Het is en blijft een bijzonder duivenjaar. Zowel het met vliegen  van de  duiven,alsmede  het reageren op de weersomstandigheden door het Afdelingsbestuur. Ik kan het zeer waarderen, inspelen op de weersomstandigheden en na goede informatie je besluit daarop nemen.

Prima, we gaan i.p.v. zaterdag op zondag concoursen van uit Duffel  een goede 206 km. Vanwege wat mistbanken op de vlieglijn gaan ze om 8.30 uur op de vleugels, overigens toch mooi op tijd. De koffie smaakte thuis opperbest, in zodanige mate, dat ik een hoog tempo naar de tuin diende te gaan. Onderwijl belde zwager Jos  met de mededeling de eerste bij hem was geconstateerd. Bij de hokken aangekomen, snel het systeem aansluiten en de waterbakken verversen. Bij het naar buiten stappen vanuit het hok, komt de eerste duif aan zweven. Poeh dat was op het nippertje.

De duiven komen  in een rap  tempo af, waarbij sommige erg hoog in lucht boven de tuin arriveren, voor we het goed en wel beseffen zitten de 8 jonge in het hok. Toch een mooie vlucht op de zondagmorgen en hiermede de juistheid van de beslissing om op deze dag te concoursen is bevestigd

Het resultaat, het blijft mijn verbazen, een 10 stek in de vereniging 6/8 raak. In de cc/ kring en afdeling een 100 % score. Op afdelingsniveau is de  het tweede keer met 100 prijs.
Prachtig, juist deze week achtte ik ze wat minder alert  er was op een minder resultaat gerekend.

Nog twee vluchten te gaan, hopelijk houden we ze in de veren.

Tot de volgende blog