  gepresteerd bij vriend Peter Crans. Na haar vliegcarri√®re is terug op haar geboortehok gekomen. De 777 komt van Wim Ruiten, we ruilen sinds een paar jaar duiven met elkaar, in deze doffer zitten de lijnen in van Piet de Boer, Peter Crans en Teun Ruiten. In de zowel de Yen als de "777" speelt  de "ouwe Jo"  hier een belangrijke rol in.  Wat een klasbak van een doffer is het toch, helaas bevrucht hij niet meer, blijft op het hok genietend van zijn oude dag.

Ouwe Jo

Van de week even kijken, gaan we ze op navlucht enkele vluchten op de deur spelen, of blijven ze bij elkaar. Het tekort aan duivinnen is wel een beetje nijpend aan het worden,  met twee stuks bij de tweede ronde brengt het totaal op 6 stuks en drie oude komt het totaal op  negen stuks. Toch maar een paar jongen bij de kwekers en vliegduiven groot laten brengen, het lijkt erop dat hierbij drie a vier duivinnetjes zitten, afwachten maar.

Vanwege de verwachtte hittegolf as maandag en dinsdag waarschijnlijk dinsdagavond inkorven voor de africhting Zevenhuizen. We gaan het meemaken!

Tot de volgende blog.